Kabel-TV

Trådløst kabel tv signal

Trådløst kabel tv lyder tillokkende for det kan være besværligt at trække antennekabler, og bor du i en lejet lejlighed, så kan udlejeren være knap så glad for at du borer på kryds og tvær. Det er ikke muligt at sende hele indholdet fra kabel-tv stikket til et andet rum trådløst, men det er muligt at sende en enkelt kanal af gangen. Læs mere i denne artikel om dine muligheder for trådløst tv på flere forskellige måder.

Trådløst TV via WiFi og Chromecast

stofawebtv

Både Stofa,YouSee og Waoo! tilbyder web tv, så har du tv signal fra disse er det muligt at se en række tv-kanaler på dit trådløse internet udstyr derhjemme.  Det kunne være på den bærbare eller f.eks. på iPad. Begge disse kan typisk også kobles til et tv, så du har trådløst tv via nettet på den måde.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Har du YouSee eller TDC TV, så har begge disse apps med Chromecast support. På den måde kan du enkelt caste dit tv fra deres Play app op på din fladskærm.

Kvaliteten er dog ikke nødvendigvis den bedste.

Brug computeren som tv server

En anden mulighed er at bygge en central tv server computer med et eller flere tv-kort/tunere, så du kan sende tv/optage tv på denne og distribuere det trådløst i hjemmet.

DIGITALT.TV har skrevet om en sådan løsning i artiklerne:

Trådløst tv med videosendere

Trådløst kabel tv signalDen billige løsning

Trådløse audio/video sendere har man kunnet købe i en række år. De fungerer ved at sende et analogt video/lyd signal fra f.eks. en tv-boks, videomaskine eller lignende, der har scart udgang.

Denne løsning vil således typisk bestå i en AV sender enhed koblet til din eksisterende tv-boks, videomaskine eller lignende med indbygget. Denne fungerer så som tv-tuner for modtager enheden, som du placerer i et rum i nærheden.

Kvaliteten og rækkevidden er ofte ikke specielt god og du er begrænset til at sende 1 kanal af gangen videre trådløst. Det kan anbefales at købe udstyr, der sender i 5.8 GHz området, for at mindske risikoen for forstyrrelser.

Mange af disse videosendere har mulighed for at skifte kanal via trådløst at sende fjernbetjeningssignalerne retur, fra det rum du har modtagerenheden stående i.

Den lidt dyrere løsning

Der sælges også trådløse sendere med indbygget tunerenhed i senderenheden. Med denne behøver du så ikke at koble signalet til fra udstyr med tv-tuner, såsom f.eks. en tv-boks. En sådan løsning koster omkring 1500,-  Det kan anbefales at købe udstyr, der sender i 5.8 GHz området for at mindske risikoen for forstyrrelser.

Du får med begge løsninger altså ikke et trådløst signal af alle kanalerne, du bare kan tilsluttet tv’et i et andet rum og scanne ind på tv’et.

Trådløst TV med HDMI sendere

Ønsker du bedre billedekvalitet og også mulighed for HDTV signaler trådløst så skal du kigge efter HDMI Link. Det åbner for at sende tv fra din tv boks i stuen ind i et tilstødende værelse og med fuld mulighed for at betjene dit udstyr også fra dette rum for fjernbetjeningssignaler sendes nemlig med

Igen er rækkevidden begrænset afhængig af antallet af vægge, og hvad disse er lavet af. Du kan kun se det samme som vises på tv boksen og altså ikke se en kanal på tv-boksen i stuen og samtidigt se en anden i et andet rum trådløst via HDMI linken.

DIGITALT.TV har testet to HDMI Link produkter: Maximum HDMI Link og Macab HDMI Link

I samme kategori

Back to top button