TV-NytBranche-Nyt

Tour de France på TV 2 til 2019

Tour de France TV Guide 2013tJuli måned i Danmark hører uløseligt sammen med Tour de France på TV 2. Og de to ting kommer til at hænge sammen i endnu flere år, efter at TV 2 og DR har indgået aftale med rettighedsindehaveren ASO om en ny Tour de France-aftale for årene 2016-2019.

– Danmark er det land i verden, hvor interessen for Tour de France er størst i forhold til befolkningstallet. Derfor er det godt nyt for alle danske cykelfans, at Touren nu kører på hele Danmarks hjemmebane – TV 2 – minimum til og med 2019, siger kanalens sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

– Tour de France betyder noget helt specielt for TV 2. Vi har gennem næsten 25 år dygtigt opbygget denne rettighed fra at være en nichesport til at være noget, næsten alle danskere har et forhold til. Lyden af Tour de France er et lige så sikkert tegn på sommer som jordbær og koldskål.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Også i 2014, hvor TV 2 for 25. gang sender live-transmission fra Tour de France, og i 2015 har TV 2 og DR Tour-rettighederne. TV 2 sender fortsat live-delen, mens DR har aftenfladen.

– I disse tider, hvor nye aktører og stadig flere konkurrenter er på banen, er det glædeligt, at vi i samarbejde med DR har kunnet fastholde Tour de France på de store og nationale kanaler, siger Frederik Lauesen, der senest oplevede flot seertilslutning til sommerens udgave nummer 100 af Tour de France. Fornyligt mistede TV 2 rettighederne til VM cykling

Masser af cykling på TV 2
Rettighedsaftalen med ASO betyder også, at cykelklassikere som Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, etapeløbet Paris-Nice, La Flèche Wallonne, Paris-Tours o.l. kan følges på TV 2.

Ud over Tour de France har TV 2 også rettigheder til årets to andre store etapeløb, Giro d’Italia og La Vuelta a España, i 2014 og 2015. Dette års meget seværdige og krævende udgave af Vueltaen kan følges på TV 2 i disse dage og frem til afslutningen i Madrid på søndag.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button