Branche-Nyt

TV 2 får ros for sin svømme EM dækning

EM Svømning 2013 TV 2 HerningTV 2 SPORTEN får masser af roser for tv-produktionen af det netop afviklede EM i svømning i Herning, hvorfra TV 2 som såkaldt host broadcaster leverede tv-dækningen til lande i hele Europa.

Hos Sportcal roste Keith Thomas, der har rejst rundt for det internationale svømmeforbund FINA siden 1996 som produktions- og broadcasting-ekspert, TV 2s dækning i Herning:

– Produktionen i Herning har været verdensklasse. Endnu bedre end den, der blev leveret under OL i London. Professionalismen, kameravinklerne og lydkvaliteten var ganske enkelt perfekt, og jeg kan kun anbefale TV 2 som broadcaster ved VM.

Begejstringen for tv-produktionen i Herning er årsag til, at TV 2 kan komme i betragtning som produktionsselskab til EBU ved VM 2015 i langbane i Kazan og som produktionsselskab ved EM 2016 i langbane i England.

Også i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion var der roser:

– Det har været et af de bedste europamesterskaber nogensinde. LEN og de danske arrangører har gennem de seneste fire dage i Herning sat nye standarder for de europæiske kortbanemesterskaber. Et fantastisk set-up, fortalte Paolo Barelli, præsident for det Europæiske Svømmeforbund LEN.

EM i svømning på kortbane blev afviklet i Jyske Bank BOXEN i Herning 12.-15. december, hvor deltagere fra 41 nationer kæmpede om de prestigefyldte medaljer. 29 danske svømmere deltog, og de hentede ni danske medaljer. Samtidig satte EM-stævnet rekord i tilskueropbakning.

TV 2 var host broadcaster i svømmearenaen, og i et samarbejde med virksomheden, Deep Vision, skulle TV 2 servicere lande fra hele verden med knivskarpe billeder både over og under vandet.

Intern begejstring og gode seertal
Internt på TV 2 er der også stor begejstring for det netop overståede EM. TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, havde inden EM store forventninger til opgaven, der var både ny og udfordrende for TV 2s medarbejdere. I kølvandet på svømme-succesen er sportschefen godt tilfreds med resultatet:

– Det er flotte ord fra eksperterne, og vi er stolte de mange roser, vi har modtaget i forbindelse med EM i svømning. Alle dage sprudlede begejstringen og den høje produktionsstandard i Herning, og det er altså TV 2 SPORTEN, når den er allerbedst. Tak til alle involverede.

Danskerne tog særdeles godt imod TV 2s transmissioner ved EM i svømning. Både lørdag og søndag var danskerne i svømmehumør, og mens der lørdag kl. 16.24-18.35 i gennemsnit var 331.000 seere på TV 2 – og 428.000, da der var flest, overgik søndagen de flotte seertal kl. 16.23-18.52 med gennemsnitligt 437.000 seere på TV 2 – og 571.000, da der var flest.

Hermed havde svømningen betydeligt flere seere end al anden sport i weekenden bortset fra VM i kvindehåndbold. Weekendens engelske fodboldkampe havde fx mellem 50.000 og 125.000 seere.

TV 2 skal allerede være host broadcaster igen til januar, hvor de danske håndboldherrer forhåbentlig kan sikre sig medaljer ved EM i håndbold.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button