TV-Nyt

Spørgsmål og svar omkring TV 2’s nye sportskanal

TV 2 SportQ: Hvornår går TV 2s nye sportskanalen i luften?
A: Fredag 9. januar 2015 kl. 18.30. Første live-transmission er på skærmen allerede fra kl. 19.30, når Danmarks herrelandshold i håndbold mødes med Slovenien i Totalkredit Cup – direkte fra Arena Fyn i Odense.

Q: Hvad hedder sportskanalen?
A: TV 2 har offentliggjort at kanalens navn bliver TV 2 Sport.

Q: Hvad kan man se på sportskanalen?
A: Sportskanalen vil fra første sendedag have fokus på danske rettigheder, live-sport, events og journalistik i form af magasinprogrammer og løbende nyhedsdækning fra TV 2 Sportscenter flere gange om dagen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Ud over de mange timers transmission fra ligakampe og slutrunder får TV 2s sportskanal også en række faste magasinprogrammer. De faglige sportsmagasiner omfatter blandt andet det ugentlige håndboldmagasin ’Kontra’ med et fast ekspertpanel og Thomas Kristensen som vært. I programmet ’Fodbold Unplugged’ graver Zak Egholm dybt i ugens mest omtalte temaer fra fodboldens verden. Morten Ankerdal stiller i et aktuelt sportsmagasin skarpt på ugens hovedpersoner, og i ’Sportsquizzen’ – en dansk udgave af det legendariske BBC-format ’A Question of Sport’ – vil Claus Elming hver uge fordele spørgsmål og point mellem to hold af kendte sportsfolk. Der arbejdes på endnu flere programmer til TV 2s sportskanal – bl.a. magasinet ’SportsLab’ med forsøg og tests inden for både elitesport og motionsidræt.

Q: Hvilke sportsrettigheder har kanalen købt?
A: TV 2s sportskanal er fortsat på udkig efter gode rettigheder – så listen herunder udvides løbende:

Håndbold: Boxer Herreligaen og Boxer Dameligaen samt VM- og EM-slutrunderne 2015-2018
Ishockey: Metal Ligaen og VM 2015 / 2017
Basketball: NBA og den danske Basketliga
Cykling: Amstel Gold Race, Vuelta a España, Classica san Sebastian, Vattenfall Cyclassic, Tour de Romandie, Flanderns Classics, Criterium Dauphine m.fl.
Fodbold: Æresdivisionen i Holland, EM 2016 og VM 2018 / 2022
Motorsport: Dansk DTC
Badminton: VM, All England, Super Series m.fl.
Vintersport: Langrend, alpint, skiskydning, freestyle og snowboard
OL 2016
Derudover: Svømning og kano og kajak og meget mere.

Q:Hvem er værterne på sportskanalen?
A: Værterne er dem, du i forvejen kender fra TV 2 og fra TV 2-kanalernes sportsdækning – f.eks. Morten Ankerdal, Dennis Ritter, Thomas Kristensen, Claus Elming, Stine Bjerre Jørgensen, Flemming Toft, Jimmy Bøjgaard, Nadia Filt, Heidi Frederikke Sigdal, Camilla Nørgaard, Michael Stærke, Zak Egholm og Christian Müller Bækgaard, basketball-duoen Thomas Bilde og Peter Wang, håndboldkommentatorerne Bent Nyegaard og Lars Christiansen m.fl.

Q: Hvor mange timer sender sportskanalen?
A:
Kanalen sender 18 timer i døgnet – i primetime altid live – og flere gange hver dag er der seneste nyt fra TV 2 Sportscenter. Breaking news og høj puls er ikke kun forbeholdt nyhedskanaler. TV 2s sportskanal sætter en ære i at give nyhedsopdateringer flere gange dagligt til de sportsinteresserede danskere og de vaskeægte fans.

Q: Hvor kan man finde sportskanalen på nettet?
A:
Sportskanalen og TV 2s sportsdækning generelt vil ikke kun være at finde på hovedkanalen og TV 2 NEWS, men i høj grad også på TV 2 PLAY og på web, sociale medier og apps. På sportskanalens sociale platforme og på sport.tv2.dk vil fans blandt andet kunne deltage i diskussioner med værterne, være med til at præge magasinprogrammer, deltage i livequizzer og debattere med hinanden og eksperterne.

Q: Kan jeg se sportskanalen via min tv-distributør?
A:
Ja, TV 2 har indgået aftale med alle de største tv-distributører. TV 2 har lavet en oversigt over de distributionsaftaler, der er indgået på nuværende tidspunkt, og som løbende vil blive opdateret – læs mere her.

Q: Hvad gør jeg, hvis min distributør ikke har sportskanalen?
A:
Du har mulighed for at se sportskanalen via TV 2 PLAY, hvor kanalen kan købes alene eller sammen med andre TV 2-kanaler. Og så er det en god idé at fortælle din tv-distributør, at du mener, at TV 2s sportskanal bør være en del af distributørens kanaltilbud til kunderne.

Q: Kan jeg se sportskanalen på nettet?
A:
Ja, TV 2s sportskanal kan ses via TV 2 PLAY. Det er muligt at købe sportskanalen alene eller sammen med andre TV 2-kanaler. TV 2 PLAY kan dog kun ses i Danmark – begrænset adgang fra udlandet. Med TV 2 PLAY kan man se sportskanalen på både pc/Mac, iPad, iPhone, Android og Windows Phone. I løbet af foråret 2015 kan TV 2 PLAY også tilbyde adgang via nye enheder. Læs mere om sportskanalen på TV 2 PLAY her.

Q: Kan jeg stadig se sport på TV 2s hovedkanal?
A:
Ja, absolut. Hovedkanalen vil stadig være stedet, hvor Danmarks kampe præsenteres i forbindelse med mesterskaber i f.eks. fodbold og håndbold, ligesom de store fodboldkampe fra VM- og EM-slutrunder vil blive sendt på hovedkanalen sammen med f.eks. Tour de France og en ugentlig SuperMatchen fra de danske håndboldligaer. Akkurat som det er tilfældet i dag.

Q: Hvorfor vil TV 2 have en sportskanal?
A:
 TV 2 mener, at en sportskanal klæder TV 2s samlede udbud af kanaler, og på TV 2 har vi altid elsket sport. Med en dedikeret sportskanal kan vi nu udnytte vores attraktive sportsrettigheder endnu bedre og give sporten den tid og plads, vi mener, den fortjener – f.eks. i studieprogrammer, analyser, magasinprogrammer, quizzer osv.

Samtidig har vi længe kunnet se, at er en plads i markedet til en sportskanal med det stærke fokus på danske rettigheder og med den puls, passion og personlighed, som er kendt fra TV 2s sportsdækning. Det er blevet bekræftet af de forhandlinger, TV 2 har haft med distributørerne, og vi er både stolte over, at TV 2s sportskanal allerede fra starten er den mest udbredte blandt de rendyrkede sportskanaler.

Q: TV 2 har før prøvet at have en sportskanal – hvad skulle være anderledes denne gang?
A:
Denne gang er kanalen helt vores egen. Frem til udgangen af 2012 ejede TV 2 sportskanalen TV 2 SPORT sammen med Viasat, men dengang havde vi – efter krav fra konkurrencemyndighederne – ingen indflydelse på kanalen. Vi valgte derfor at sælge vores andel, og den grundlæggende forskel er således, at den nye kanal er 100 procent vores egen.

Q: Hvordan adskiller TV 2s sportskanal sig fra alle de andre sportskanaler?
A:
En sportskanal som TV 2s – med fokus på danske sportsrettigheder, store events, live-transmissioner hver aften i primetime, nyhedsdækning flere gange dagligt samt journalistiske magasinprogrammer – findes ingen andre steder i Danmark.

Kanalen har stærkt fokus på dansk sport og på et mangfoldigt udbud af idrætsgrene, mens andre sportskanaler fokuserer på udenlandsk sport og i høj grad på fodbold. TV 2s sportskanal vil gerne vise fodbold, men vi vil også vise andre sportsgrene med dygtige, danske og udenlandske idrætsudøvere – og vise sportsbegivenheder, hvor danskere har mulighed for at hente internationale medaljer.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button