Tilslutningspligten ophæves fra nytår

| tirsdag 02. jul, 2013 11:24 | 4 Kommentarer

antenneforeningDen forhadte tilslutningspligt er snart en saga blot. Folketinget har netop ophævet den tvangstilslutning til fællesantenneanlæg, som står skrevet ind i utallige lokalplaner. Tilslutningspligten var primært et levn fra den tid hvor mange antennenet var ejet af kommunerne.

Fra 1. januar 2014 bliver omkring 250.000 husstande nu stillet frit, det er således hurtigere end den første dato, der var i spil, 1. april 2015. 

En af dem, der klapper i hænderne over ændringen, er Dansk Energi, som er de danske elselskabers brancheforening. Dansk Energi ser dog stadig nogle uløste problemer med den nye lov.

»Den tilsigtede effekt med ophævelse af tilslutningspligten bremses af antenneforeningernes brug af lange opsigelsesvarsler for udtrædelse – i praksis op til 24 måneder, altså markant længere, end hvad der følger af de forbrugerbeskyttende regler på TV- og bredbåndsområdet, som foreskriver én måneds varsel til udgangen af en måned. Dertil kommer antenneforeningers brug af såkaldt frakoblingsgebyr for udtrædelse på op til 1.500 kroner. De svære udtrædelsesvilkår i mange antenneforeninger fjernes ikke i bekendtgørelsen. Det vil være et naturligt næste skridt for regeringen at sætte ind her,« siger chefkonsulent Christian Berg til Berlingske.

Den nye lovtekst (på Retsinformation):https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=152278

Kilde: Berlingske

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (4)

 1. Martin_DK siger:

  Et lille skridt i den rigtige retning.

  • Preben Pedersen siger:

   Måske eller 2 skridt baglæns – men det må fremtiden fortælle.

   Endnu en punkt, hvor der med tiden kan tilkomme en ny afgift fra staten – se hvorledes EL-prisen er sammensat.

   Men når man læser lovteksten, som der henvises til – så hvornår er høre man under landzonen og ikke by området. Eller er der stadigvæk forskel på – hvem som bliver fritaget ?

   • turbo siger:

    Det er vist kun husejere i første omgang, som fritages. Måske det frigives trinvis? Senere boligforeninger – sidenhen andelsforeningerfor, osv. derhenad for ikke at skade antenneforeningerne ved at tage det hele i ét hug?

 2. turbo siger:

  Test nu, om der kan modtages på egen antenne før evt. udmeldelse. Hvis man bor i en boligblok, som jo består af en masse beton, kan der være risiko for, at man ikke kan modtage noget på egen antenne, hvis den ikke kan pege ud af et vindue, mod senderen. er der mulighed for at montere den på et loft, burde der ikke være problemer. Fx jeg kan modtage MUX1 rimeligt godt på min gamle TV2-antenne, som er monteret i et opbevaringsrum, og der er kun en gipsvæg imellem antennen og vindue, som den kan pege ud af. MUX2 går så slet ikke godt igennem – måske fordi antennen ikke kan tage de høje frekvenser. Det kan anbefales at teste over et års tid, om der kan modtages på denne måde, hvis man kun ønsker DR og lokalt/regionalt TV.

Skriv et svar