TV-Nyt

TV 2 genopliver Højlunds Forsamlingshus som valgprogram

Blandt de mange valgprogrammer, som TV 2 kommer til at sende under valgkampen til det kommende folketingsvalg, er nye udgaver af TV 2s første, store debatprogram, ’Højlunds Forsamlingshus’.

Dengang var det den legendariske tv-vært og tidligere højskoleforstander Niels Højlund, som styrede forsamlingshusdebatterne. Når programmerne vender tilbage i valgkampen 2019, bliver værtsopgaven i familien. Datteren og TV 2 NEWS-værten, Gertrud Højlund, bliver nemlig vært for valgkampens kommende udgaver af ’Højlunds Forsamlingshus’, der bliver sendt live fra blandt andet Aabenraa og Aalborg.

For Gertrud Højlund vakte det stor glæde, da hun blev spurgt, om hun vil bestyre debatten i de nye udgaver af tv-forsamlingshuset. ’Højlunds Forsamlingshus’ er et program, som har stor betydning for familien Højlund, og som i 1988 ændrede familiens liv.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Programmerne betød afslutningen på mange års højskoletilværelse i Ry, gjorde Niels Højlund landskendt, førte til familiens flytning og et deraf følgende skoleskift for den dengang syvårige Gertrud.

– Det er en stor ære, når TV 2 NEWS mener, at jeg kan bare en lille smule af det, min far kunne. Selvfølgelig har dette program personlig og følelsesmæssig betydning for mig, men det betyder endnu mere, at jeg kan fortsætte programmets og min fars ambitioner om at samle danskerne om fælles samtaler og demokratisk debat. Disse ambitioner har stadig en stor relevans og berettigelse, siger Gertrud Højlund og fortsætter:

– Min far var bærer af stærke demokratiske traditioner, som de blandt andet gav sig udtryk i ’Højlunds Forsamlingshus’. Det glæder mig, at jeg i den kommende valgkamp kan være med til at forny den levende, demokratiske debat, der er lige så relevant og vigtig i dag, som det var tilfældet i TV 2s første år.

Debat mellem politikere og vælgere
I den kommende valgkamp ønsker TV 2 og TV 2 NEWS at være markant til stede rundt omkring i Danmark for at skabe debat mellem politikere og vælgere. I den forbindelse lå det lige for at genopfinde ’Højlunds Forsamlingshus’, som i årene 1988-1992 og igen i 1995 flyttede rundt i Danmark og satte væsentlige emner på dagsordenen.

– TV 2 NEWS har en lang række nye initiativer på vej i den kommende valgkamp, og ’Højlunds Forsamlingshus’ er et af de programmer, vi glæder os til at præsentere for vores seere og brugere, siger chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS, der også har ansvar for TV 2-kanalernes kommende valgdækning.

 


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button