HTPC

Scanning af kanaler i DVBViewer / TransEdit

Nogle gange driller scanningen af digitale kabel-tv kanaler på HTPC. DIGITALT.TV guider dig her til, hvordan du automatisk finder alle aktive digitale frekvenser med PC programmet TransEdit.

Transedit Scanning af kanaler HTPC

Transedit er et værktøj der tilbydes til dig med licens til DVBViewer. Du henter den under Members section på DVBViewer.com. 

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Forklaring af problemet

De frekvenslister, der medfølger med DVBViewer, er ikke altid komplette i forhold til ens lokale kabel-tv udbyder. F.eks. finder Kabel Qam 256 frekvenslisten i DVBViewer/Transedit ikke alle kanaler på mit lokale Stofa signal, simpelthen fordi nogle af kanalerne sender på frekvenser, der ikke er en del af frekvenslisten.

I stedet for at prøve sig frem med frekvenser, så er der en enkel måde at finde alle kanaler på.

Netværksscanning DVBViewer Transedit

Start med i TransEdit at vælge Settings/Scanner 1 fanebladet og aktiver Scan Nit and update transponderlist while scanning

Scanning af kanaler Stofa

Kanalscanning HTPC DVBViewer Transedit

Vælg Kabel (Qam 64) i vinduet til venstre. Slet alle frekvenser i vinduet til højre (Ctrl+A)  undtagen 346 MHz (hold Ctrl inde mens du klikker på 346)

Marker 346 og tryk scan selected, og du vil nu få scannet præcis de aktive frekvenser, der pt. er tilgængelige og aktive.

Transedit kanaler

Vælg select all eller udvælg dem du gerne vil gemme og klik Add/update knappen under DVBViewer Channel list.

Scanning af kanaler YouSee

Virker den i DVBViewer medfølgende YouSee frekvensliste ikke optimalt for dig, kan du her prøve at lave en kanalliste udelukkende med frekvensen 143 MHz  med Symbolrate 6875  Modulation 64. Jeg har ikke YouSee, så ved ikke om det fungerer ligeså godt som med Stofa.

Scanning af kanaler Waoo Sydfyns Elforsyning / TreFor med flere.

Vælg Kabel (Qam 256) i vinduet til venstre. Slet alle frekvenser i vinduet til højre (Ctrl+A) undtagen 234 MHz (hold Ctrl inde mens du klikker på 234)

Marker 234 og tryk scan selected, og du vil nu få scannet præcis de aktive frekvenser, der pt. er tilgængelige og aktive.

Vælg select all eller udvælg dem du gerne vil gemme og klik Add/update knappen under DVBViewer Channel list.

Scanning af kanaler Bredbånd Nord

Vælg Kabel (Qam 256) i vinduet til venstre. Slet alle frekvenser i vinduet til højre (Ctrl+A)  undtagen 306 MHz (hold Ctrl inde mens du klikker på 306)

Marker 306 og tryk scan selected, og du vil nu få scannet præcis de aktive frekvenser, der pt. er tilgængelige og aktive.

Vælg select all eller udvælg dem du gerne vil gemme og klik Add/update knappen under DVBViewer Channel list.


I samme kategori

Back to top button