TV-Nyt

Tour de France på TV 2

Tour de France TV Guide 2013Lørdag 4. juli går starten på årets største cykelløb. Efter at verdens bedste cykelryttere har gjort de europæiske landeveje usikre under forårsklassikerne og Giro d’Italia, er det nu tid til årets store højdepunkt for alle elskere af cykelsport, Tour de France.

Det traditionsrige etapeløb bliver kørt for 102. gang og begynder lørdag 4. juli i Utrecht i Holland og ender 26. juli på Champs-Élysées i Paris. TV 2 er naturligvis med hele vejen, og Jørgen Leth, Dennis Ritter og Rolf Sørensen sidder klar til at guide seerne igennem dagens etape hver eftermiddag, bortset fra de to hviledage, mandag 13. juli og tirsdag 21. juli.

En rytter i gult, stigninger uden for kategori, vilde nedkørsler, massespurter og kindkys på sejrsskamlen. Nu er det Tour-tid. Og mens andre nyder sol, strand og rosévin på terrassen, går TV 2 totalt i Tour-mode. Den store begivenhed bliver således dækket massivt på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY, tv2.dk og på TV 2s platforme på de sociale medier. Desuden er der lavet en særlig ‘TV 2 Cykelcenter’ app, der med nyheder, kort, etapebeskrivelser, radiofunktion, livescreening (med et PLAY-abonnement) og meget mere må tilfredsstille selv de mest krævende Tour-fans.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Et stærkt Tour-hold
TV 2 har et superstærkt hold klar til at dække Tour de France i år. Jørgen Leth, Dennis Ritter og Rolf Sørensen kommenterer etaperne undervejs, Claus Elming, Rasmus Staghøj og Jasper Stadum rapporterer fra Frankrig, Thomas Kristensen er studievært i Odense, og undervejs har TV 2 nogle af de folk, der ved mest om cykelløb og især Tour de France, siddende som eksperter i studiet, blandt andre Frank Høj, Chris Anker Sørensen, Brian Vandborg, Morten Bennekou og Bjarne Riis. Der er altså linet op til en Tour-dækning i luksusklassen – og Dennis Ritter glæder sig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet.

– I år er der særlig grund til, at vi kan forvente os det helt store af Tour de France, og jeg glæder mig helt sindssygt. Touren tegner fantastisk i år, fordi den er helt åben. Der er de her fire kæmpestore favoritter, som bliver super interessante at se mod hinanden. Det er første gang i år, de skal slås mod hinanden i det samme løb. Det er Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Chris Froome og Alberto Contador. Hvis de ellers alle sammen holder sig på cyklen i år, så bliver det en kæmpe gyser mellem de fire, siger TV 2s kommentator Dennis Ritter.

Alberto Contador fra Team Tinkoff-Saxo vandt Giro d’Italia og har sat sig som mål denne sæson at vinde både Giro’en og Tour’en. Det tror Dennis Ritter dog ikke kommer til at ske.

– Jeg tror ikke rigtig på, at Contador også vinder Tour de France. Den Giro d’Italia har været for hård ved ham. Det er ikke hvem som helst, han er oppe imod i Tour de France. Og det er folk, som alt andet lige må være friskere end ham på den sidste uge af løbet, hvor de er i Alperne. Jeg vil dog sige, at hvis nogen skulle kunne gøre det, så er det ham – og kun ham! Fordi han har den mentale styrke, han har. Han er så fokuseret som ingen andre, og han er den bedste til at vende en kritisk situation til noget positivt. Men jeg tror fysikken bliver hans overmand her. Det er ikke sket siden 1998, at den samme har vundet Giro’en og Touren, og dengang var EPO og alt muligt andet involveret. Jeg tror det bliver meget, meget svært for Contador i år, siger Dennis Ritter.

Følg med i sommerens store sportsbegivenhed Tour de France på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY, tv2.dk, TV 2 Cykelcenter app og på TV 2s platforme på de sociale medier fra 4. juli.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button