TV-Nyt

Slut med Disney Sjov på DR – FredagsTamTam hedder afløseren

DR har på et pressemøde netop annonceret at det fra 2023 er slut med Disney Sjov timen på DR2 hver fredag. Det afløses af det nye tiltag kaldet FredagsTamTam , der bliver en blanding af dansk, nordisk og udenlandsk produceret animation herunder Tom & Jerry tegnefilm.

Disney Sjov blev sendt første gang fredag den 25. oktober 1991 klokken 18.30, men nu er det altså tid til en afløser. DR har har arbejdet på tiltaget i tre år.

– ’FredagsTamTam’ viderefører traditionen med at samle børnefamilierne. Men nu har DR mulighed for både at vælge mellem den bedste animation fra hele verden og samtidig styrke vores danske og nordiske afsæt. Det er et markant kursskifte, og jeg forventer, at det vil tage tid at opbygge denne portefølje. Men vi glæder os til at afsløre alt det nye animationsindhold, som den danske animationsbranche har i støbeskeen, siger chef i B&U Morten Skov.

– Det bliver i et samarbejde med animationsproducenterne, at vi kommer til at udleve ambitionen om et stærkt alternativ til de danske børnefamilier. DR ønsker at bygge videre på en værdifuld tradition om at samle børnefamilierne omkring dansk produceret animationsserier. En tradition, der med vores nye animationstilbud vil indeholde historier og tematikker, som afspejler børns hverdag og virkelighed i Danmark – og så kan seerne ovenikøbet selv bestemme, hvornår hyggestunden starter, da ’FredagsTamTam’ i modsætning til ’Disney Sjov’ også kan streames på DRTV, siger Morten Skov.

Fra den 6. januar 2023 kan børnefamilierne se frem til ’FredagsTamTam’ hver fredag klokken 19 på DR1. Programmerne kommer blandt andet til at byde på både nyproduceret animation og nostalgi som ’Karlas fantalastiske klasse’, ’Mesterlige Monsterbørn’, ’Den ustoppelige gule Yeti’ og den klassiske ’Tom & Jerry’.

Vi antager at skiftet også er blevet aktuelt, fordi DR’s aftale med Disney udløber fra nytår, men det blev ikke nævnt på pressemødet.

‘Disneys Juleshow’ fortsætter dog vanen tro 24. december, forsikrer DR.

Kilde: DR pressemøde / pressemeddelelse

Læs også

I samme kategori

Back to top button