TV 2 betaling vil skade andre betalings-tv kanaler

| torsdag 13. jan, 2011 12:42 | opdateret 04. sep, 2011 kl. 16:23 | 0 Kommentarer

Debatten om den eventuelle indførelse af abonnementsbetaling for TV 2’s hovedkanal får ny næring med en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Zapera for mediabureauet OMD.

Læs mere om TV 2 som betalingskanal her

Analysens udgangspunkt er, at husstande, som har abonnement på betalings-tv, vil blive pålagt en ekstra betaling på 300 kr. årligt (25 kr. pr. måned) for TV 2. Husstande, som ikke har abonnement på andre betalingskanaler, kommer ifølge seneste forslag fra politisk side ikke til at betale for TV 2.
 
Med dette som baggrund mener 45 % af 2,2 mio. husstande, som i dag har betalings-tv, at det er usandsynligt, at de vil beholde deres nuværende abonnement, hvis betalingen på 300 kr. årligt for TV 2 pålægges dem.
 
Ud af disse 45 % af husstandene vil 360.000 hustande overveje helt at opsige deres eksisterende abonnement for at slippe for TV 2-betalingen. Dette mener OMD vil betyde en voldsomt ændret konkurrencesituation mellem stationerne, herunder en styrkelse af TV 2 på bekostning af de øvrige konkurrenter. 25 % af de husstande, som i dag ikke har abonnement på betalings-tv, vil ifølge undersøgelsen helt sikkert ikke i fremtiden tegne abonnement på betalings-tv, da prisen på de 300 kr. for TV 2 således vil komme oveni. 
 
Analysen giver altså et billede af en uønsket effekt i forbindelse med ændringen af finansieringen af TV 2. Konkurrencen mellem stationerne på det kommercielle tv-marked vil blive svækket, da seerne reelt vil opleve et mindre frit valg mellem tv-stationerne i og med, at det eventuelle TV 2-abonnement opfattes som en barriere.
 
OMD mener i stedet at man i politisk regi bør overveje at konstruere en TV 2 ordning, så den økonomiske påvirkning af den enkelte husstand er uafhængig af husstandens eksisterende abonnementsforhold.
 
Kilde: OMDintouch
 
Del på:

Tags:

Gemt under:: Branche-Nyt