Branche-Nyt

Smart Home produkter hitter til jul

Salget af Smart Home produkter er i hastig vækst og lanceringen af Google Home på det danske marked har for alvor skudt gang i julehandlen med Smart Home produkter, der skal gøre hjemmet intelligent. Det er særligt salget af produkter indenfor belysning, lyd, varme, vejr og sikkerhed, som hitter i årets julehandel.

I oktober måned lancerede Google deres Google Home på det danske marked, og danskerne har dermed også fået adgang til den populære Google Assistant på dansk, der fremover vil gøre det langt lettere at betjene hjemmets Smart Home produkter. Kort sagt er brugervenligheden for alvor kommet i højsædet, når det gælder brugen af de intelligente produkter, der skal gøre hverdagen i hjemmet lettere.

Selvom vi har set en række Smart Home produkter på markedet igennem de senere år, så er salget af disse produkter først for alvor er kommet i gang i år. Hos EET Europarts, der er en af de største distributører af Smart Home produkter på det nordiske marked melder man således om en fordobling af salget af intelligente produkter siden lanceringen af Google Home.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Hvis vi sammenligner salget af smart home produkter i Okt./Nov. 2018, altså efter lanceringen af Google Home på det danske marked, med samme periode sidste år, kan vi se en fordobling af salget på denne kategori. Lanceringen af Google Home har med andre ord banet vejen for salget af en række andre intelligente produkter som fx tado Smart Radiator Thermostater og Netatmo vejrstationer, med hvilke man nu kan interagere endnu mere brugervenligt ved hjælp af Google Assistant”, siger Allan Friis, Sales Director, Retail, EET Europarts.

Hos Proshop.dk, som er blandt Danmarks største online forhandlere, tegner der sig et tilsvarende billede af det øgede salg indenfor kategorien.

”Vi så en tredobling i omsætningen af Smart Home produkter fra 2016-2017, og samme trend viser sig i 2018. I begyndelsen var det primært produkter indenfor belysning som fx Philips Hue, der tegnede sig for godt og vel 70% af omsætningen indenfor Smart Home kategorien, hvor vi nu ser, at efterspørgslen på andre Smart Home produkter, såsom assistent højtalerne og intelligent varmestyring, er endnu kraftigere og øger væksten i hele Smart Home kategorien”, siger Benjamin Hammersholt, Category Manager hos Proshop.

Med baggrund i salgstallene spår både EET Europarts og Proshop at der vil være ekstra mange Smart Home produkter under juletræet i år.

Top 10 Smart Home produkter i årets julehandel 2018

Google Home Mini, DKK 449
Philips Hue White 3xE27 Starter Kit, DKK 749
Netatmo Weather Station, DKK 1.390
Tado Smart Radiator Thermostat StarterKit, DKK 999
Google Home, DKK 1.149
VOCOlinc Smart power plug, DKK 299
Netatmo Smart Smoke Alarm, DKK 899
Flic Hub – Starter Kit, DKK 999
VOCOlinc Colorful Light strip, DKK 499
Fibaro Motion Sensor, DKK 549

Kilde: EET Europarts presse

I samme kategori

Back to top button