Radio og Podcast Nyt

Sommerferieradio på P1 og P4

Sommerferien er lige om hjørnet for mange, og DR Lyd er klar med tre stærke værter, der sikrer interessant og underholdende lyd til ferien på henholdsvis P1 og P4.

DR-vært Stéphanie Surrugue låner ‘Udsyn’ på P1 og tegner portrætter af de største statsledere sammen med eksperter, mens journalist og tv-vært Mette Walsted Vestergaard kigger nærmere på fremtiden, hvor hun hver dag på P1 stiller ind på et nyt emne og ser på, hvordan det vil udvikle sig i fremtiden.

Journalist og tv-vært Puk Elgård sender formiddagsradio på P4 om søndagen, og det er noget, hun ser frem til.

– Jeg glæder mig vanvittigt til at holde sommer med P4’s lyttere. Der er noget særligt over sommeren i Danmark og radioen, der summer. Vi sender direkte, og alle kan være med. Folk kan lytte lige dér, hvor de er, og være lige dem, de er. Alle er velkomne. De skal bare tænde for radioen, og for mig er det fællesskab. Fik jeg sagt, jeg glæder mig?, siger Puk Elgård.

Sommersøndag med Puk

Puk Elgård skaber hver søndag god sommerstemning på P4, hvor hun sender direkte fra sin egen baghave i Værløse. Puk vil gerne lære P4’s lyttere at kende, og Puks mission med programmet er, at flest muligt skal hjælpe hinanden. Puk Elgård er at finde i radioen sammen med lytterne fem søndage om formiddagen på P4 fra klokken 10 til 12, og første gang er den 9. juli.

Udsyn

Verden er ændret for evigt, og det virker som om, at den faste verdensorden pludselig er til forhandling. Derfor inviterer Stéphanie Surrugue sine korrespondent-kollegaer på besøg i programmet ‘Udsyn’ på P1, hvor de sammen kaster et blik på de fem af de mest indflydelsesrige statsledere, som kommer til at ændre verden som vi kender den i de næste år. Over fem uger forsøger de uge for uge at zoome ind på det verdenssyn og de udfordringer, som bliver afgørende for, hvilke beslutninger verdenslederne træffer. Serien bringer os blandt andet forbi Xi Jinping, Joe Biden og Vladimir Putin. Udsyn bliver sendt på P1 i løbet af ugen omkring klokken 16.30, som en del af ‘P1 Orientering’. Det gælder også denne sommerserie.

Fremtiden på P1

Mette Walsted Vestergaard bruger sommeren på at hæve blikket fra det aktuelle nyhedsbillede og kigge frem i krystalkuglen indenfor en lang række felter. Hvordan ser politik, madvaner, sex og vores sociale liv ud om 10 år?

Mette Walsted Vestergaard går i studiet med et miks af gæster, som har enten en ekspertviden indenfor deres felt eller et andet interessant perspektiv, som kan skubbe til samtalen.

Sammen undersøger de i programmet nysgerrigt og kompetent, hvad vi kan forudsige og forestille os om vores fælles fremtid. Programmet bliver sendt på hverdage på P1 i ugerne 27 til 31. Første gang er mandag den 3. juli.

ANDEN NY LYD TIL SOMMEREN FRA DR - klik her

Hvem er… Malte Ebert

I sommeren 2016 slår en gylden meteor ned i dansk musik og blæser bukserne af alt og alle i miles omkreds. En mystisk skikkelse, der med en blanding af drillerier, råt talent og catchy ørehængere rydder førstepladsen mere end nogen anden dansk debut artist nogensinde. Den sommer er ét spørgsmål på alle danskeres læber – hvem er Gulddreng? Svaret på det – kender vi nu. Men her fem år senere har guldstøvet lagt sig og op har, som en fugl fønix, rejst sig en artist. Der med sin lune charme, på mange måder, er modstykket til sit flabede alter ego. Men hvem er drengen uden sit guld?

Fire afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni

Søster – elsker, elsker ikke.

Den prisbelønnede forfatter Merete Pryds Helle har altid følt, at hun stod i skyggen af sin berømte storesøster – at det var søsteren Jannie, der fik al opmærksomheden. Den følelse har siddet dybt i Merete siden barndommen, men hun har brug for at udfordre den. Derfor gør hun nu det, hun er bedst til: Hun skriver. Skriver om deres liv sammen. Og hun opsøger mennesker, der enten kendte dem begge eller har psykologisk indsigt: ‘Man skal jo elske sine søskende. Men jeg elskede ikke min søster!’. Fire afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni

Forbrydelsens anatomi

I 1842 bliver en hel familie fra Ejby på Midtsjælland brutalt myrdet. Pilen peger på den berygtede bande: Venslev-røverne. Gennem serien optrevler bysbarnet fra Venslev, Søren Møgelvang Nielsen og journalist, Sara Røjkjær Knudsen den virkelige historie bag mordene. Hvem slog familien ihjel? Og hvilken kurs sendte den forfærdelige forbrydelse det danske retssystem på? Fem afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni

Sara & Monopolet

Ingen skal undvære ‘Sara & Monopolet’, selvom programmet live går på sommerferie. Hver uge i sommerferien kommer ’Sara & Monopolet’ i en særlig podcastversion lørdag morgen klokken 5.

Blodets Bånd

En fortælling om en familie, der i årevis er fanget i en fars voldelige temperament. Om hvordan vold opleves med børneøjne, om hvorfor det kan være så svært at forlade en voldelig mand, og om hvorfor blodets bånd kan styre ens handlinger. Fire afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni

Krigen på Isen

Et intenst og krigsafgørende slag udspillede sig på Grønland under 2. verdenskrig. Historien fortælles fra den danske slædeføre Marius Jensens synsvinkel, der på en rutinepatrulje i 1943 opdager noget alarmerende: Nazisterne er kommet til Nordøstgrønland, der ellers er under amerikansk beskyttelse. Og fra den tyske kommandant Herman Ritter, der da, han erfarer, at de er opdaget, beslutter sig at nedkæmpe danskerne hurtigt. Herefter følger er et hektisk opgør med skuddueller, interne intriger og slædejagter over isen. Men i polarkulden skal der andet end militær snilde til for at overleve. Og alliancerne er ikke så gennemskuelige som andre steder. Seks afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni

Hvad tænder os to?

Kristina og Mette vil gerne rykke grænserne for deres sexliv, men det er ikke let for den introverte Kristina at tale om sex. Kristina er dog ikke sen til at lade sig overtale til at tage med sin kæreste ud på en rejse, der indeholder hemmelige sexfantasier, klitoris-kunst, cuddling sessions, pleasure parties og lesbisk porno. Fra den danske provins går turen til New Yorks kreative klasse og ned i Berlins mørke undergrund. Seks afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni.

Fredskvinder

I årevis har mænd forladt kvinder og børn for at gå i krig, men hvad sker der, når kvinder forlader mænd og børn for at skabe fred? I 1984 slår en gruppe kvinder lejr ved en underjordisk NATO-bunker uden for Viborg i protest mod den kolde krigs missiloprustning og militære hemmeligheder. Op til 500 kvinder deltager i lejrens daglige demonstrationer, ofte med ulovlig indtrængen på det militære område, i håb om at afsløre de – for befolkningen og Folketinget – hemmeligholdte aktiviteter under jorden. Et stykke kvinde- og danmarkshistorie – alt sammen fortalt af kvinderne selv. Fire afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni

Eliten fra Rosenørns Allé

Midt i 1970’erne opstår et helt nyt radiomiljø i Danmarks Radio. Et miljø befolket af særlige og efter nogens mening også ‘sære’ radiofolk. Ved et tilfælde bliver den unge lydtekniker Torben Brandt en del af dette. I denne serie tager han os med tilbage til den tid, hvor fundamentet for en tradition og en ånd, som stadig lever i det danske podcastmiljø, men også internationalt, støbes. I serien vækker han de for længst afdøde legender og deres værker til live igen og inviterer de få fra miljøet, der stadig lever, til at medfortælle. Elleve afsnit. Tilgængelig i DR Lyd fra 20. juni.

Take Off på P4

Take Off er programmet, der går på arbejde, mens danskerne holder sommerferie. Fra forskellige locations rundt i landet vil vært Jesper Bæhrenz og en kendt medvært gennem lige dele stemning, underholdning, gennemgående gimmicks og hygge med lytterne sørge for lyden af ferie og sommer hver formiddag. De forskellige locations er spektakulære og som udgangspunkt valgt ud fra kriteriet, at hér bliver der stadig arbejdet, mens resten af landet holder fri. Hver uge sluttes af med en livekoncert i radioen. De seks medværter er Sara Maria Franch-Mærkedahl, Nabiha, Mette Blomsterberg, Maria Lucia, Kristina “Mulle” Kristiansen og guitarist Søren Andersen.

Programmet sendes på P4 hver mandag til fredag i uge 26-31 fra klokken 10-12 (dog ikke fredag d. 28. juli, hvor Danmarks kvinder spiller VM-kamp i fodbold).

Touren på P4

Tour de France er tilbage, og P4 dækker det hele hver dag. Emil Schiønning og Morten Hausborg er værter, hvor Tobias Hansen kommenterer.

Cykelløbene kan høres live i radioen fra den 1. til den 23. juli med mændenes tour, og herefter damernes tour, som starter den samme dag, som mændenes slutter.

VM i fodbold på P4

Henrik Liniger og Arnela Muminovic kommenterer fra Australien, når Australien og New Zealand deler værtskabet for VM i fodbold for kvinder. Thomas Loft og Morten Hausborg er værter. VM holdes fra den 20. juli til 20. august.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button