Stofa

Stofa registrerer 4G støj hos kunde i Hirtshals

lte 800mhz forstyrrelseFra nytår har danske tv-seere kunnet risikere forstyrrelser på deres tv-skærme, efterhånden som LTE ved 800 MHz bliver rullet ud landet over. Og netop radiosignaler fra det mobile 4G-bredbånd har nu vist sig at give et forstyrret tv-billedet hos en Stofa-kunde i Hirtshals i Nordjylland.

Stofa teknikere fandt utætheden i kundens antenneinstallation med med testudstyr, som Stofa selv har udviklet. Udstyret bliver internt i virksomheden kaldt for et lyssværd.

Forstyrrelserne blev set på én af de analoge tv-kanaler hos kunden.De uønskede forstyrrende signaler viste sig at komme ind via en utæt kabelsamling.  Problemet i kundens installation viste sig at være en kabel i en hæk, oplyser teknisk chef hos Stofa, Torben Mellerup. “Han (Stofa kunden) var for en del år tilbage kommet til at klippe ledningen over med hækklipperen. Og så havde han samlet det.« Samlingen var imidlertid ikke tæt nok til at kunne udelukke udefrakommende radiosignaler.

Stofa formoder at en teleoperatør har testet LTE i frekvensområdet, for generelt så er 800 MHz-båndet endnu ikke taget i udbredt anvendelse til LTE i Danmark. TDC har senere bekræftet det er tilfældet. TDC har tændt for 4G-signalet i 800 MHz to steder i Hirtshals. TDC tog de to master i brug i anden halvdel af februar, og har i samme periode også taget nettet i brug andre steder i landet.

Kilde: ing.dk

 

Tags

Relaterede artikler

Back to top button
Close
Close