Svømme EM på TV 2

| mandag 02. dec, 2013 10:09 | opdateret 04. dec, 2013 kl. 11:49 | 0 Kommentarer

EM Svømning 2013 TV 2 HerningEn af de nye satsninger i årets sportsdækning på TV 2 er EM i kortbanesvømning, der i år afholdes i Herning. Svømning har normalt ikke den store tv-interesse, men et mesterskab på dansk grund kombineret med et nyligt VM med en formidabel dansk medaljehøst har åbnet nye døre.

EM på kortbane afvikles i Jyske Bank BOXEN i Herning den 12.-15. december og kan ses alle dage på TV 2 med Mette Jacobsen og Berit Puggaard som kommentatorer

12 december fra kl. 09:15 – 12:00 og 16:25 – 18:35

Danmark stiller op med det største hold nogensinde til et internationalt mesterskab. Der skal blandt andet svømmes 400 m. fri for herrer, hvor Mads Glæsner stiller op, og 200 m. IM for herrer, hvor man kan opleve Viktor Bromer. Begge svømmere har gode chancer for at kvalificere sig til eftermiddagens finaler. Formiddagen byder også på mange andre danske svømmere, blandt andet i 200 m. IM for damer, 200 m. butterfly for damer og 50 fri for herrer.

13 december fra kl. 09:15 – 12:00 og 16:25 – 18:35

Denne formiddag skal der blandt andet svømmes 50 m. fly for damer, hvor Jeannette Ottesen Gray burde ryge direkte i finalen. Et andet af dagens spændende løb er 200 m. bryst for damer, hvor Rikke Møller Petersen ligger som klar favorit.

Eftermiddagens finaler vil blive åbnet med et utrolig spændende løb set med danske øjne. Lotte Friis skal ud og vifte med det danske flag, når hun tørner sammen med blandt andet spanske Mireia Belmonte i 800 m. fri. Lotte ligger på papiret til en anden plads, men mon ikke hjemmebanefordelen og to sølvmedaljer fra dette års VM kan give lidt ekstra kræfter? Rikke Møller Petersen er også blandt de absolutte favoritter til en medalje i 200 bryst, hvis hun som forventet kommer i finalen.

14. december fra kl. 09:20 – 12:00 og 16:20 – 18:35

I dag skal der blandt andet svømmes 200 m. fly for herrer, hvor det unge talent Viktor Bromer stiller op og forhåbentlig ryger direkte videre til finalen, så han kan forsvare sin sølvmedalje fra sidste års EM på kortbane. Derudover skal vi se Jeanette Ottesen Gray i 100 m. fly for damer. Hun ligger nummer et i distancen på årets Europarangliste, og forhåbentlig svømmer hun sig direkte ind i finalen.

Dagens finaler bliver skudt i gang med mændenes maratondistance: 1500 m. fri. Her har vi to danske svømmere med, nemlig Anton Ø. Ipsen og Mads Glæsner, hvor særligt sidstnævnte er en klar favorit til en medalje. Hvis alt går efter planen, kommer vi også til at se Lotte Friis i kvindernes 400 m. fri, og også her er der god mulighed for endnu en medalje til Danmark

15 december fra kl. 09:15 – 12:00 og 16:25 – 18:35

I dag skal der blandt andet svømmes 200 fri for damer, hvor vi har hele fire danske svømmere med, herunder Mie Ø. Nielsen og Lotte Friis der begge burde kunne kvalificere sig til en finale. Også i mændenes 200 m. fri har vi fire danske svømmere med.

Hundrede meter bryst-svømning for damer bliver endnu en spændende finale set med danske øjne, idet Rikke Møller Pedersen ligger lunt i svinget til en medalje. Derudover skal der svømmes 200 m. fri for damer, som muligvis bliver en af EM?s mest spændende finaler. Med fire svømmere, som ligger inden for 25 hundrededele, er der lagt op til en utrolig tæt finale.

Mette Jacobsen: Tre sikre kort
På TV 2 er det de to tidligere elitesvømmere Mette Jacobsen og Berit Puggaard, der skal kommentere den store begivenhed. Mette Jacobsen tror på mange medaljer til Danmark: 

– Det er første gang nogensinde, at vi holder et internationalt seniormesterskab i Danmark, og jeg tror, at de danske svømmere kommer til at hive mange medaljer hjem. Vi har i hvert fald tre sikre kort til medaljer, nemlig Jeanette Ottesen, Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen. Men derudover tror jeg også, at vi kommer til at se Mie Ø. Nielsen, som i mine øjne er et af de største danske svømmetalenter nogensinde, på medaljeskamlen, siger Mette Jacobsen.

Danmark stiller med det største hold nogensinde til et internationalt svømmemesterskab, og i alt 29 svømmere kommer til at repræsentere Danmark, når det går løs i Herning. 

– Udover de tre svømmepiger, Rikke, Jeanette og Lotte, som de fleste danskere kender, er der mange andre nye og unge talenter, som absolut er værd at holde øje med. Her vil jeg fremhæve blandt andre Mie Ø. Nielsen og Viktor B. Bromer, siger Mette Jacobsen.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt, TV og Streaming Guide