TV-Nyt

Stjerneproducer skal vælge Grand Prix sange

cutfather DR
Foto: Agnete Schlichtkrull

Stjerneproduceren Cutfather kommer til at spille en helt central rolle, når DR skal finde den næste danske Eurovision-repræsentant.

Mich Hedin Hansen – bedre kendt som Cutfather – bliver ny musikansvarlig for Melodi Grand Prix 2016. Sammen med musikproducer Jonas Schrøder bliver Cutfather ansvarlig for at vælge de 10 sange, der skal konkurre om førstepladsen ved næste års store musikkonkurrence.

“Vi har besluttet at tage én af de bedste musikproducere i Danmark og gøre ham til musikansvarlig; nemlig Cutfather. Han får ansvaret for at finde sangene, der gør, at vi kommer i top igen. Cutfather er en popsnedker, der ved, hvad der skal til, og jeg er så lykkelig for, at han har takket ja til opgaven,” fortæller underholdningschef i DR Jan Lagermand Lundme.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Jan Lagermand Lundme slår også fast, at ansættelsen af Cutfather ikke har noget at gøre med det noget skuffende resultat i dette års Eurovision Song Contest i Wien, hvor Danmark for første gang i otte år ikke gik videre til finalen.

“De fleste andre lande er begyndt at tage konkurrencen mere alvorligt rent musikalsk. Det har vi gjort længe i Danmark, men når resten af Europa optimerer, så skal vi også gøre det,” siger Jan Lagermand Lundme.

Cutfather tager udfordringen op
Cutfather selv glæder sig til sit nye job.

“Grand Prix har haft et blakket ry i det danske musikmiljø i mange år, men jeg ender altid selv med at se showet, og det er en begivenhed, der samler folk og kan rigtig meget. Så hvorfor ikke gå ind i det, og se hvad jeg kan tilføre? Jeg er altid frisk på en udfordring,” siger han.

Skal både finde sange og solister
Som musikansvarlig for Melodi Grand Prix skal Cutfather sammen med musikproducer Jonas Schrøder, der har været tilknyttet det danske Grand Prix siden 2013, både lede processen, når sangene skal findes, og være med til at finde frem til de artister, der kan fremføre dem på allerbedste vis.

Man kan allerede nu og frem til den 7. september indsende sin sang, hvis man tror, man har det, der skal til for at nå helt til top i Melodi Grand Prix. Man kan se mere om reglerne, og hvordan man indsender sin sang på dr.dk/grandprix.

Datoen for afholdelsen af Melodi Grand Prix 2016 bliver først offentliggjort senere.

I samme kategori

Back to top button