Radio og Podcast Nyt

Sommerradio på Radio4

Radio4 byder på en række sommerspecials, så du er sikret brandvarme bud på gode fortællinger, du kan underholde dig med, uanset hvordan vejret bliver.

Danmarks ærligste interview
Katrine Hedegaard tager endnu en tur på ‘Drømmesengen’ med en række kendte danskere, der har sagt ja til at medvirke i Danmarks måske mest nærgående personlige interview. ’Drømmesengen’ er nemlig baseret på en psykologisk personlighedsprofil, der er lavet ud fra 240 spørgsmål, som gæsterne har svaret på, inden de lægger sig på drømmesengen. Profilen er grundlag for en ærlig, intens, sjov og overraskende samtale med gæsterne, der ikke på forhånd kender resultatet af deres personlighedstest

Hør, hvordan blandt andre Bjarne Henriksen, Mathilde Falch, Vicki Berlin, MC Einar, Le Gammeltoft, Morten Messerschmidt, Julie Zangenberg og Uffe Elbæk reagerer, når de får præsenteret sider af deres personlighed, de måske ikke engang selv kender.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Folketingspolitiker og DF-formand, Morten Messerschmidt er første mand i ’Drømmesengen’, når tredje sæson af interviewprogrammet har premiere lørdag den 18. juni.

‘Drømmesengen’ kan høres lørdage kl. 16.05 på Radio4 eller som podcast

Fra Roccamore til russisk gas
– danske erhvervsledere gør status over første halvår
I seks sommerspecials af Radio4’s erhvervsmagasin ‘Selskabet’ tager værterne, Jens Christian Hansen og Stine Lynghard, i sommerhus med en række forskellige, danske erhvervsledere. Her kigger de sammen tilbage på det første halve år, der er gået, og reflekterer lidt over nogle af de største ting, der er sket og beslutninger, der er truffet.

Hør blandt andet Roccamores grundlægger, Frederikke Antonie Schmidt, fortælle om at bruge sin virksomhed til at tage samfundsdebatter op, og Mads Nipper, adm. direktør i Ørsted, reflektere over alt fra russisk gas og afregning i rubler til grøn omstilling og nye energikilder.

‘Selskabet’ tager i sommerhus fra uge 26 til 31 og kan høres onsdage kl. 10.05 på Radio4 eller som podcast

Hvordan er valgkampformen?
‘Mandat’ tager pulsen på Borgen
En politisk sæson med et folketingsvalg står for døren. Men er partierne i valgkampform?

I en række sommerudgaver af ‘Mandat’ gør vært, Pernille Rudbæk, og politisk redaktør, Thomas Larsen, sammen med valgaktuelle gæster status på alle de partier, der skal kæmpe om magten ved næste valg:
Hvordan er partiformen efter en politisk sæson på speed? Er formanden klar til valgkamp? Hvilke ministernavne kan man finde i partiet? Og hvad bliver den helt store opgave for partiet frem mod et kommende valg?

Mandats “partitjek” sender hele juli og første uge af august – og klæder alle politiske nørder og nysgerrige på til en spændende kommende politisk sæson med valgkamp.

‘Mandat’ kan høres onsdage kl. 11.05 på Radio4 eller som podcast

‘Krigskirurgen’ i Ukraine
I de sidste ti år har hun arbejdet som læge midt i nogle af verdens voldsomste krige, naturkatastrofer og kaotiske stater. Senest har kirurg Kathrine Holte været i Ukraine, hvor hun har undervist lokale kirurger i at hjælpe krigens ofre.
Tag med Kathrine Holte på arbejde i verdens brændpunkter. I hvert afsnit fortæller Kathrine om en af de konkrete missioner, som hun har været udsendt på. Fra støv og skudsår i Irak, over social armod i Haiti og til nonneklostre i bushen i Den Centralafrikanske Republik. Her får du muligheden for at høre, hvordan krig og katastrofer opleves, når man står midt i orkanens øje og lapper folk sammen.

‘Krigskirurgen’ kan høres fra uge 26, torsdage kl. 13.05 på Radio4 eller som podcast

Fra 2. juli vender historiker og Palmemords-ekspert, Anders Orris, tilbage i ‘Krimiland’, hvor han hen over sommeren gransker undersiden af nye, såvel som gamle sten i Radio4’s populære serie om mordet på den svenske statsminister, Olof Palme.

Nye afsnit fra uge 26, lørdage kl. 17.05

Fra uge 28 til 31 sætter Stine Kromann Dragsted fokus på verdenskendte personer, der har det til fælles, at de vil redde verden eller på anden måde har en kæmpe indflydelse på at gøre verden til et bedre sted. Michael Jordan og Elon Musk er nogle af dem, der kommer i Stines søgelys hen over sommeren.
‘Verden kalder’ mandage kl. 10.05

‘Genau’ elsker Tyskland – og tysk musik. Derfor sætter vært, Thomas Schumann, fokus på tysk musik fra uge 27-29, hvor en række danske gæster vil fortælle om deres tyske favoritmusik inden for genrerne: klassisk, rock/pop og techno.
‘Genau’ tirsdage kl. 10.05

Den 14. august sender Radio4’s litteraturprogram ‘Mellem Linjerne’ program nummer 100. Gæsten er Peter Høeg, som i år kan fejre 30-årsjubilæet for bestselleren ‘Frøken Smillas fornemmelse for sne’ og i programmet taler han med vært, Karoline Kjær Hansen, om researchen bag og arbejdet med romanen, som sikrede ham international succes.
‘Mellem linjerne’ søndage kl. 13.05

Radio4’s Europakorrespondent, Mads Anneberg, vil i fire ‘Verden kalder’-specials sætte fokus på krigen i Ukraine. Her vil han genbesøge nogle af de ukrainere, han mødte, da krigen brød ud, og han møder andre ukrainere, der deler deres historier om at være under angreb og om at skulle tage den store beslutning om, hvorvidt man vil blive eller flygte.
‘Verden kalder special’ fredage kl. 10.05 og kan høres fra uge 27-30

Fra uge 27-29 tager ‘Den nye rumalder’ til månen – eller den sætter i hvert fald fokus på de ture, vi har haft derop. ‘Månelandingerne genfortalt’ byder blandt andet på interview med Andreas Mogensen og mange gode anekdoter og klip fra diverse missioner.
‘Den nye rumalder’ torsdage kl. 10.05

Kilde: Radio4 presse

t?a=1703948669&as=1115883496&t=1&tk=1&i=1
Annonce

I samme kategori

Back to top button