HTPC

Terratec H7

intro terratech7
Produktanmeldelse af Terratec H7

Vi har tidligere her på DIGITALT.TV testet produkteter fra Terratec. Nu er de så klar med en ny model med navnet H7, der er en USB tuner boks med en DVB-T/DVB-C tuner indbygget. Her er der også mulighed for at isætte et Common Access Module (CAM) ,så der kan modtages  kodede kanaler. På papiret altså en oplagt kandidat til både Boxer, Stofa eller YouSee. Læs vores test og find ud af om Terratec H7 er noget for dig.

Terratec H7 er venligst stillet tilrådighed af Terratec
Boxer cam og kort er venligst stillet tilrådighed af Netto-Sat.dk

Tjek den aktuelle pris på Terratec H7

Udpakning

Terratec H7 kommer i lidt speciel indpakning. Man har nemlig valgt at levere H7 i en sølv metaldåse.

I dåsen finder du selve Terratec H7 USB boksen, en cd-rom, strømadapter, et USB kabel, manual og Quick start guide, samt en fjernbetjening og batterier hertil.

Installation

Installationen sker via den medfølgende CD-Rom. Mens driverne var up to date på denne, fandt vi på terratec.net en nyere udgave af det medfølgende Terratec Home Cinema. Når H7 tilsluttes computeren registreres der ny hardware i Windows, og man skal så installere driverne. Der er tale om BDA driver, der også virker delvist i Windows Mediacenter, men mere om det senere.

Efter installation af driverne, installeres Terratec Home Cinema programmet. Det er med dette program, du kan se tv, optage osv. Vi startede naturligt nok med at skanne kanaler ind. Man kan vælge enten at enten søge kodede, ukodede kanaler eller efter alle. Og man kan vælge at afsøge hele frekvensbåndet, kun dele af det, eller en enkelt frekvens.

Først tilsluttede via tv-kabel fra vores Stofa kabel-tv og satte Terratec Home Cinema til at skanne hele frekvensbåndet igennem med indstillingerne Qam 256 og Symbolrate 6900. Alle (107) kanaler blev fundet.

Med vores Irdeto cam med Zaptorkort sat i Terratec H7’eren, kunne vi se de digitale kanaler ,vi havde abonnement til.

Efterfølgende tog vi kabel-tv signalet ud, og erstattede det med signal fra almindelig antenne. Her skannede vi de 2 relevante frekvenser enkeltvis og fandt kanalerne fra Boxer og de ukodede DR1, DR2, TV2, Tegnsprogskanalen, DR Update samt GTV. Sidstnævnte sendes pt. ukodet i MPEG-4.

En test af Boxer cam med Boxer kort, gav som ventet billeder på alle kanalerne i den midlertidige Boxer tv-pakke. Både H.264 (MPEG-4) og AAC lyd fungerede.

Terratec Home Cinema

Generelt er den medfølgende Terratec software absolut et brugbart program. Dog er det ikke helt fejlfrit. Ligesom da vi testede programmet i 2008, så er der stadig et problem med indstilling, der automatisk viser undertekster. Med denne funktion slået til, bliver tekst-tv aktiveret umotiveret på en del kanaler. Derfor bør denne slåes fra og undertekster vælges manuelt efter behov. Undertekster på TV2 virker fint, når den aktiveres. For at optage med undertekster, skal optagelsesformatet være Transport Stream i Record fanebladet i options.

Under stations er det muligt at lave 4 favoritlister under de fire farver rød, grøn, gul og blå på fjernbetjeningen. Der er indbygget tekst-tv, der er hurtigt med sidehukommelse. Desuden er der mulighed for PIP, der dog naturligvis er begrænset til 2 kanaler på samme frekvens (ikke kodede).

Via den medfølgende, ganske fornuftige, fjernbetjening kan de væsentlige funktioner styres i programmet. Desuden kan fjernbetjeningen også betjene andre programmer end kun Terratec’s eget.

DVBViewer

Terratec H7 understøttes i vores favoritprogram DVBViewer. Begge tuner er tilgængelige og der er understøttelse for dekodning uden problemer. Eneste lille hage er at den medfølgende fjernbetjening ikke er understøttet i DVBViewer out of the box. Der er dog et værktøj med Terratec, der skulle kunne gøre det muligt at sende kommandoer også til DVBViewer. Generelt virker DVBViewer lidt hurtigere i betjeningen og kanalskifte end Terratec Home Cinema.

Windows 7 og Windows 7 Media Center

Windows 7 er på trapperne, og der er en test version tilgængelig, da dette skrives, så det var naturligt at afprøve Terratec H7 på denne også.

Der er endnu ikke Windows 7 driver tilgængelige hos Terratec, men det lykkedes at installere Vista x64 drivere på vores Windows 7 X64 via kompabilitetsmode. Også Terratec Home Cinema lader til fungere i Windows 7 ifølge vores tests.

Det indbyggede Media Center software i Windows 7 er blevet mere attraktivt i denne seneste udgave med understøttelse af MPEG-4 kanaler.

Desværre er der stadig som standard ikke mulighed for at se kodede kanaler eller at modtage europæisk digital kabel-tv (DVB-C). Enkelte producenter som f.eks. Digital Everywhere (Fire/FloppyDTV) har lavet software, der gør det muligt alligevel, men det gælder desværre ikke Terratec.

Som standard kan du således kun modtage ukodede DVB-T kanaler med H7 i Media Center (Windows 7).

Der er dog en løsning, såfremt du insisterer på at modtage kodede kanaler og DVB-C med en Terratec H7. Via udvidelsen DVBLink, kan du nemlig benytte DVBViewer som signal-leverandør til Windows Mediacenter.

DVBLink koster omkring 200 danske kroner og købes elektronisk på producenten DVBLogic’s hjemmeside. Du kan dog prøve den gratis i 30 dage, inden du beslutter dig for at købe. Med denne udvidelse får du mangfoldigheden af de understøttede produkter fra DVBViewer, kombineret med Mediacenter følelsen i Windows Media Center. Og det virker faktisk, når ellers man først har installeret det. Det er en process. der kræver lidt Man skal i hvert fald følge den medfølgende guide nøje, for at det kører.

Med DVBLink installeret, kunne vi se Boxer kanalerne i Windows 7 Mediacenter via Terratec H7.

Konklusion

Terratec er med i fronten, når det gælder at udvikle nye produkter. Det er H7’eren et udmærket eksempel med tuner, der kan benyttes både til DVB-T eller DVB-C, samt muligheden for at se kodede kanaler via cam.

USB boksen er enkel at installere, og den medfølgende software klarer opgaven tilfredsstillende. Vi kunne modtage både DVB-T gratis og kodede kanaler fra Boxer med Boxer cam og DVB-C fra Stofa med Irdeto cam. En investering i programmet DVBViewer, vil dog måske kunne være at foretrække for nogle.

Det er også muligt at køre Terratec som hardware i forbindelse med Windows Mediacenter 7, men altså kun af omveje. Her kommer man med produkter som Fire og FloppyDTV noget nemmere i gang. Men har man ikke firewire, så er Terratec et muligt alternativ også ved ønsket om en Mediacenter løsning.

DIGITALT.TV takker Terratec for lån af produktet og Netto-Sat for lån af Boxer cam og kort.

Tjek den aktuelle pris på Terratec H7

I samme kategori

Back to top button