TV Antenner

Test: Maximum MDA-110 – Udendørs diskret tv-antenne til hus, båd eller camping

Selv om alle taler om streaming, så er der stadig tv-signaler i luften, som kan modtages ved brug af en tv-antenne. I denne test kigger vi på Maximum MDA-110, der er en rundstråle antenne, der altså ikke er retningsbestemt som mere traditionelle tv-antenne. Netop det er praktisk, når man tager med i betragtning, at den også er beregnet til campingvognen eller båden, der ikke altid står i den helt rigtige retning, for at der er signal.

Bedste pris her på testtidspunktet var omkring 400,-. Billigste Maximum MDA-110 lige nu tjek prisen her

Udpakning og montering

maximum mda 110 baad

Maximum MDA-110 leveres med de nødvendig beslag og skruer til montering i flere forskellige brugssituationer. Der er top montering, hvis du skal have den på en campingvogn eller en båd måske. Der er også mulighed for at montere med det medfølgende mastebeslag, og du kan også bruge beslaget til montering på en væg.

Antennen måler 27 cm i diameter.

maximum mda 110 indhold kasse

Med i kassen er der udover antennen også:

  • Beslag topmontering
  • Beslag væg/maste
  • Skruer og mastebeslag
  • 3 meter tilslutningskabel
  • Forstærker med tilslutningskabel
  • Strømforsyning til forstærker

Det er ret hurtigt at samle Maximum MDA-110, selvfølgelig alt efter hvor den skal monteres. Monteringen af tilslutningskabel sker i midten af antennen, så det bør du montere inden beslaget skrues fast til antennen. Der er en fugthætte med, men vil du være bedst sikret så overvej vulkaniserende tape.

maximum mda 110 forstaerker

Du skal have aktiv forstærkning på antennen. Det enten via den medleverede forstærker-del eller har dit TV / TV-boks mulighed for at aktivere 5 Volt forstærkning, så er den en smartere løsning. Så skal du ikke have forstærkerdelen liggende og rode og en selvstændig strømforsyning til denne.

Holdbarhed har vi naturligvis ikke kunnet nå at vurdere, men Maximum lover at materialet er beskyttet mod UV og salt korrosion, så den kan holde til de miljøer, den er beregnet til.

Modtagelseskvalitet

Vi har ikke lige en campingvogn eller båd til rådighed, så Maximum MDA-110 er testet i almindeligt bymiljø, der også kan være udfordrende med skygger fra andre bygningerne. Her klarer antennen sig godt, måske også hjulpet af dens evne til at samle signalet ind fra alle retninger. Man kan jo også bo i nærheden af hjælpesendere, der ligger i en anden retning en hovedsenderne.

maximum mda 110 360Netop sin 360 graders dækning er noget som fremhæves af producenten, der også hævder deres er bedre end andre rundstråle antennemodeller på markedet.

Vi havde ingen problemer med at få hentet alle kanaler ind med Maximum MDA-110, både DR kanalerne og de kodede kanaler fra Norlys (det tidligere Boxer) kom fint ind med et godt og stabilt signal.

Så står du og mangler en tv-antenne til campingture, derhjemme eller i sommerhuset, så er Maximum MDA-110 bestemt værd at kigge på.

Back to top button