Månedsguides

Her er det nye du kan se uden abonnement i september 2023

I en verden, hvor streamingtjenester fortsætter med at hæve deres abonnementspriser, og omkostningerne generelt stiger, kan det være en udfordring at opretholde dine streamingvaner uden at bruge en formue. I denne artikel fokuserer vi derfor på streaming der ikke sprænger dit husholdningsbudget. Alt i denne guide kan nemlig streames, uden at du skal til at investere i et abonnement.

Her i denne guide kigger vi primært på, hvad du kan streame på DRTV, og hvad du kan låne af film på Filmstriben.dk

Serier på DRTV i September 2023

fredag 1. september
Annika: Season 2 Trailer
1 sep 2023
06:00

Annika – Sæson 2

Serie | Krimi | Ny Sæson | 7.1 | 2021–
Læs omtale

En telefon med en optagelse af et mord bliver indleveret til politiet. Det bliver en sag for Annika Strandhed, chef for en enhed, som efterforsker mordsager i farvandene i og omkring Skotland. Samtidig går Annika og tumler med, hvordan hun kan fortælle sin kollega Michael, at han er far til hendes 16-årige datter.

Huset | Ny dansk dramaserie
1 sep 2023
06:00

Huset

Serie | Dansk Drama | Seriepremiere | Ugentlige afsnit | 2023–
Læs omtale

Huset er titlen på en ny, stor DR-dramaserie som er skrevet af Kim Fupz Aakesen, og som har premiere 1. september 2023 på DRTV, mens tv-premieren er 3. september på DR1. Serien er på seks afsnit af en times varighed.

Serien handler om fængslet ’Huset’ og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid. I bærende roller ses blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik. Ud over de nævnte skuespillere medvirker også blandt andre Laura Christensen, Bjarne Henriksen, Gustav Dyekjær Giese, Sami Darr, Dan Boie, Mads Rømer og Ida Cæcilie Rasmussen.

Huset – det handler den om

Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt), Henrik (David Dencik), Miriam (Sofie Gråbøl) og Gert (Charlotte Fich) er fængselsbetjente og kollegaer i et nedslidt, dansk fængsel, kendt som ‘Huset’.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Deres arbejdsmiljø er råt og fjendtligt, men alligevel med en form for overenskomst mellem indsatte og ansatte. De fire betjentes liv udenfor fængselsmurene er samtidigt af forskellige grunde fyldt med konflikter, hemmeligheder og ensomhed. Hemmeligheder, der snart vil afsløres og få store konsekvenser, ikke alene for dem selv, men for alle både indenfor og udenfor murene.

Historien i ’Huset’ udspiller sig over tre måneder, og begynder da man får at vide, at fængslet vil blive lukket, medmindre man får bugt med den dårlige omtale, hierarkiet og handlen med stoffer, som dominerer arbejdspladsen. Den melding skaber hurtigt to fløje blandt betjentene. Der er dem, der mener, at det er bedst at opretholde status quo, og dem der hilser en strammere kurs over for de indsatte velkommen. For de fire betjente bliver det samtidig startskuddet til at deres personlige udfordringer smelter sammen med livet i fængslet.

fredag 8. september
Malpractice - Trailer -  ITV1 & ITVX
8 sep 2023
06:00

Malpractice

Serie | Drama | Seriepremiere | 7.0 | 2023
Læs omtale

På skadestuen står lægen Lucinda Edwards over for et frygteligt valg. Hun har kun én seng, men hun har to patienter, der har brug for den. Da en af patienterne dør, må Lucinda indse, at hendes problemer kun lige er begyndt. Pludselig står hun midt i en undersøgelse af, om hun er egnet som læge.

Alle 5 afsnit er klar på premieredagen

tirsdag 12. september
Mord i skærgården: Nadia DR TV
12 sep 2023
21:55

Mord i skærgården: Nadia

Serie | Drama Krimi
Læs omtale

Nora finder en bevidstløs kvinde på stranden under sin morgenløbetur. Kvinden, Nadia, fortæller, at hun er offer for trafficking, men hun vil nødig gå til politiet. Samtidig viser det franske politi stor interesse for et forladt skib, der er blevet fundet uden for Sandhamn.

fredag 15. september
Evy og altid DR TV
15 sep 2023
06:00

Evy og altid

Serie | Drama | Seriepremiere | 2023–
Læs omtale

Norsk fiktionsserie fra 2023. En moderne, romantisk komedie om et bryllup, et brud og en pige i identitetskrise: Vi følger Evy, der er i opgør med sig selv, leder efter en ny retning i livet.

Et bryllup i den norske by Sandnes bringer Evy tilbage til hjemstavnen for at være forlover. Men den romantiske aften tager en drejning, hun ikke havde forudset.

torsdag 21. september
The Sixth Commandment | Trailer - BBC
21 sep 2023
06:00

Det sjette bud

Serie | Drama | Seriepremiere | 8.0 | 2023
Læs omtale

Britisk dramaserie bygget på virkelige hændelser.

Den ensomme universitetslærer Peter Farquhar imponeres af en ny studerende, Ben Field. Det bliver starten på en kompleks og chokerende kriminalsag. Trods den store aldersforskel indleder Peter og Ben et forhold. Men snart begynder Peter at blive syg. Hvad han ikke ved, er, at Ben er ved at forgive ham. ”Rystende og intens”, skrev avisen The Guardian om serien og gav den maksimumkarakteren fem stjerner. Medvirkende: Timothy Spall, Anne Reid, Éanna Hardwicke m.fl.

Se alle 4 afsnit fra den 21. september kl 06:00 på DRTV

fredag 29. september
The Flatshare | Official Trailer | Paramount+
29 sep 2023
06:00

Dobbeltseng til deling

Serie | Komedie | Seriepremiere | 7.2 | 2022–
Læs omtale

Tiffany og Leon skal dele seng. De skal dog ikke ligge i den på samme tid, for Tiffany skal sove i den om natten og Leon om dagen. Tiffany er nemlig blevet droppet af sin kæreste, og nu har hun hårdt brug for et sted at bo. Hun flytter ind hos Leon, som hun aldrig har mødt. Og som hun måske aldrig kommer til at møde, for deres arrangement betyder, at de ikke har brugsret til lejligheden på samme tid.

Du kan også tjekke den mere komplette premiere oversigt for DRTV her

Nye film du kan streame på Filmstriben i september 2023

Filmstriben er Bibliotekernes Filmtilbud og du kan låne film på streaming via filmstriben.dk

Elsker dig for tidenElsker dig for tiden - Trailer
Elsker dig for tiden – Trailer


Anna og Thomas er hinandens modsætninger, men de mangler begge det samme: kærligheden. Anna er en selvstændig karrierekvinde, der holder kærligheden i strakt arm. Thomas en traditionel romantiker, der leder desperat efter den eneste ene. Med støtte fra deres venner følger vi Anna og Thomas’ rejse fra det allerførste møde, igennem den forvirrende forelskelse og til hverdagen melder sin nådesløse ankomst i parforholdet. Bag Elsker dig for tiden står instruktør-duoen bag successerien 29, Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag.

Kan streames her

Andre premierer på Filmstriben i september

Aftersun
All the beauty and the bloodshed
Dalva
Kandis for livet
Millennium actress
Min bror jagter dinosauerer
The eternal daughter
The inspection
The tasting
Yuku og blomsten på bjerget
Årets fighter

Nye Beavis & Butthead på Pluto TV

Beavis & Butthead

Skaberen af Beavis & Butthead Mike Judge og MTV Entertainment Studios har efter 10 år skabt de første nye originale episoder af den amerikanske animationstegneserie.

Som den første streamingtjeneste i Danmark viser Pluto TV sæson 1 (12 episoder) af den nye animationsserie. Den 4. september blev de første episoder gjort tilgængelige.


I samme kategori

Back to top button