TV-Nyt

TV 2 fejrer dronningens 75 års fødselsdag med festaften i Aarhus

HKH-Margrethe-75-450-xNår Dronning Margrethe i april fylder 75 år, bliver majestæten omdrejningspunktet for en omfattende fejring. Og Dronningen bliver desuden hovedpersonen, når TV 2 i samarbejde med Musikhuset Aarhus sender et stort og festligt fødselsdagsshow fra den jyske hovedstad.

’Festaften i Musikhuset Aarhus’ foregår onsdag 8. april – ugen før selve fødselsdagen torsdag 16. april – og sendes direkte på TV 2. Festaftenen overværes af den kongelige familie og officielle gæster fra ind- og udland, som Kongehuset selv inviterer.

Som noget nyt er også TV 2s otte regionale stationer med til at fejre Dronningen. TV 2-regionerne har fået en unik mulighed for at tage seere og brugere fra hver region med til festaftenen i Musikhuset Aarhus. Antallet af billetter er begrænset, og detaljer om uddelingen af dem kommer senere.

– Det er en stor glæde for os, at TV 2 har fået lov til at arrangere en unik festaften, hvor vi sammen med danskerne kan fejre Dronningen med et overflødighedshorn af underholdning, musik, sang og dans. Mange seere husker stadig med smil og glæde TV 2s fødselsdagsshow i anledning af Dronning Margrethes 70 års fødselsdag, og vi glæder os til endnu et forrygende show sammen med danskerne ved tv-skærmen og de mange gæster i Musikhuset, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Den kongelige familie går kur
Det er første gang, Musikhuset Aarhus danner ramme om en officiel fødselsdags-fejring af regenten. TV 2 sender fra Aarhus i løbet af dagen 8. april, når gæsterne ankommer til festlighederne i byen og til Musikhuset. Selve festaftenen begynder kl. 20, og efter showet fortsætter TV 2 med at sende med et veloplagt kommentatorpanel, når den kongelige familie går kur.

For Musikhuset Aarhus og Aarhus by er det en stor glæde at åbne dørene for Dronningen, hendes familie og de mange officielle gæster til en storslået festaften.

– Vi er rigtigt glade for, at Dronningen har valgt at lade sig fejre i Aarhus og stolte over, at det skal foregå i Musikhuset. Vi ser frem til at fejre vores Dronning sammen med aarhusianerne og resten af Danmark i Musikhusets smukke rammer. Aarhusianerne har altid haft et helt særligt forhold til Dronningen, og det glæder mig, at vi på denne måde kan være med til at skabe nogle rammer omkring fejringen, siger den ansvarlige rådmand for Musikhuset Aarhus, Rabih Azad-Ahmad.

Også for Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard er det en fantastisk begivenhed at se frem til.

– Aarhus har en flot tradition for kongelige fejringer, så vi er både stolte og begejstrede over nu også at skulle lægge by til at festligholde Hendes Majestæt Dronnin-gens 75 års fødselsdag. Jeg er sikker på, det bliver en helt uforglemmelig aften – for gæsterne i Musikhuset, for alle de danskere, der spændt vil følge med bag tv-skærmen, og selvfølgelig ikke mindst for Dronningen og hele den kongelige familie.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button