Nyheder

Sommer i Systemet på DR2

dr2logoTag med Søren Fauli på politistationen, Knud Romer i børnehaven og Lisbeth Zornig Andersen i fængsel, når DR2 vender vrangen ud på nogle af vores samfunds mange institutioner.

Samfundets institutioner påvirker os som mennesker. Det er her, vi vokser op og bliver formet, og det er også her, vi dør. Det er børnehaven, folkeskolen, politistationen, hospitalet, biblioteket eller jobcentret. Nogle af os har tilbragt mange timer i de forskellige institutioner, andre færre, men helt sikkert er det, at institutionerne er med til at præge vores samfund og sætte rammerne for vores fælles værdier.

Personlige oplevelser og fælles værdier
Sammen med en række fremtrædende personligheder ser DR2 sommeren igennem institutionerne efter i sømmene. Hvilke oplevelser har vi hver især fået i institutions-Danmark, og hvad betyder det for os som mennesker og samfundet som helhed?

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hver dag ser to nye personer sammen på en institution. Nogle af de medvirkende har på godt og ondt haft store skelsættende oplevelser i den institution, de besøger, andre har haft mindre oplevelser, men fælles for dem alle er, at de har klare holdninger til stedet og de værdier, de tillægger stedet.

Søren Fauli og Marwan på politistationen
I det første afsnit tager vi med filminstruktøren Søren Fauli og rapperen Marwan ind på politistationen. Begge har de i tidens løb haft konfrontationer med politiet. Sammen går de nu på opdagelse på den tomme politistation, hvor de blandt andet finder arkivet over sagsakter, politiets uniformer og nøglerne til politibilerne.

Knud Romer og Christine Feldthaus i børnehaven
Senere er det Knud Romer og Christine Feldthaus, der besøger en børnehave efter lukketid. Romer har selv valgt at gå hjemme hos sine børn i stedet for at sende dem i institution, mens Feldthaus har været det, hun selv kalder en “vi-lukker-og-slukker”-forælder, da hendes søn gik i børnehave. De to kommer vidt omkring i en diskussion om pligt og lyst, når det gælder opdragelse, alt imens de laver perleplader.

I de kommende programmer kan man også følge Lisbeth Zornig Andersen og Waqas Ali i fængsel, Anders Lund Madsen og Martin Thorborg på biblioteket, Sara Bro og Per Larsen på hospitalet, Erik Clausen og Alberte Winding på plejehjemmet og mange flere.

’Sommer i systemet’ bliver sendt første gang den 29. juni klokken 22.00 og herefter hver mandag-torsdag over sommeren. Der bliver i alt sendt 24 afsnit.

Se Sommer i Systemet online her

I samme kategori

Back to top button