Branche-Nyt

Sportslisten kan bringe Danmarks kvalkampe tilbage på DR og TV 2

fodboldligaerFolketinget ventes at vedtage en ny såkaldt sportsliste til efteråret, og det kan betyde, at SBS Discovery alligevel ikke får mulighed for at sende Danmarks kampe på deres egne kanaler. 

Sportslisten definerer en række sportsbegivenheder der skal vises på landsdækkende tv.  Definitionen af landsdækkende er et spørgsmål om, hvor mange der rent faktisk modtager kanalen. Der skal være mindst 90 pct, der har kanalen, for at den er landsdækkende, og det krav imødekommes kun af DR og TV 2.

  • OL, sommer- og vinterlege: Legene i deres helhed, herunder åbnings- og afslutningsceremonier.
  • VM- og EM-slutrunder i fodbold (herrer): Alle kampe med dansk deltagelse samt semifinaler og finaler.
  • VM- og EM-slutrunder i håndbold (herrer og damer): Alle kampe med dansk deltagelse samt semifinaler og finaler.
  • Danmarks VM- og EM-kvalifikationskampe i fodbold (herrer).
  • Danmarks VM- og EM-kvalifikationskampe i håndbold (herrer og damer).

Sportslisten er endnu i høring men efter vedtagelsen mener Mogens Jensen fra Socialdemokratiet, at SBS Discovery Danmark lovmæssigt vil være forpligtet til at tilbyde danske landskamps-rettigheder til DR og TV2. Ved strid om prisen, afgøres det af en voldgift, siger han ifølge MediaWatch.dk.  Ordningen skal endvidere godkendes af EU Kommissionen, før den kan træde i kraft.

Man kunne spekulere i at SBS Discovery kunne tilbyde Kanal 5 uden kodning hos Boxer under Danmarks kampe for at åbne op for et større publikum, men om det er nok til at nå de 90%, har vi dog ikke oplysninger omkring.

I samme kategori

Back to top button