TestsBranche-Nyt

Test: Billedkvalitet vs Bitrate sammenligning – resultatet overrasker dig måske

Bitrate, altså den mængde data der sendes med, kan være en god indikator på, hvor godt billedet ser ud, men er en højere bitrate automatisk lig med bedre billedkvalitet? Det kigger vi lidt på i denne artikel, hvor vi konkret har sammenlignet Premier League på TV3 Max via kabel-tv fra YouSee, Allente parabol-tv og almindelig tv-antenne hos Boxer.

Bitrate forskelle

bitrate yousee

Lad os starte med at sammenligne bitraten på de to forskellige signaler af samme Premier League kamp (Chelsea-Crystal Palace) på TV3 Max. De er målt over de samme 5 minutter af kampen, for at få den mest korrekte sammenligning.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

YouSee kan altså kåres som bedste bitrate, men afspejler det sig så også i forhold til den rent visuelle billedkvalitet vi får på tv-skærmen?

Billedkvalitet oplevelsen

Selv om man umiddelbart kunne tro, at vi allerede med vores bitrate måling havde fundet vinderen i forhold til billedkvalitet, så viser vores visuelle test noget meget andet.

Faktisk så fremtræder YouSee TV3 Max Premier League signalet fra denne kamp efter vores vurdering, som det ringeste af de tre forskellige signalkilder, vi har testet.

Den høje bitrate hos YouSee ændrer nemlig ikke på, at vi har en underlig grumset oplevelse i f.eks. spillernes gule trøjer, og at der optræder digital støj omkring spillerne på YouSee udgaven af TV3 Max. Det er ikke at se på samme måde på hverken Allente eller Boxer TV.

YouSee vs Boxer kvalitet
YouSee til venstre / Boxer TV til højre

Det er svært at lave repræsenterende screenshot af dette til denne artikel desværre, men vi har prøvet med et zoom billede, som du kan ovenfor.

Så selv om bitraten var under det halve hos Boxer TV end hos YouSee, så var billedekvaliteten efter vores konkrete vurdering faktisk bedre hos Boxer end hos YouSee under Premier League 14. august 2021 på TV3 Max.

Kigger vi på Allente vs Boxer TV signal ,så er det faktisk svært at skelne de to, selv om der også her er en væsentlig forskel i bitrate. Allente er måske en my bedre rent visuelt.

Konklusionen må altså være, at man ikke automatisk bare kan gå efter bitrate målinger for at vurdere billedkvaliteten. Der er også andre parametrer der indgår såsom den tekniske optimering i forhold til at pakke signalet bedst muligt ned.


I samme kategori

Back to top button