Smart HomeLyd og andet tilbehør

Test: TP-Link HS110 – Styr stikkontakten også når du ikke er hjemme

Tænd/sluk kontakter, der kan styres via en fjernbetjening, har været fremme i en del år, men mere og mere flytter jo over på nettet og bliver til smartere enheder. Det gælder også denne type produkter. Producenten TP-Link har på det danske marked et par smart stik til stikkontakter, som du kan styre via din smartphone og programmere til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter.

Vi har testet TP-Link HS110 modellen, hvor du via Smartphone app kan styre tænd/sluk manuelt, via timer funktion med mere, desuden har enheden indbygget strømforbrug måler.

TP-Link HS110 er set til fra 257,- mens vi testede den, du kan tjekke dagspriser på Pricerunnner.dk her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning

TP link HS110TP-Link HS110 kommer med en Quick start guide på flere sprog herunder dansk. Selve app’en du styre enheden med er dog kun på engelsk.

TP link HS110Den ligner i design andre fjernbetjente stikkontakter, der er et WiFi indikator lys på enheden og i toppen en nulstillingsknap. I forhold til selve stikket, så skal man lige være opmærksom på at mange af de store runde stik (der ikke er schuko typen) ikke passer der i umiddelbart.

Opsætning

For at opsætte og bruge TP-Link HS110, så kræver det naturligvis, at du har trådløst Wi-Fi i dit hjem. Det burde jo ikke være noget problem for de fleste, men det skal dog bemærkes, at TP-Link HS110 enheden her kun understøtter 2.4 GHz netværk (802.11 b/g/n). Det er lidt gammeldags, men har man ikke aktivt slået 2.4 GHz / 802.11 b/g/n fra i ens router, så fungerer det naturligvis.

TP Link Kasa setup 1Ellers er opsætningen ret lige til. Du henter TP-Links Kasa app (Google Android eller Apple iOS) og opsætter en konto med din email. Vi kunne dog godt tænke os, at TP Link tilføjede en to faktor godkendelsesmulighed. Så man kunne tilføje et ekstra lag sikkerhed udover adgangskoden. Du bør i hvert fald benytte en god sikker adgangskode, så din kontakt ikke kan styres af andre end dig selv.

TP Link Kasa setup 2

Så er det bare at vælge Smart Plug fra add device menuen og sætte Smart stikket i kontakten. Er din mobilenhed på et 2.4 GHz netværk, så burde kontakten bliver fundet i  app’en.

TP Link Kasa setup 3

Du kan nu navngive kontakten med et valgfrit navn. Det er også muligt at sætte et valgfrit ikon i app’en, også egne billeder.

TP Link Kasa setup 4

Efter opsætningen blev der fundet en firmware opgradering til enheden, der tog et par minutter at installere. Herefter var HS110 enheden klar til brug.

Daglig brug

TP link HS110 kasa on off.pg

Via Kasa app’en kan du nu se din HS110 stikkontakt og slukke og tænde for den manuelt, med mindre Remote Access er slået fra i indstillinger, så gælder det både, når du er hjemme på dit eget Wi-Fi, eller når du er ude af huset.  Det kan f.eks. bruges, såfremt du har et tv eller andet udstyr, du ikke vi have til at stå standby i døgndrift. Her kan du tænde og slukke efter behov via din smartphone.

Hvis dette var det eneste denne kontakt kunne, så findes der billigere løsninger i byggemarkeder og lignende med en fysisk fjernbetjening, men heldigvis har TP-Links HS110 mere end dette, også udover funktionen med at kunne tænde og slukke ting, uden at du behøver at være hjemme.

TP link HS110 event timerDet er i Kasa app’en muligt at opsætte HS110 kontakten med timer events, så kontakten kan tænde og slukke på bestemte tidspunkter og ugedage. Det kan f.eks. til at tænde lys i huset, når du er på ferie, så huset ser beboet ud. Kasa app’en tilbyder også en Away mode, som fungerer på den måde, at der tilfældigt tændes og slukkes for kontakten indenfor et manuelt fastsat tidsrum på dagen, for at indikere endnu mere realistisk, at der er nogen hjemme.

Husk dog at du ikke skal slukke for dit Wi-Fi derhjemme, mens du er på ferie. Uden Wi-Fi så kan kontakten her slet ikke bruges.

Du kan også sætte en timer sluk funktion, så kontakten slukker efter op til 24 timer, efter du trykker start.

Hold styr på strømforbruget

TP link HS110 power useEn særlig funktion på TP Link HS110 modellen her er måling af strømforbrug. Det har deres HS100 model nemlig ikke. På HS110 kontakten kan man via Kasa app’en holde øje med det aktuelle energiforbrug og det totale energiforbrug for de til kontakten tilsluttede enheder. Der er data for i dag, samt det gennemsnitlige og totale energiforbrug over de sidste syv samt 30 dage.

Konklusion

TP-Link HS110 er en velfungerende smart stikkontakt, som nok koster noget mere end gængse tænd sluk kontakter, der ikke er på nettet, men også har nogle yderligere funktioner, du måske er villig til at betale for.

Du får, så længe både du og kontakten er på nettet, mulighed for at styre tænd og sluk funktionen manuelt eller via timer funktion. Det er også praktisk med den indbyggede strømforbrugmåler. Det hele er ret overskueligt og lige til i TP Links Kasa app.

Skal vi finde lidt at kritisere, så må det være at enheden ikke understøtter de nyeste standarder for Wi-Fi, samt at sikkerheden, i forhold til kasa app’en, er begrænset til en adgangskode uden mulighed for to faktor godkendelse.

TP-Link HS110 er set til fra 257,- mens vi testede den. Du kan tjekke dagspriser på Pricerunnner.dk her


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button