TV-Nyt

To internationale drama priser til Broen

BROEN III/BRON III
Foto: Carolina Romare

”Stilfuld thriller”, ”et bragende godt stykke tv-underholdning” og ros til skuespillerne. Sådan lød nogle af anmeldelserne, efter at DR1 i søndags havde sendt det sidste afsnit af 3. sæson af dramaserien ’Broen’.

Onsdag aften gentog noget af det samme sig i London, hvor nogle af verdens førende dramafolk i disse dage er samlet til C21 International Drama Summit.

I den forbindelse blev The International Drama Awards også uddelt. Priserne, der bliver givet fra branchen til branchen, blev uddelt i 12 kategorier, og hvem der skal have dem, er afgjort fremtrædende dramafolk fra hele verden.

’Broen’, som DR og svenske SVT har lavet i fællesskab, og som er produceret af Nimbus Film og Filmlance, hentede både prisen som ’Bedste tilbagevendende dramaserie 2015’ og ’Bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie i 2015’. Her gik prisen til Sofia Helin for hovedrollen som Saga Norén, som hun har haft gennem alle tre sæsoner, det er blevet til.
”’Broen har bestemt fortjent de to priser. Serien udvikler sig for hver sæson, og denne tredje har taget verden med storm. Manuskriptforfatter Hans Rosenfeldt bliver ved med at forny Sagas karakter og hendes udfordringer, og som seere kommer vi en lille smule tættere på gåden om, hvem hun er. Det er fremragende tv, der er blevet prisbelønnet i London, og DR er stolte af at være en del af det nordiske samarbejde, der har skabt serien,” siger DRs dramachef Piv Bernth.

Vises over store dele af verden

Udover at være vist i Sverige og Danmark nyder ’Broen’ også en ualmindelig stor popularitet ude i verden. Både briter, russere, japanere, spaniere, colombianere og sydafrikanere er nu alle bekendt med Øresundsbroen, Københavns Politigård og de små grønthandlere i Blågårdsgade, og ifølge det seneste nyhedsbrev fra Copenhagen Film Fund er serien allerede vist eller skal vises i 160 lande verden over.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button