Branche-Nyt

Super Hi-Vision – Ultra HDTV i Japan fra 2015

ultrahdPå den i gangværende fagmesse IBC i Amsterdam er der nyt fra japanske NHK omkring fremtidens HDTV Super Hi-Vision, også kaldet Ultra High Definition. Det kan man kalde HDTV på steroider med en opløsning på hele  7680 x 4320 pixels, eller 16 gange det vi kender fra dagens almindelige Full HD TV. Det er omkring det der er almindeligt syn for mennesker og dermed det ultimative indenfor 2D transmissioner.

NHK fremviste Super Hi-Vision live billeder fra Amsterdam med nye Super Hi-Vision kameraer, der har fået halveret vægten i forhold til i 2008. Desuden vises også billeder fra Tokyo marathon.

NHK er i samtale med BBC og EBU omkring mulighederne for at teste Super Hi-Vision i forbindelse med OL i London i 2012. Kenji Nagai fra NHK, satser på at der vil blive sendt tests i Super Hi-Vision til japanerne i 2015 med 2020 som en året hvor japanske seere vil få regelmæssige udsendelser i Super Hi-Vision. For at få plads til transmissionerne skal NHK udvikle kompressionsteknikker, så signalet kan komme ned på 60Mbps.

Har du lyst til at læse mere om det tekniske så besøg NHK's hjemmeside om emnet

 

Kilde: Wotsat

I samme kategori

Back to top button