Branche-NytKabel-TV

Sydenergi trækker sig fra Waoo

waooSydenergi meddelte for et år siden at de købte kabel-TV-selskabet Stofa og nu viser det sig så, at den handel betyder, at Sydenergi nu forlader elselskabernes fibersamarbejde, salgsselskabet Waoo. Waoo blev oprettet for at skabe et stærkere modtræk til TDC, der er Danmarks største på alle fire hovedområder af televerdenen: fastnettelefoni, mobiltelefoni, internetforbindelser og TV. 

Hele rationalet med SEs køb af Stofa er stordrift. Hvis man tager SEs og Stofas kunder tilsammen, får man 500.000 kunder mod Waoos 200.000 kunder. Rationalet er at sikre skala og en bedre produktplatform. Vi havde håbet, at vi kunne få de andre Waoo-partnere med på Stofa-modellen. Indtil videre har det ikke været muligt at mødes om en løsning, som begge partnere er tilfreds med“, siger Klaus Høeg-Hagensen, administrerende direktør for Stofa til Berlingske. Sydenergi købte for et år siden Stofa for 1,9 milliarder kroner af den svenske kapitalfond Ratos.

Alle SE-kunder flyttes over og bliver Stofa-kunder, når Sydenergi forlader Waoo 1. april 2014.

Waoo mister også snart deres direktør, Anders Christjansen, han forlader det selskab, som han selv var med til at bygge op, for at flytte til USA. 

Bestyrelsesformand i Waoo, Kim Frimer, mener dog ikke, at det vil få betydning for Waoo, at Sydenergi nu trækker sig fra samarbejdet og tager sine kunder med sig. “Vores konkurrencekraft er stadig meget stærk. Senest har vi hentet 70.000 kunder på boligforeninger”, udtaler han. 

Kilde: Berlingske

Relaterede artikler

Back to top button
Close
Close