Smart Home produktnytSmart Home

Homey Bridge til dit Smart Home?

- Test af den nye billigere model

Firmaet Athom kender en del Smart Home entusiaster for deres Homey Pro, der er en central enhed, der giver dig mulighed for at styre dine smart home enheder fra ét sted. Nu er de klar med en ny model, Homey Bridge, der kun koster 549 kr. og frigives på det danske marked officielt den 28. februar.

Med Homey kan du automatisere dine hverdagsrutiner, styre dine smarte enheder og skabe en intelligent og sikker Smart Home-oplevelse. Homeys styrke ligger i, at den er let at installere og ikke kræver særlig meget teknisk viden. Du kan opsætte og styre den via Homey-appen på iOS, Android eller i en webbrowser.
Homey Bridge Homey Mobilele-App-Homey-Web-App Homey bridge er udrustet til at kunne forbinde med Zigbee, Z-Wave Plus, Wi-Fi, Bluetooth, 433MHz) samt infrarød. Den er interessant, hvis du gerne vil forbinde f.eks. Nexa (433MHz), IKEA (Zigbee), Aqara (Zigbee), Fibaro (Z-Wave) eller dit TV (Infrarød). Har du f.eks. Tado, Nest, Philips Hue (via Philips Hue bridge), Sonos, Shelly, Nuki, så kan du faktisk få dem ind i Homey app’en uden Homey hardware.

Find bedste pris på Homey Bridge lige nu

Produktet i denne test er stillet til rådighed af Athom

Homey Bridge sammenlignet med Homey Pro

Hvad er forskellen mellem Homey Pro og den nye Homey Bridge? Dette er min første oplevelse med Homey Bridge, men da mange allerede kender Homey Pro, vil jeg kort gennemgå nogle af forskellene mellem de to modeller nedenfor.

Prisen

Homey Pro koster omkring 3000 kroner, hvilket kan være en stor udgift at starte sit Smart Home op med. Derfor har Athom valgt at lancere en billigere bridge-model med en lidt anderledes forretningsmodel. Bridge-modellen koster kun omkring 550 kroner og er dermed interessant for dem, der gerne vil prøve Homey uden at skulle lave en stor investering.

Lokalt kontra i skyen

Home bridge signalvej
Grafik: Homey

Mens Homey Pro-modellen eksekverer kommandoer lokalt, kræver Homey Bridge-modellen, at enheden er online hele tiden, og at du bruger den cloud-baserede Homey-tjeneste. Dette betyder, at kommandoer og udførelsen af Flow-automatiseringer håndteres af Homey-cloud-tjenesten.

Færre apps

Mens Athom Homey Pro er åben for tredjepartsapps, som kan køre lokalt, er Homey-cloudtjenesten baseret på Homey-apps fra officielle godkendte partnere. Dette betyder, at udvalget af enhedsunderstøttelse er mere begrænset. For eksempel er der endnu ingen understøttelse af Tuya-enheder, som jeg selv har en del af.

Du kan med fordel gå ind på Homey’s hjemmeside her, og udover mærkenavn også gå ind og tjekke præcis hvilke produkter fra pågældende mærke, der er understøttet.

Abonnementsbaseret forretningsmodel

Homey Pemium Mens Homey Pro ikke kræver noget abonnement, så er Homey bridge koblet op på Homey cloud-tjenesten, der er baseret på, at du tegner et abonnement (omkring 20,- / måned), hvis du vil benytte mere end 5 enheder.

Homey Bridge inkluderer 3 måneders Homey Premium uden beregning. Premium giver dig også adgang til Insights, der kan lave grafer over f.eks. temperatur og forbrug samt oprette variabler med Homey Logic. Homey lover så også, at app’en er reklamefri, og at de ikke sælger nogle informationer om dig og dit brug videre.

Sammenligning Homey - Homey Pro - EU

Er du superbruger, eller har du allerede stor interesse i smart home og automatiseringer, så er Homey Pro altså fortsat det oplagte valg, mens bridge modellen er målrettet til at give en række nye kunder muligheden for at komme i gang med Homey.

Homey Bridge – let opsætning

Det er let at komme i gang med Homey generelt. De har en meget brugervenlig chatbot agtig brugeroprettelse i Homey app’en, så det ikke føles besværligt at oprette en konto.

Homey app installation

Herefter spørges der, om du vil opsætte en Homey enhed. Du spørges til opsætning af dit hjem, og hvilke rum du har. Bridgen kobles til strømmen med den medfølgende adapter, og strømstikket er også eneste stik på bridgen. Den forbinder trådløst til dit Wi-Fi netværk.

I forbindelse med opsætningen, endte jeg med manuelt at skulle ind på min Android smartphone og tillade lokation for app’en, for at jeg kunne komme videre i installationsprocessen. Det var det eneste moment, hvor jeg lige skulle gøre lidt ekstra.

Der følger 3 måneders Homey Premium med, som du skal aktivere ved først at klikke start gratis måned, og derefter aktivere de 3 måneders gratis. Så er Homey Bridge installeret, og du er klar til at tilføje enheder.

Homey app eksempler

Skal vi lige kort berører Homey app’en, så er der 5 punkter i bundmenuen nemlig Hjem, Enheder, Flow, Energi og Mere.

Disse enheder har jeg installeret og testet

 • Aqara Door and Window Sensor (Zigbee)
 • Fibaro Motion Sensor (Z-Wave)
 • Frient Water Leak Detector (Zigbee)
 • Ikea Trådfri pære (Zigbee)
 • Trust ACC-2300 stikkontakt (433 Mhz)
 • LG TV (infrarød)

Desuden har jeg testet Tado smarttermostater, der forbinder til Homey via integration med Tado’s system direkte, og altså ikke forbinde gennem bridgen. Jeg prøvede også at få min Google Nest videoringklokke ind, men her oplevede jeg at installationen ikke fuldendte i Homey app’en, men det lykkedes via web interfacet på my.homey.app.

Homey Bridge tilføj enhed

Installationen af enheder krævede, at jeg skulle ind og finde producent og produktnavn og så følge anvisningerne. Det fungerede fint med alle enheder. Én enkelt skulle jeg lige forsøge mig to gang med, før den kom på.

Fra enheds oversigten kan du se alle dine enheder, og på visse enheder kan du også se f.eks. temperatur data eller indikator for hændelse f.eks. på sensorer. Jeg kunne godt ønske mig, at man kunne have både indikator for f.eks. hændelse vist sammen med temperatur og ikke skal vælge mellem én af tingene.

Homey Bridge kan håndterer op til 240 Z-Wave enheder og 50 Zigbee enheder,  og man kan indtil videre kun have én Bridge koblet op til sin Homey konto. Infrarød virker naturligvis kun, såfremt Homey Bridgen er indenfor rækkevidde af det infrarøde produkt, du vil betjene.  Infrarød support er, så vidt jeg kan se, baseret til et udvalg af produkter og ikke med mulighed for at lære signaler og oprette sine egne knapper.

Du kan også integrere Homey med Google Home/Assistent og Amazon Alexa ved at tilføje Homey som tilknyttet enhed.

Automatisér dit smart home – Flows med Homey

Flow sektionen er der, hvor du opbygger automatisering, altså når ét sker, så skal der ske noget andet. Det er særligt her Homey’s styrke ligger, så du kan få bundet hele dit smart home sammen, så længe enhederne kan “tale” med Homey naturligvis.

Homey Flow eksempler

Du kan sætte ret komplekse flows op. Jeg har testet med et simpelt flow, hvor jeg kombinerede Aqara Dør/Vinduesensor med mine Tado Termostater, så der blev slukket for disse, når kontakten på sensoren blev brudt. Det fungerede fint, og selv om Tado har en åbent vindue funktion, så kan det måske være en fordel med en mere fysisk sensor af dette.

Man kan selvfølgelig også inddrage dato/tid. F.eks. kunne jeg benytte Fibaro Motion Sensor i forbindelse med Ikea Trådfri pærer og sætte et tidsrum, hvor lyset skulle tænde automatisk, såfremt der var bevægelse.

Konklusion

Hvis prisen på en Homey Pro afskrækker dig, og du gerne bare vil prøve og få et indtryk af Homey, inden du måske senere investerer i en Pro, så er Homey Bridge bestemt et godt køb. Den er nem at komme i gang med, og har da også en rimelig fornuftig mængde enheder, den virker med. Men som sagt ikke lige så mange som med Homey Pro. Det er lidt ærgerligt, at den f.eks. ikke kan forbinde til mine Tuya enheder.

Eftersom der er tale om en enhed, der er koblet på Homey’s servere i skyen, så er du afhængig af, at du har en fungerende internetforbindelse, for at dit smart home fungerer.

Homey skal roses for deres brugervenlighed og fokus på support. De har en masse videoer på YouTube, og du får i din e-mail, i forbindelse med registrering, fine tips til, hvordan du kommer i gang. Det at Homey har haft produktet i beta i over et år, vidner også om at man har fokus på at levere noget der fungerer, og ikke bare vil have produktet ud hurtigst muligt.

Homey Bridge godt køb

 

 • Homey Bridge er en billigere løsning end Homey Pro
 • Enheden er nem at installere og kræver ikke særlig meget teknisk viden.
 • Homey-appen på iOS, Android eller i en webbrowser gør det let at opsætte og styre dit smart home

 • Homey Bridge kræver, at enheden er online hele tiden og bruger Homey-cloudtjenesten
 • Udvalget af enhedsunderstøttelse er mere begrænset i forhold til Homey Pro
 • Dine eksisterende smart home enheder kan måske ikke bruges og ingen support for Matter / Thread

Læs også

I samme kategori

Back to top button