Solformørkelse på DR2
DR Videnskab er fredag gået sammen med DR Vejret, DR Nyheder og Planetariet i København om at lave et tværgående event, som både foregår på dr.dk, DR2 og i Planetariet.
Da solformørkelsen foregår en fredag i skole- og arbejdstiden, hvor mange danskere sidder ved deres computere, dækker DR det sjældne naturfænomen direkte, forklarer Lars Rønnow Torp, som er redaktionschef i DR Videnskab.
DR sender web-tv live på dr.dk fra klokken 8.00-12.30, og i løbet af dagen sender DR2 også fra samme signal. DR transmitterer fra Planetariet med værter, videnskabsfolk og skoleelever. Der vil blive stillet om live til Moesgaard i Aarhus, Færøerne, Svalbard og andre steder, hvor solformørkelsen kan opleves.
Alle kan stille spørgsmål til eksperterne, som blandt andet omfatter Tina Ibsen, der er astrofysiker og arbejder i Planetariet. Der vil også være eksperter til stede, som ved noget om solforskning og solformørkelse i kulturelle sammenhænge, for eksempel i ‘Tintin og Solformørkelsen’. Spørgsmålene kan stilles på #DRsolformørkelse.
I Danmark vil solformørkelsen betyde, at mellem 80 og 90 procent af solen er dækket. I København begynder solformørkelsen klokken 9.40, den topper klokken 10.50 og slutter klokken 12.
Kilde: DR