TV-Nyt

Sommeren på TV 2 med færre genudsendelser

sommer tv 2Når danskerne i sommeren 2014 åbner for TV 2 i den bedste sendetid, vil de sandsynligvis støde på et nyt program eller en direkte sportstransmission fra f.eks. VM i fodbold eller Tour de France. 73 procent af sendetiden vil nemlig bestå af førstegangsudsendelser.

Generelt er sommeren på TV 2 præget af live-tv, sommerstemning, humor og gode reportageprogrammer.

Foruden masser af sport byder TV 2 nemlig på tæt nyhedsdækning, morgen-tv hele sommeren, ’Go’ aften Danmark’, ‘Go’ appetit’, nye danske programserier og nye udenlandske naturprogrammer. Hertil kommer genudsendelser, som bl.a. er placeret om natten og om eftermiddagen.

Med 73 procent førstegangsudsendelser i tidsrummet klokken 18-23 indeholder den gode sendetid blot 27 procent genudsendelser. I sommeren 2013 udgjorde førstegangsudsendelserne 69 procent.

fodbold vm 2014VM-fodbold – og Tour de France med et tvist
Selvom de danske fodbold-drenge ikke har indløst billet til VM i Brasilien, er der mulighed for at følge de bedste fodboldspillere fra hele verden i de intense opgør, som en VM-slutrunde altid byder på. Der er i alt 64 kampe under VM-slutrunden, hvoraf TV 2 samler fodbold-Danmark til 33 af kampene direkte fra sambaens solrige Brasilien.

Ud over sommerens Tour de France, som ligger i ugerne 28, 29 og 30, vil TV 2 Sporten også være at finde ude i det danske sommerland. Denne sommer bliver det i form af en dansk cykel-nyskabelse, ’TV 2 på TOUR’, hvor vi byder på cykelløb for børn og deres familier i otte-ti forskellige danske byer i hele den periode, hvor Tour de France-rytterne pryder skærmen.

Blandt sommerens øvrige sportstransmissioner er omfattende dækning af 24-timers-løbet Le Mans, cykelløbet La Vuelta a España og håndboldlandskampe med de danske kvinder, der skal kvalificere sig til EM-slutrunden i december.

Alt i alt en sommerplan, hvor TV 2 – akkurat som på årsbasis – er den kanal i Danmark, der sender flest timers førstegangsudsendelser og flest danske programmer.

Sport, morgen-tv og danske programmer
Blandt førstegangsudsendelserne i sommeren 2014 er – foruden de store sportsbegivenheder, NYHEDERNE og regionale nyhedsudsendelser og de daglige magasiner ’Go’ morgen Danmark’, ’Go’ aften Danmark’ og ’Go’ appetit’ – også en række afsnit af danske programserier.

TV 2 sender bl.a. den nye programserie ’Station 2 tur/retur’, hvor Niels Brinch og Karin Cruz Forsstrøm besøger storbyer i hele verden og følger politiets indsats mod kriminelle.

Blandt de nye programmer er også de direkte magasinprogrammer ’Sommer i Tivoli – LIVE’, hvor Morten Resen følger den travle sommerperiode i Danmarks mest besøgte turistattraktion, Tivoli i København.

TV 2 sender også en ny udgave af ’TV 2 Listen’ – en række nedtællings-programmer med humor og holdning, der hver serverer en top ti over de sjoveste, skøreste og mest skræmmende øjeblikke, vi har oplevet på TV 2 gennem tiden.

Endelig byder TV 2 på en ny sæson af det inspirerende ’Grillfeber’, hvor amatør-grillere fra hele landet konkurrerer i en hyggelig og sjov madlavningskonkurrence, og hvor danskerne kan hente ideer til at få den allerbedste smag og duft ud af sommerens mad.

Blandt de nye programmer er også flere VM-optaktsprogrammer, og de danskere, som ikke kan se TV 2 FRI, får mulighed for at opleve fritidskanalens hidtil største seersucces ’Fantastiske fund’.

I august begynder en lang række nye danske programmer, som vil blive omtalt på et senere tidspunkt.

Genudsendelse af ’Dicte’ og ’Rita’
Foruden de nye programserier byder sommeren på genudsendelser, og det bliver bl.a. to nye, danske fiktionsserier, den prisbelønnede ’Rita’ med den upædagogiske, uforskammede og politisk ukorrekte skolelærer Rita samt krimiserien ’Dicte’.

’Dicte’ blev sendt første gang i foråret 2012 og opnåede – foruden 1,3 mio. seere i snit – den højeste vurdering, som en sæson af en TV 2-fiktionsserie nogensinde har fået (4,3 på en skala fra 1 til 5). Sæson 2 af ’Dicte’ sendes på TV 2 i efteråret 2014.

Sommeren byder også på mulighed for gensyn med afsnit af ’Razzia’, ’Station 2 Special’ og udgaver af ’Liebhaverne’, der sætter fokus på sommerhuse.

I sommerperioden topper tv-seningen senere på aftenen, og TV 2 tilbyder derfor en god sommerfilm hver aften mandag-torsdag klokken 22.40 til at forlænge aftenen med. Ligesom der naturligvis er filmtilbud i den gode sendetid i weekenden.

Weekend: Underholdning, flot natur og film
Sommerweekenderne på TV 2 byder på underholdning – herunder nye underholdningsshows med Mette Lisby og Linda P., gensyn med Rune Klan-shows samt tidligere viste episoder af ’Klipfiskerne’, ’Rundt på gulvet’ og ’Hvem vil være millionær?’.

Søndag aften byder TV 2 på meget flotte naturprogrammer fra bl.a. BBC, herunder om Brasiliens vilde natur og om ’Naturens hemmelige helte’. Endelig bliver sommeren krydret med nye såvel som gamle film i fladen weekenden over, hvor ugen sluttes af med en “Go’ film uden afbrydelser” søndag aften.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button