Branche-Nyt

Svensk tv-pirat idømt kæmpe erstatning

domEn mand fra Sverige blev ved retten i Stockholm onsdag idømt en erstatning på 37 millioner svenske kroner. Det  er det højeste erstatningsbeløb i Norden hidtil.

Manden havde via ulovlig kortdeling forsynet 1.800 med adgang til betalings-tv kanaler fra Viasat og Canal Digital. Nordic Content Protection – STOP havde krævet 57 millioner svenske kroner i erstatning for de manglende betalinger i flere år. I Norge blev der sidste år givet et års fængsel for tv-pirateri.

– Vi er ikke vant til at se erstatninger af den størrelsesorden på disse breddegrader. Det viser hvad der er på spil, hvad selskaberne taber på pirateri, siger direktør David Würgler fra Nordic Content Protection – STOP, som har ført sagen på satellitdistributørernes vegne, til Branchen Forbruger Elektronik’s nyhedbrev DIGImail. 

I Sønderborg er en dansk tv-pirat fornylig idømt ét års fængsel, hvor af 9 måneder er betinget. Desuden er retten i gang med at give bøder på mellem 10.000 og 20.000 kroner til de cirka 300 involverede danskere.

Kilde: DIGImail

I samme kategori

Back to top button