TV-Nyt

Tidsrejsen var populær

tidsrejsen julekalender dr1 2014Over en million seere fulgte i gennemsnit med, når Dixie og Sofie tog af sted på tidsrejser til både det pangfarvede Dragør anno 1984 og til den noget mere dystre udgave i 2044.

En julekalender for hele familien
Den brede opbakning til serien vækker stor glæde hos DRs dramachef Piv Bernth.

”Jeg er superglad på seriens, på seernes og på dem, der har lavet dens, vegne. Seertallene viser, at de har lavet noget, som giver mening for rigtig mange. Vi vil jo gerne samle hele familien, og det er lykkedes med ’Tidsrejsen’. Det er jeg glad for,” siger Piv Bernth.

Hun tror, at ’Tidsrejsen’ har ramt både børn og voksne, fordi den klassiske kærlighedshistorie mellem videnskabsnørden Sofie og den næsten ligeså nørdede fremtidsdreng Dixie har appelleret til de lidt større børn. Samtidig har det til tider ret tåkrummende tilbageblik på de farverige 80’ere vækket nostalgien hos forældrene og givet nogle gode grin.

”Derudover er fortællingen om Ragnar en fin historie om, at hvis man er lidt kantet og derfor bliver lukket ude af fællesskabet, kan man finde på at gøre nogle mærkelige ting. Hvis man derimod bliver en del af fællesskabet, er man i virkeligheden en sød og behagelig person. Pointen med den fortælling er, at al fanatisme er skidt,” siger Piv Bernth.

Rekordhøj seervurdering
’Tidsrejsen’ slutter samtidig med en samlet seervurdering på 4,4 ud af de maksimale 5,0, hvilket ikke er set højere blandt DRs julekalendere i nyere tid. Den høje seervurdering placerer ’Tidsrejsen’ i fornemt selskab med de populære DR-dramaserier ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’, som også begge scorede 4,4 – og foran ’Arvingerne’s første sæson.

”Det er ikke bare en tuttenutte-fortælling med nogle søde små nisser. Ikke at der er noget galt i det til mindre børn, men for de større skal der være lidt mere kød på. På den måde er ’Tidsrejsen’ en meget ambitiøs julekalender, men de ambitioner har folkene bag indfriet til fulde. Og det har seerne i den grad kvitteret for,” siger Piv Bernth.

Det gennemsnitlige seertal på 1.020.000 hver aften, er dog kun det næsthøjeste DR har præsteret de seneste 20 år. Julestjerner’ fra 2012 trak 1.080.000 seere og den helt store kioskbasker, ’Nissebanden i Grønland’ fra 1993 havde 1.136.000 seere.

i 2013 havde TV 2s ’Tvillingerne og Julemanden’ i øvrigt et gennemsnitlige seertal på 1.041.000.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button