Parabol-TVKabel-TVAntenne-TV

TechniSat Digit ISIO STC – UHD boks til antenne,satellit og kabel-tv – Læs testen

technisat isio stc uhd testTechniSat Digit ISIO STC er en meget alsidig tv-boks fra tyske Technisat. Ein digitales alleskönner kunne man fristes til at sige, nu når vi har med en tysk boks at gøre. På papiret har den nemlig mulighed for både Ultra HD kanaler, kabel-tv, antenne-tv fra Boxer og satellit-tv fra både Canal Digital og Viasat.

Boksen koster omkring 2600,- i Danmark ifølge Pricerunner.dk Den kan også købes i den tyske Amazon butik.

I Tyskland sælges der også en TechniSat Digit ISIO STC+ model, der adskiller sig ved, at man får et programkort med til HD+ pakken i 6 måneder. HD+ pakken indeholder HD udgaver af de tyske kanaler som RTL, Sat1 med flere. Det var den version vi købte til denne test.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hvor godt boksen så virker med de danske tv-udbydere, og vores oplevelser med den generelt, kan du læse mere om i vores anmeldelse herunder.

TechniSat Digit ISIO STC udpakning

technisat-isio-stc-uhd-med-i-kassenMed i kassen følger udover boksen:

 • Fjernbetjening med batterier
 • Strømforsyning
 • HDMI kabel
 • Tysk quick manual + manual på cd-rom

technisat-isio-stc-uhd-remote

Fjernbetjeningen har masser af knapper, også flere end de fleste andre bokse. Placeringen af knapperne er generelt fornuftig.

TechniSat Digit ISIO STC teknik og design

technisat-isio-stc-uhd-front-sortBoksen fylder ikke ret meget, når man tænker på, hvad den egentlig kan. Den findes både i sort som ovenfor og med sølv kabinet. Vi valgte sidstnævnte.

På fronten af boksen er der en standby knap, der lyser rød i standby og blå når den er tændt. Ved siden af denne er der navigationstaster til betjening af basale funktioner uden fjernbetjeningen.

technisat-isio-stc-uhd-front-openBag frontklappen finder vi desuden en USB port og en SD kortlæser til hukommelseskort.

technisat-isio-stc-uhd-bagPå bagsiden af TechniSat Digit ISIO STC, så finder vi 2 satellit-tv tunere og 1 tuner indgang til kabel-tv eller antenne-tv, der dog internt også fungere som Twin tuner. Der er således Twin Tuner til alle de 3 signaltyper.

technisat-isio-stc-uhd-ciDer er indbygget kortlæser til Conax/Nagravision i boksen. Conax anvendes af Canal Digital. Desuden er der en CI+ kortlæser modul port, hvor du f.eks. kan anvende et Boxer kortlæser modul. Én af de ting der fik os til at købe boksen til test, var dog også muligheden for evt. at benytte Viasats nye kortlæser modul på boksen. Dermed kunne man nemlig modtage både Canal Digital og Viasat TV på den samme boks.  Viasat viste sig at fungere, i hvert fald i forhold til live TV, men mere om det senere.

TechniSat Digit ISIO STC håndterer rent teknisk Ultra HD kanaler, som de bliver transmitteret i dag via satellit, det både ukodet og kodet kanaler via kortlæser/kortlæser modul. Altså kanaler der benytter H.265 HEVC codec, og HDCP 2.2 understøttes naturligvis også.

Boksen har ikke nogen indbygget harddisk, men mulighed for optagelse på ekstern USB harddisk, samt mulighed for optagelse til en ekstern netværksenhed. Du skal selv stå for dette, boksen kan ikke optage tv som den leveres.

Technisat tilbyder på boksen adgang til flere Internet tjenester såsom YouTube, Vejrudsigt info, filmtrailer osv. Netflix og lignende understøttes dog ikke. Der er mulighed både for kablet og trådløst netværk på boksen

Her et komplet overblik over tilslutningsmulighederne:

 • 1 x HDMI ud
 • 2 x USB 3.0 porte (1 af disse på fronten)
 • 1 x CI+ port
 • 1 x kortlæser til Conax/Nagravision
 • 1 x Coaxial digital lyd udgang
 • 1 x Optisk digital lydudgang
 • 1 x analog lyd udgang
 • Netværkstilslutning (Gigabit)
 • 2 x DVB-S2 tunere
 • 1 x DVB-T2/DVB-C tuner indgang (Twin tuner internt)

TechniSat Digit ISIO STC installation og brug

technisat-stc-uhd-install1Installationen af TechniSat Digit ISIO STC er en smule omstændig. Der er flere trin, man skal tage stilling til end på flere andre bokse. Dansk er ikke tilgængeligt som menusprog, men engelsk er muligt.

technisat-stc-uhd-install-2Under landeopsætning er Danmark dog med blandt mulighederne.

technisat-stc-uhd-install-sfi-data-loadTechnisat benytter sig af deres eget EPG system (SFI), som det tager noget tid at hente data fra.

technisat-stc-uhd-install-signaltyper

technisat-stc-uhd-install-satlnbVi ville starte med at installere boksen til satellit-tv med signal fra 1 vest og 5 øst. Oprindeligt havde vi tænkt at forsyne hver sin position via hver sin tunerindgang på boksen, men Technisat har konstrueret deres tuner opsætning således, at man ikke kan konfigurere disse adskilt. Du kan ikke konfigurere den ene tuner til én position og den anden tuner til en anden position, hvilket er en smule irriterende.

Så løsningen blev at køre signal fra 1 vest, 5 øst og 19,2 øst ind i en DiSEqC switch for derefter at køre kabel fra denne til boksen.

Eftersom boksen understøtter så mange signaltyper, så har vi valgt at uddybe de enkelte i hvert deres afsnit herunder.

Canal Digital satellit-tv

Canal Digital kanaler blev fint scannet ind. Der er dog ikke nogen mulighed for at begrænse til de danske Canal Digital kanaler, så der er en del arbejde i at sortere eller slette kanaler.

Boksen fungerede uden problemer med Canal Digital kortet i den indbyggede kortlæser. Med denne er det i øvrigt også muligt at optage og se et andet Canal Digital program samtidigt.

technisat-stc-uhd-pipBoksen understøtter også billede i billede funktion, som i forhold til den interne kortlæser giver denne mulighed også ved 2 kodede Canal Digital kanaler. Billedeeksemplet ovenfor er dog på 19,2 øst.

technisat-stc-uhd-epg-loadEPG virkede også på 1 vest kanaler, men boksen har det på 1 vest med at ville opdatere EPG data temmelig ofte med ventetid til følge. Det var en smule irriterende og vi kunne ikke lige finde nogen mulighed for at deaktivere dette.

Viasat satellit-tv

technisat-stc-uhd-kanallisterVi har tidligere anmeldt Viasats nye kortlæser modul, som de sælger til godkendte TV og eftersom TechniSat Digit ISIO STC her undersøtter CI+ moduler, så skulle vi naturligvis også forsøge at modtage Viasat kanaler på boksen. Modulet blev fint genkendt af boksen, og den installerede automatisk en Viasat kanalliste.

Viasat kanalerne blev fint afkodet på boksen, det altså selv om den ikke er på den godkendte liste over udstyr hos Viasat. Også Viasats Ultra HD kanal kan ses på boksen.

technisat-stc-uhd-epgViasat EPG data virkede på boksen og kan ses enten som tidslinje eller på enkelt kanal basis.

Så var turen kommet til at teste tv-optagelser. Som forventet er det ikke muligt at se et Viasat program mens der optages et andet Viasat program. Kortlæsermodulet understøtter ikke dette. Men vi kunne godt optage TV, dog med visse begrænsninger.

Ved forsøg på optagelse af kanaler på den automatisk indlæste Viasat kanalliste, så genstartede boksen konsekvent ved start af optagelsen. Vi havde tilfældigvis også manuelt scannet kanaler på 5 øst positionen, og sjovt nok så var der her ikke samme problem. Så det var jo til at omgå.

Et større problem viste sig dog i forbindelse med en timer natteoptagelse af NFL amerikansk fodbold på TV3+. Da vi næste morgen ville se optagelsen, så viste det sig, at vi kun kunne se den sidste del af kampen. Der stod nemlig en besked på skærmen om, at denne optagelse kun kunne ses 90 minutter efter optagelsen. Altså en teknisk begrænsning i forhold ens rettigheder til at se optaget indhold.

technisat-stc-uhd-tv3-plus-crm-logoVed nærmere tests fandt vi ud af, at der vises et CRM (Content Rights Management) logo på infobjælken på skærmen på Viasat kanaler. Det sjove var dog, at det umiddelbart ikke blev vist ved skift fra en 1 vest kanal over til en Viasat kanal. Testede vi her med en manuel optagelse, så blev optagelsen også gemt uden tidsbegrænsning. Efter følgende manuelle optagelser på kanalen var dog med CRM beskyttelse, indtil vi skifte til en ikke Viasat kanal og tilbage igen.

Timeroptagelser synes altid at have CRM beskyttelsen, så vi må konkludere, at TechniSat Digit ISIO STC ikke rigtigt egner sig til optage Viasat kanaler med desværre.

Boxer TV

Boxer TV og de ukodede DR kanaler blev fundet fint og meget hurtigt af boksen. Boksen har DVB-T2 tuner, så HDTV kanalerne fra Boxer fungerer naturligvis også.

Der er begrænsning i Boxer kortlæser modulet, så det ikke er muligt at optage en kodet kanal og se en anden samtidigt.

EPG data viste kun nu og næste info for flere af kanalerne mens andre havde fuld EPG.

YouSee TV

Kanalscanning tog noget tid men automatisk søgning fandt kanalerne i vores YouSee pakke (den lille pakke). Også EPG data fungerede i forhold til kabel-tv.

Betjening og brugeroverflade

technisat-stc-uhd-menutechnisat-stc-uhd-indstillinger-menuBetjeningen og brugeroverfladen er meget klassisk. Der er en del menuer at finde rundt i og masser af indstillingsmuligheder. Det er jo lidt en smagssag, om man er til det.

technisat-stc-uhd-infobarBetjeningshastigheden er ganske god, kanalskifte hastighed har vi dog har set lidt hurtigere.

Billede i billede funktion fungerer med Ultra HD og HD kanal. Den kan dog ikke klare Billede i Billede med 2 UHD kanaler.

technisat-stc-uhd-billede-menu

Billedeopløsning bliver standard sat til det dit TV kan håndtere. Auto indstillingen gav dog os ikke helt flydende billeder, det var dog løst ved at sætte den manuelt til 2160p. Det er også muligt, at få boksen til at levere den aktive kanals opløsning ved indstillingen native. Det giver dog længere ventetid på billede ved skift mellem kanaler med forskellig opløsning.

Boksen bliver ved brug noget varm synes vi, men vi har ikke haft problemer med stabiliteten bortset fra ved Viasat tv-optagelser fra Viasat kanallisten.

TV-optagelser på boksen

technisat-stc-uhd-rec-devices1Det er muligt at optage tv både på tilsluttet USB harddisk eller interessant nok også til en netværksenhed.

technisat-stc-uhd-rec-bufferBoksen har mulighed for start og slut buffer på optagelser. Der kan oprettes både manuelle timer optagelser, optagelser via EPG eller helt manuel optagelse med optag knappen. Sidstnævnte maks op til 3 timers optagelse.

technisat-stc-uhd-keyword-rec

Der er mulighed for tv-optagelse via Keyword f.eks. til serieoptagelser.

technisat-stc-uhd-upnp-menutechnisat-stc-uhd-twonkyDet er muligt at hente optagelse ud af boksen, enten via netværk eller ved at koble USB harddisken til ens computer. Man kan aktivere UPnP på boksen, der anvender Twonky medieserver.

Viasat optagelser med CRM kan dog ikke afspilles på andre enheder.

Internettjenester på boksen

Hbb-TV understøttes på boksen og fungerede fint både med DR’s tilbud, og de tyske Hbb-TV tjenester vi havde mulighed for at teste.

technisat-stc-uhd-internet-tjenesterDer er nogle internetbaserede tjenester på boksen, som ligger i sin egen kanalliste, som man kan få adgang til via www knappen eller via Nav knappen. Nav knappen skal også bruges for at komme tilbage til TV igen. Det tog os lidt tid at finde ud af sidstnævnte.

technisat-stc-uhd-cinetrailerBlandt de tilgængelige netbaserede tjenester på boksen er en trailertjeneste, der også er tilgængelig på dansk.

Der er dog ikke nogen egentlige streamingtjenester tilgængelige såsom Netflix.

Boksen har også mulighed for betjening via app fra smartphone og tablet. Men der er åbenbart problemer med registreringsprocessen pt. Så vi kunne ikke oprette en konto og teste dette.

Konklusion TechniSat Digit ISIO STC

TechniSat Digit ISIO STC er en meget komplet tv-boks med mulighed for modtagelse af alle tre tv-signaltyper. Vil man gerne se Canal Digital og Viasat TV på den samme boks, så er det teknisk muligt med denne boks. Begrænsningen er dog tv-optagelser fra sidstnævnte.

Betjeningen er velfungerende omend EPG delen voldte os visse problemer i forhold til at hente data ofte og mangle information på enkelte Boxer TV kanaler. Måske har det noget at gøre med at boksen / Technisats EPG service primært at beregnet til de tyske kanaler.

Ultra HD kanalerne på Astra 19,2 øst og Viasats UHD kanal på 5 øst står super flot via boksen naturligvis, bare ærgerligt at der endnu ikke er flere at vælge imellem.

Boksens har gode optagefunktioner med mulighed for optagelse til både USB harddisk og ekstern netværksdrev. Bedst fungerer det med ukodede kanaler eller Canal Digital via indbygget kortlæser.

Generelt så har TechniSat Digit ISIO STC nogle begrænsninger i forhold til brug i Danmark med specielt Boxer TV og Viasat.

Har du spørgsmål til boksen som ikke er blevet besvaret her i anmeldelsen, så er du velkommen til at skrive en kommentar. Så vil forsøge at svare.

Tjek aktuel dagspris på Pricerunner.dk

I samme kategori

Back to top button