TV Antenner

TV Stueantenne Test – MAXIMUM DA-1500 antenne

Jeg har tidligere kigget på en indendørs tv-antenne her på DIGITALT.TV, og nu er det så blevet tid til at nyt bud på én af slagsen af god kvalitet, nemlig MAXIMUM DA-1500, der ligger i 350-400,- prisklassen.

MAXIMUM DA-1500 – teknik og design 

MAXIMUM DA-1500 er i ganske elegant design. Den er helt flad og i sort med en grå stribe for neden og den måler 286 x 147 x 80 mm. Antennen lyser i et blåt skær, når der tændt for den.

MAXIMUM DA-1500 leveres med strømforsyning samt et tilslutningskabel fra antenne til fladskærm eller tv-boks. Kablet fra antennen er på 1,8 meter. Der medfølger desuden både en bordstanderenhed til antennen og skruer, så du alternativt kan montere den på en væg.

Antennen er som sagt en indendørs antenne og kan benyttes til digital tv modtagelse på VHF frekvenser samt UHF (Frekvensområder: 47-230 MHz og 470-870 MHz). Antennen kan benyttes til at modtage såvel DR’s kanaler som TV 2 og Boxer betalings-tv kanalerne. Altså alle digitale terrestriske kanaler der udsendes pt. her i 2011, men derudover også de kommende digitale kanaler udsendt i VHF frekvensbåndet. Jeg har kun kunnet afprøve den i forhold til UHF.

Antennen angives til at have 20 dB forstærkning på VHF og 17 dB på UHF. Den kan desuden også benyttes til DAB radio modtagelse.

Jeg måler forstærkeren til at bruge 0,7 W.

MAXIMUM DA-1500 – afprøvning og vurdering

Med min placering i by-centrum med en del højere bygninger omkring, er det et ganske optimalt sted at afprøve denne antenne. Jeg benytter normalt en Televes DAT 45 udendørsantenne, der ligger på loftet for optimal modtagelse, så det er jo et godt sammenlignings-grundlag for denne antenne.

Maximum DA-1500 tilslutning

Det er helt enkelt at tilslutte antennen. Det er bare at koble stikket på kablet fra antennen i forstærkerenheden og derefter det medfølgende tilslutningskabel fra forstærkerenheden til tv’et. Og så naturligvis strøm fra den medfølgende adapter tilsluttet forstærkeren. Har du en tv-boks, der kan levere 5 volt aktiv forstærkning, så kan du naturligvis også vælge at aktivere denne og så undlade at tilkoble den medfølgende forstærkerenhed.

Og så er det ellers i gang med at finde den optimale placering for antennen. Det krævede lidt eksperimentering med placering, men det lykkedes at finde et godt signal, så jeg kunne hive de fleste kanaler ind. Det var dog kun på 1. sal, jeg kunne hive noget ind. I stueetagen var det, helt som jeg også forventede, ikke muligt at hente tv-signaler ind, ligesom det var tilfældet med den Televes Mira jeg anmeldte for nylig. Præcis som med denne, så oplever jeg ikke en enkelt placering, der giver et helt stabilt signal på alle aktive frekvenser i forhold til mine lokale signalforhold. Typisk er der godt signal på 2-3 Mux og dårligt på de sidste, så for mig kan den altså ikke erstatte en antenne på loftet.

Da jeg ikke har Televes Mira antenne tilgængelig længere til en direkte sammenligning, så vil jeg undlade at komme med en konkret vurdering de to imellem.

Samlet set så er MAXIMUM DA-1500 klart bedre end nogle af de modeller, jeg har afprøvet for nogle år tilbage, og så er designet absolut noget, der gør den til et attraktivt bud på en både pæn og funktionel indendørs. Du bør dog stadig tjekke dækningskortet her for at se om du har indendørs dækning, husk at klikke på Indendørsfanebladet.

DIGITALT.TV har lånt produktet hos den danske grossist virksomhed kjaerulff1, der leverer Maximum produkter.

Back to top button