Scanning af kanaler i DVBViewer / TransEdit

| tirsdag 12. feb, 2013 09:48 | 6 Kommentarer

Nogle gange driller scanningen af digitale kabel-tv kanaler på HTPC. DIGITALT.TV guider dig her til, hvordan du automatisk finder alle aktive digitale frekvenser med PC programmet TransEdit.

Transedit Scanning af kanaler HTPC

Transedit er et værktøj der tilbydes til dig med licens til DVBViewer. Du henter den under Members section på DVBViewer.com. 

Forklaring af problemet

De frekvenslister, der medfølger med DVBViewer, er ikke altid komplette i forhold til ens lokale kabel-tv udbyder. F.eks. finder Kabel Qam 256 frekvenslisten i DVBViewer/Transedit ikke alle kanaler på mit lokale Stofa signal, simpelthen fordi nogle af kanalerne sender på frekvenser, der ikke er en del af frekvenslisten.

I stedet for at prøve sig frem med frekvenser, så er der en enkel måde at finde alle kanaler på.

Netværksscanning DVBViewer Transedit

Start med i TransEdit at vælge Settings/Scanner 1 fanebladet og aktiver Scan Nit and update transponderlist while scanning

Scanning af kanaler Stofa

Kanalscanning HTPC DVBViewer Transedit

Vælg Kabel (Qam 64) i vinduet til venstre. Slet alle frekvenser i vinduet til højre (Ctrl+A)  undtagen 346 MHz (hold Ctrl inde mens du klikker på 346)

Marker 346 og tryk scan selected, og du vil nu få scannet præcis de aktive frekvenser, der pt. er tilgængelige og aktive.

Transedit kanaler

Vælg select all eller udvælg dem du gerne vil gemme og klik Add/update knappen under DVBViewer Channel list.

Scanning af kanaler YouSee

Virker den i DVBViewer medfølgende YouSee frekvensliste ikke optimalt for dig, kan du her prøve at lave en kanalliste udelukkende med frekvensen 143 MHz  med Symbolrate 6875  Modulation 64. Jeg har ikke YouSee, så ved ikke om det fungerer ligeså godt som med Stofa.

Scanning af kanaler Waoo Sydfyns Elforsyning / TreFor med flere.

Vælg Kabel (Qam 256) i vinduet til venstre. Slet alle frekvenser i vinduet til højre (Ctrl+A) undtagen 234 MHz (hold Ctrl inde mens du klikker på 234)

Marker 234 og tryk scan selected, og du vil nu få scannet præcis de aktive frekvenser, der pt. er tilgængelige og aktive.

Vælg select all eller udvælg dem du gerne vil gemme og klik Add/update knappen under DVBViewer Channel list.

Scanning af kanaler Bredbånd Nord

Vælg Kabel (Qam 256) i vinduet til venstre. Slet alle frekvenser i vinduet til højre (Ctrl+A)  undtagen 306 MHz (hold Ctrl inde mens du klikker på 306)

Marker 306 og tryk scan selected, og du vil nu få scannet præcis de aktive frekvenser, der pt. er tilgængelige og aktive.

Vælg select all eller udvælg dem du gerne vil gemme og klik Add/update knappen under DVBViewer Channel list.

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: HTPC

6
Kommentarer

for at kommentere
3 Kommentartråde
3 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Søren

Jeg har prøvet med TransEdit, men jeg får ikke det billed med “Transponder test file” i venstre side. Jeg får kun navnet på nogle satelitter. Det er Bredbånd Nords kanaler jeg ikke kan installere med DVBViewer. Tidligere havde jeg antenneselskabet og kunne finde kanalerne uden problemer. Findes der mon en løsning? Søren Borup

Søren

Jeg har nu fået kanalerne tunet ind, men når jeg markerer “select all”, kan jeg ikke Add/update. Knappen ser heller ikke aktiv ud. Ellers ser det ud som på billedet. Hvad kan der nu være galt? Tak for hjælpen

Hey,
Lækker guide, men af lidt ældre dato, ved du om frekvenserne for Stofa stadig er de samme i dag?