Smart Home

Test: Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 – Få bedre trådløst netværk i dit hjem

Inden for de seneste år, så har udviklingen, i forhold til vores krav til kvaliteten og rækkevidden på Wi-Fi i vores boliger, for alvor taget fart. Vi har stadig flere enheder på nettet, og har du et stykke vej fra din trådløse router til dele af din bolig, så kan det knibe med dækningen og endnu mere med hastigheden.

De såkaldte Mesh netværk er derfor logisk nok blevet meget populære, disse fungerer ved at øge dækningen og hastigheden med flere enheder i din bolig i forskellige rum, der så taler sammen indbyrdes og sikrer en god Wi-Fi-dækning/hastighed. Idéen om at forlænge rækkevidden på Wi-Fi er langtfra ny, men Mesh teknologien fungerer mere smart og bedre end tidligere løsninger med mulighed for at tilføje et antal enheder, alt efter størrelsen på din bolig.

Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 er et eksempel på et sådant produkt, det har netop fået en ny forbedret firmware, hvilket gør den aktuel og oplagt til en test her på DIGITALT.TV. Strong samarbejder med Elgiganten.dk, hvor prisen her ved testtidspunktet ligger fra 1600,- for sættet med to enheder. Tjek Pricerunner.dk for aktuelle dagspriser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Læs om vores oplevelser med Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 herunder.

Produktet er stillet til rådighed af Strong Scandinavia, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Udpakning og design

Strong Wi-Fi Mesh Kit 1600 udpakket

Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 kommer fint pakket med to ens enheder.

Strong Wi-Fi Mesh Kit 1600 enhederDet er to firkantede kasser med fod, der måler 40 x 100 x 109 mm, altså ikke specielt store og de har ikke synlige eksterne antenner, der måske kunne afskrække nogle rent æstetisk.

Strong Wi Fi Mesh Kit 1600 enhed tilslutningerDer er to styks Gigabit netværksporte på hver enhed. Så der er mulighed for også at tilkoble ting, der ikke har Wi-Fi forbindelse, hvilket kan være praktisk for nogle. Ud over kablet netværksforbindelse, så finder vi også en USB 3.0 port på hver enhed. Endelig så er der også en minijack audio tilslutning, vi vender tilbage hvad denne og USB tilslutningen kan benyttes til senere.

Der medfølger naturligvis et par strømforsyninger, og der er en fysisk tænd/sluk knap på bagsiden af enhederne.

Kigger vi på fronten, så finder vi dioder for 5 GHz og 2,4 GHz netværksaktivitet. 5 GHz er den mest optimale måde rent hastighedsmæssigt, men rækkevidden er ikke så god som med 2,4 GHz netværk. Netop derfor er det en god idé med Mesh teknologien, det udvider særligt 5 GHz dækningen i dit hjem. Mange smart home enheder eller ældre enheder forbinder typisk med 2,4 GHz, fordi det ofte er rækkevidden og ikke hastigheden der vigtigst på disse. Så oftest har du brug for at have begge Wi-Fi frekvensbånd tændt. Enheder med 5 GHz understøttelse forbinder typisk automatisk på den hurtigste måde, så længe der er signal nok, så i praksis skal du ikke som sådan tænker over dette, udover i forhold til placering generelt de to enheder imellem.

Der er også på enhederne også en parringsknap, og du kan se på en diode, om enheden er tændt.

Der er et netværkskabel med i kassen sammen med en installationsguide.

Installation – sådan sætter du Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 op

Det er enkelt at komme i gang med Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600. I den nyeste hardware version er der ikke engang behov for at parre de to enheder med hinanden, det er de fra fabrikken, fortæller Strong os, og det var da også vores oplevelse i praksis.

Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 erstatter ikke din eksisterende Internet-router, som du typisk har fået af det selskab, du får dit Internet igennem. Den skal du fortsat bruge, men det anbefales dog, at du slukker for det eksisterende Wi-Fi netværk på din router og i stedet alene bruger Wi-Fi netværket via Strong Mesh enhederne.

Du kobler den ene Strong Wi-Fi Mesh enhed til din eksisterende router med det medfølgende netværkskabel. Så er denne på nettet, kan man sige, og du kan nu også tilslutte trådløst til denne enhed.

Strong Mesh app Wi Fi setupDer er angivet et standard navn og adgangskode på enhederne. Du kan dog i STRONG Mesh app’en til Android eller Apple iOS navngive Wi-Fi valgfrit, så kan du benytte samme navn og password, som du plejer. Så kan du slippe for at rette Wi-Fi oplysninger på alle dine enheder.

Strong Wi Fi Mesh Kit 1600 placeringDen anden Strong Mesh enhed placerer du nu strategisk et sted i nærheden af, hvor du føler du har knap så god Wi-Fi dækning i din bolig. Du skal dog ikke placere den alt for langt væk, for så bliver hastigheden derefter. Kommer du for langt væk, bliver der vist et rødt lys i dioden på fronten.

Der er dog også en mere detaljeret måde at finde den optimale placering, nemlig via Strong Mesh app’en.

Strong Mesh appHer kan du nemlig få et et visuelt overblik med hastighedangivelse på forbindelsen mellem de to enheder. Så kan du afprøve lidt forskellige placeringer og se, hvad der fungerer mest optimalt lige i din bolig. Der kan være rigtig stor forskel på individuelle hjem, og hvor langt signalet rækker baseret på materialer og planløsning.

Med den mest optimale placering fastlagt, så skulle du være kørende, og dine Wi-Fi enheder automatisk koble på den enhed, der giver det stærkeste Wi-Fi signal.

Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 med de to enheder er beskrevet til at dække op til 200 m2 med et signal, omend du selvfølgelig ikke nødvendigvis skal forvente høj hastighed i yderområder fra de to enheder i en så stor bolig. Har du et større hjem, eller fortsat synes hastigheden ikke er optimal i dele af din bolig, så kan du udvide med flere Strong Mesh enheder. Netop denne del er opdateret med den nyeste firmware opgradering fra Strong. Her kan man nu tilslutte op til seks Mesh 1600 enheder i samme netværk. Dermed øges dækningen til op til 800 m2, mod de tidligere 300 m2, hvor 4 enheder var maks. Det er rart at se en producent,der ikke glemmer produktet efter det kommer på markedet og fortsætter med at videreudvikle.

Skulle du have netværkskabel trukket til et andet rum, hvor du også placerer en Strong Mesh enhed, så kan du udnytte det med den seneste firmware installeret på Mesh enheden her. Så kan du få begge enheder til at levere maksimal hastighed. Der vil altid være et vist tab, når Mesh enhederne er forbundet trådløst.

Sådan var vores oplevelse med Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600

Vi har testet produktet på 86 m2, og som det kan ses på nedenstående målinger, så gjorde det bestemt en forskel, efter Strong Mesh var oppe at køre.

Vi startede med at hastighedstjekke i stuen helt kort fra vores standard router fra vores Internetleverandør.

Stue standard router

Altså ingen problemer med at udnytte den fulde hastighed. Så gik turen til soveværelset, hvor vi ved at der er dårlig dækning, og her var resultatet et noget andet, som det kan ses på billedet herunder.

Soveværelse standard router

Så installerede vi Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600, hvor den ene enhed blev placeret i stuen ved vores eksisterende router og den anden i soveværelset.

Sovevaerelse Mesh

En ny måling i soveværelset viser en meget klar forbedring i forhold til før.

Vi prøvede for sjov skyld også at tjekke dækningen i soveværelset fra Strong Mesh enheden placeret i stuen alene.

Sovevaerelse stue mesh alene

Strong er altså klart bedre end vores standard Cisco router selv uden 2 enheder.

Vi har også haft mulighed for at teste i samme rum men med netværkskablet Mesh begge steder. Her får vi naturligvis en optimal udnyttelse af vores Internetforbindelse i begge rum, hvor de to Strong Mesh enheder er placerede.

Det er naturligvis ikke sådan, at vi udnytter den fulde hastighed af vores 300 / 40 forbindelse overalt i de 86 m2 med to Strong Mesh enheder, men det er en klar forbedring, og det kunne rette op på de ret døde områder for os.

Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 har fungeret stabilt for os, uden at vi har bemærket udfald. App’en giver et fint overblik over de enheder, der er på koblet på, og du kan se, hvilke er koblet på den enkelte Mesh enhed. Der blev skiftet mellem Mesh enheder til den mest optimale, når vi bevægede os rundt i forskellige rum, denne del lover Strong i øvrigt også, at man har forbedret i den seneste firmware.

Ekstra muligheder

Vi nævnte tidligere, at der også er en analog minijack lydudgang på enhederne. Det gør det muligt at benytte Strong Mesh enhederne som AirPlay lydafspiller, såfremt du kobler en højtaler til dette stik.

Strong Wi Fi Mesh AirplayDet gjorde vi med en JBL højtaler, og kunne så sende musik til denne fra vores iPad. Det kan dog være lidt svært at se, hvilken enhed der er den, man har koblet højtaleren til, eftersom navnet på enhederne ikke som standard siger noget om dette. Det er dog muligt at koble sig på et webinterface via enhedernes ip-adresse eller finde enheden i netvæksektionen på en Windows computer og så sætte dine egne navne.

Bemærk at det kun fungerer via Apple enheder. Du kan således ikke fra en Android enhed streame til en højtaler koblet på Strong Mesh desværre.

Strong Mesh WebinterfaceDet er også muligt at sætte en USB lagringsenhed på Strong Mesh og tilgå filer på denne, så fungerer den som netværksharddisk for alle koblet på dit Wi-Fi netværk. På Windows 10 skulle vi dog aktivere Windows funktionen Understøttelse af SMB 1.0/CIFS-fildeling, for at enheden dukkede op under Netværk i filhåndteringen.

I Strong Mesh app’en er der i øvrigt også mulighed for at opsætte gæstenetværk, adgangskontrol ud fra tidsskema på specifikke enheder, så Strong har gjort en del ud af produktet ud over selve kerneydelsen nemlig bedre Wi-Fi dækning.

Konklusion

Strong Mesh Logo anbefalingI en tid, hvor vi efterhånden er online overalt i vores bolig f.eks. med vores smartphone eller smart home enheder, så er vores krav til kvaliteten af vores Wi-Fi også steget. Strong Wi-Fi Mesh Home Kit 1600 løser denne opgave glimrende.

Det er en velfungerende Mesh løsning, der er nem at komme i gang med. Så er du i en situation, hvor du gerne vil forbedre Wi-Fi dækningen i din bolig, så er det bestemt et produkt, der er værd at kigge på.

Du kan fint starte med kittet med de to enheder og udvide efter behov, såfremt du har brug for mere, hvilket gør produktet meget fleksibelt.

Prisen er bestemt også konkurrencedygtig, når man sammenligner med konkurrenterne, og det er egentligt ganske fint, at man kan starte med to enheder og ikke nødvendigvis tre enheder, som nogle producenter vælger. Hvis to er tilstrækkeligt, så sparer man nogle penge.

Med Strong Mesh app’en har man et enkelt og velfungerende overblik over netværket, og samtidigt giver hastighedsoplysningerne, Mesh enhederne imellem, glimrende mulighed for at optimere placeringerne.

Som nævnt så er Strong aktive med forbedringer af produktet, hvilket er særdeles positivt.

Tjek Pricerunner.dk for aktuelle dagspriser


I samme kategori

Back to top button