Smart HomeSmart Home produktnyt

Test: Homey Pro 2023 – Styr dit Smart Home med den nye kraftfulde Smart Hub

Homey Pro 2023 er nu endelig ude af beta perioden og begynder det egentlige mere officielle salg her 31. juli 2023. Det er den længe ventede efterfølger til den gamle Pro model, og følger op på lanceringen af den billigere Homey Bridge model, som vi kiggede på tilbage i februar.

Er du typen, der gerne vil lave et avanceret smart home, med omfattende smarte regler så alt taler sammen, og noget sker automatisk, f.eks. når du går hjemmefra og kommer hjem igen, så er Homey Pro sikkert noget for dig.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hvordan adskiller Homey Pro 2023 fra Bridge, og hvad er fordele ved at investere de 3200,- den koster? Det er nogle af de ting vi kigger på i vores anmeldelse herunder.

Find bedste pris på Homey Pro 2023 lige nu

Produktet i denne test er stillet til rådighed af Athom

Homey Pro 2023 vs Homey Bridge

homey sammenligningDer er en væsentlig prisforskel på den nye 2023 Homey Pro og den billigere Bidge model, vi testede i februar. Faktisk skal du betale hele 2650 kroner mere for Pro modellen, der så også er baseret på en langt mere kraftfuld hardware (1.8 GHz Quad Core ARMv8 CPU). Det betyder, at Homey Pro 2023 kan håndtere flere enheder og mere komplekse flows.

I modsætning til Bridge modellen, så eksekverer Pro modellen her kommandoer lokalt, altså skal den ikke kontakte en central cloud-baserede server på nettet og risikere nedetid eller forsinkelser. Pro modellen kræver dermed heller ikke noget månedligt abonnement, og du kan lave backups af dit setup til din egen computer eller alternativt tilkøbe cloud backup hos Homey selv.

Athom Homey Pro er åben for tredje parts apps, som kan køre lokalt, mens Bridge modellen er baseret på Homey-cloudtjenesten og Homey-apps fra officielle godkendte partnere. Med Homey Pro får du altså adgang til at benytte flere forskellige produkter, end dem der er tilgængelig på Bridge modellen.

Selv om der er rigtig mange enheder, der er apps til, så bør du, særligt hvis du allerede har mange smart home enheder allerede, nok lige tjekke om de virker med Homey Pro, inden du investere i den. Ikke alle enheder er understøttet. Homey angiver over understøttelse af over 1000 forskellige mærker og over 50.000 forskellige enheder i alt.

Homey Bridge Homey Pro 2023
Homey Bridge og Homey Pro 2023 side om side. Pro modellen er lidt højere

Homey Pro 2023 opgraderet hardware

I forhold til den gamle Homey Pro, så er der dobbelt så meget hukommelse (2 GB of DDR4 RAM), mens lagerkapaciteten også er doblet op fra 4 til 8 GB eMMC Flash. Selv om det kan lyde af en del, så er der jo en del ting der fylder, allerede inden du begynder at installere apps og rigtig tager den i brug. Så vi synes, at Homey burde have puttet mere hukommelse og lagerplads i end de 2 GB / 8 GB eMMC Flash.

Skulle du komme i problemer med ressourcer så skulle det være muligt at opgradere til op til 8 GB hukommelse og 32 GB diskplads. Du kan læse mere om det hos homey.guide her der også har tjekket op på hvor mange ressourcer, der reelt er på en helt ny opstartet Homey Pro 2023. Der måles 1,57 GB hukommelse og 1,56 GB diskplads ledig til Homey apps.

Homey Pro 2023 er udrustet til at kunne forbinde med:

 • Wi-Fi (2.4GHz & 5GHz)
 • Bluetooth LE
 • Zigbee (f.eks. IKEA, Aqara
 • Z-Wave (Plus, S2)
 • Infrarød (f.eks. dit TV)
 • 433 MHz RF
 • Matter
 • Thread (kommer i Q3 2023)

Homey fremhæver, at den nye Pro model har forbedret Silicon Labs ‘Gecko’ Zigbee 3.0 chip og Z-Wave 700 Series chipset.

Nye teknologier / standarder – Matter og Thread på Homey Pro 2023

Du får med Homey Pro 2023 support for den nye Matter standard. Matter er en ny Smart Home-standard, der har til formål at give en enklere og mere problemfri oplevelse, der gør det muligt for forskellige enheder, såsom smarte termostater, belysning, dørlåse med videre, at kommunikere og arbejde sammen.

Den anden nye standard Thread, vil også blive understøttet i løbet af 3. kvartal af 2023. Indtil da så vil en Matter enhed, der forbinder via Thread, altså kræve anden ekstern Thread Border Router for at få den på Homey Pro.

Homey Pro 2023 – nemt at komme i gang

Homey Pro 2023

Med i kassen:

– Homey Pro
– USB strømforsyning
– USB kabel
– Manual

Homey Pro Ethernet Apdapter
Homey Pro 2023 kan kobles på via Ethernet men desværre koster adapteren 249,- ekstra

Med mindre du tilkøber en Ethernet adapter, der koster 249,-, så skal Homey Pro på dit trådløse netværk (5 GHz WiFi-understøttes også). Til en pris på 3200,- så savner vi altså, at Ethernet var indbygget som standard.

 

Homey Pro setup

Det er som altid ret let at komme i gang med Homey generelt. De har en meget brugervenlig chatbot agtig brugeroprettelse i Homey app’en, så det ikke føles besværligt at oprette en konto.

Homey app installation

Herefter spørges der, om du vil opsætte en Homey enhed. Du spørges til opsætning af dit hjem, og hvilke rum du har.

Har du en Homey Bridge, så kan du køre denne i satellit mode, og dermed forstærke dit smart home netværk. Zigbee bridge satellit support er dog noget der endnu er på vej, her på testtidspunktet. Det står til at komme i Q3 2023 og er frigivet i beta software oktober 2023. Z-Wave satellit support via Bridgen skulle dog vist være aktivt allerede nu.

Disse enheder har jeg installeret og testet

 • Aqara Door and Window Sensor (Zigbee)
 • Fibaro Motion Sensor (Z-Wave)
 • Frient Water Leak Detector (Zigbee)
 • Ikea Trådfri pære (Zigbee)
 • Trust ACC-2300 stikkontakt (433 Mhz)
 • LG TV (infrarød)

Endelig så skal vi også huske at nævne, at du kan linke Google Home, Alexa og SiRi til PRO og dermed få tale kommandoer til dit smart home.

 

Homey web app

Homey kan betjenes på Smartphone app, men desuden kan du benytte deres Web brugeroverflade og styre dit smarthome fra en computer.

 

Homey Mobile AppDer er 5 punkter i bundmenuen i app’en nemlig Hjem, Enheder, Flow, Energi og Mere. Fra enheds oversigten kan du se alle dine enheder, og på visse enheder kan du også se f.eks. temperatur data eller indikator for hændelse f.eks. på sensorer. Jeg kunne godt ønske mig, at man kunne have både indikator for f.eks. hændelse vist sammen med temperatur og ikke skal vælge mellem én af tingene.

Infrarød virker naturligvis kun, såfremt Homey Pro enheden er indenfor rækkevidde af det infrarøde produkt, du vil betjene.

Automatisér dit smart home – Flows med Homey

Flow sektionen er der, hvor du opbygger automatisering, altså når ét sker, så skal der ske noget andet. Det er særligt her Homey’s styrke ligger, så du kan få bundet hele dit smart home sammen, så længe enhederne kan “tale” med Homey naturligvis.

 

Homey Flow eksempler

Du kan sætte ret komplekse flows op. Jeg har testet med et simpelt flow, hvor jeg kombinerede Aqara Dør/Vinduesensor med mine Tado Termostater, så der blev slukket for disse, når kontakten på sensoren blev brudt. Det fungerede fint, og selv om Tado har en åbent vindue funktion, så kan det måske være en fordel med en mere fysisk sensor af dette.

Man kan selvfølgelig også inddrage dato/tid. F.eks. kunne jeg benytte Fibaro Motion Sensor i forbindelse med Ikea Trådfri pærer og sætte et tidsrum, hvor lyset skulle tænde automatisk, såfremt der var bevægelse.

Konklusion

Homey Pro i den nye 2023 udgave har været længe undervejs, men er nu endelig frigivet helt officielt. Er du den seriøse Smart Home type, der gerne vi styre det hele centralt, så er Homey Pro 2023 modellen et oplagt valg. Den kan virkelig gøre dit hjem smart på en avanceret, men stadig ret brugervenlig måde.

Det er nemt at komme i gang, med god support, ikke kun for større mærker som Ikea, Fibaro, Philips HUE, Google Nest og Tado, men også en række andre f.eks. mere prisgunstige Tuya Zigbee enheder. Du du kan tilgå dine enheder, flows osv. både i via APP’en, men også væsentligt nok bruge web brugeroverfladen og arbejde via din pc/browser.

Ikke mindst muligheden for at køre det hele lokalt uden om skyen er et plus i forhold til bridge modellen. Så hvis f.eks. dit internet svigter, så kan du f.eks. stadig tænde lyset via din smart kontakter.

Prisen på Pro modellen er naturligvis også en noget anden end Bridge modellen, men starter du f.eks. med bridge modellen, så kan du stadig bruge den i dit hjem, hvis du opgraderer til en Pro senere.

Homey Pro 2023 anbefaling digitalttv

 

 • Homey Pro kan køre lokalt og derfor mere stabilt
 • Enheden er nem at installere og kræver ikke særlig meget teknisk viden.
 • Homey-appen på iOS, Android eller i en webbrowser gør det let at opsætte og styre dit smart home

 • Homey Pro koster en del
 • Ethernet koster ekstra og vi kunne ønske os mere end 2 GB Ram / 8 GB eMMC 

Find bedste pris på Homey Pro 2023 lige nu

Læs også

I samme kategori

Back to top button