TV-NytNet-TV

Slow TV fra TV 2 Fri – Naturen LIVE

naturen live TV 2 FriHvad sker der egentlig i den danske natur, hvis man lægger et dødt dyr ud, så der er noget at spise af for de andre dyr? Hvem kommer til middag? Det vil TV 2 FRI undersøge og skyder fra 13. januar et projekt i gang, hvor der sendes live fra naturen på fri.tv2.dk. 11 dage i træk, 24 timer i døgnet har danskerne en unik mulighed for at følge med i naturens gang direkte hjemme fra stuerne, på arbejdet eller i skolen.

Naturen holder døgnåbent 
Det er instruktør og fotograf Lars Ostenfeld, der sammen med TV 2 FRI, Naturstyrelsen og Naturhistorisk Museum i Aarhus er manden bag projektet “Naturen LIVE – hvem kommer til middag?”. Sammen med et produktionshold fra England udpeger han et sted i Danmark, hvor der lægges en død kronhjort ud, så dyr og rovdyr har noget at gå i krig med. Kronhjorten og området omkring det rigges til med kameraer, og så er det ellers bare at vente på, at der kommer gæster forbi til middag. Lars Ostenfeld vil være der fra start til slut – i en skurvogn 700 meter derfra – og han glæder sig:

– Det er et unikt projekt, hvor vi efterligner naturens gang. Et dyr dør, og andre overlever. Her spiller en enkelt død kronhjort hovedrollen, og vi ved ikke, hvilke dyr der vil komme forbi, men der er gode chancer for, at der for eksempel kommer krager og prikker øjnene ud, ørne, der vil flå hul i maven, ræve, der vil gumle i benet, og ulve, der vil hive byttet ind bag en busk for at spise i fred. Det bliver seernes vindue til naturens vilde fest – naturen holder døgnåbent, så at sige – og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang, siger Lars Ostenfeld, der blandt andet står bag den prisvindende naturfilm “Grantræet”.

Inspiration fra England
“Naturen LIVE – hvem kommer til middag?” er skabt med inspiration fra det engelske produktionsselskab Tigress Production, som med stor succes producerede “Hippo: Nature’s Wild Feasts” for engelske Channel 4. Her ville man undersøge, hvad der sker i den naturlige fødekæde ved at placere et kadaver af en flodhest i et af verdens hårdeste dyremiljøer, Luangwafloden i Zambia, hvor løver, tigre, elefanter og mange andre vilde dyr holder til. Og selv om omgivelserne er noget helt andet i Danmark, så er ideen den samme – og det er da også med hjælp fra nogle af folkene fra det engelske projekt, at den danske version kan lade sig gøre.

– Vi er rigtigt stolte af, at TV 2 FRI er de første til at præsentere en ægte naturevent med hjælp fra de topprofessionelle folk fra England. Der findes meget få steder med vild natur i Danmark. Det sted, vi har udvalgt til vores eksperiment, giver os mulighed for, på nærmeste hold at følge et kadavers naturlige fordærvelsesproces, og vi er meget spændte på, hvilke danske rovdyr der kommer til middag, siger TV 2 FRI-redaktør Micha Barken-Fuglede.

Følg med på FRI og Facebook 
“Naturen LIVE – hvem kommer til middag?” begynder mandag 13. januar på fri.tv2.dk og slutter torsdag 23. januar. I Frihuset og på TV 2 FRI vil der i samme periode være fokus på naturen og de rovdyr, som vi kan være heldige at se live. Lars Ostenfeld vil skrive dagbog, som man også kan følge på fri.tv2.dk, mens der på Facebook vil være mulighed for at komme med “behind the scenes” samt stille spørgsmål og gå i dybden med de dyr, der kommer forbi til middag. Vi samler det hele under #naturenlive.

Kide: TV 2

I samme kategori

Back to top button