TV-Nyt

Samsung undersøger danskernes jule-tv vaner

jule tvStreaming og play-tjenester bliver mere og mere populært blandt danskerne, og TV-programmernes faste sendetider bliver mindre vigtige end de har været. Andelen af danskere, der streamer film og TV er steget med tolv procent på bare et år*. Men denne tendens ændrer sig tilsyneladende i julen. Vi foretrækker nemlig at samles foran fjernsynet for at se de store juleklassikere. Godt otte ud af 10 danskere (86 procent) angiver således, at de ser film og TV-programmer på traditionelt flow-TV i løbet af jul og nytår ifølge en ny undersøgelse fra Samsung.

Samsungs undersøgelse viser også, at godt halvdelen af danskerne (54 procent) mener, at TV’et bidrager til julestemningen.

”Jul og nytår er en tid fuld af traditioner, og det at samle familien omkring fjernsynet juleaftensdag er stadig en del af julehyggen for mange danskere. Vores undersøgelse bekræfter, at TV’et spiller en central rolle i danskernes hjem i juledagene, og for nogle er det endda med til at bidrage til den rette julestemning”, siger Kasper Thomsen, Sales Manager for TV/AV hos Samsung Danmark.

Når det kommer til, hvad danskerne foretrækker at se i juledagene, er det Disneys Juleshow, som indtager førstepladsen. I undersøgelsen svarer mere end en tredjedel (37 procent), at de ikke vil gå glip af Disneys Juleshow. Og knap halvdelen (49 procent) af de adspurgte mener, at programmet skal ses på direkte TV d. 24. december. Blandt de 18-34-årige er villigheden til at streame dog en anelse større end gennemsnittet. Her svarer 48 procent, at de ville være villige til at streame Disneys Juleshow (mod 35 procent i gennemsnit).

Ud over Disneys Juleshow, vil mange 18-34-årige (30 procent) heller ikke gå glip af at se filmen Alene Hjemme, mens der blandt de 55-74-årige er flere (26 procent), der ikke kan undvære DR’s store juleshow.

Et udvalg af julens mest populære TV-programmer ifølge Samsungs undersøgelse

 • Disneys Juleshow (37 %)
 • DR’s store juleshow (18 %)
 • Alene Hjemme (16 %)
 • Årets julekalender (14 %)
 • Glædelig jul, Mr. Bean (11 %)
 • Love Actually (9 %)

Andre udvalgte tal fra Samsungs undersøgelse

 • 86 % af danskerne foretrækker at se film og TV-programmer på direkte TV i løbet af jul og nytår
 • 41 % af danskerne mener, at TV’et i nogen eller mindre grad bidrager til julestemningen
 • 13 % mener, at TV’et bidrager til julestemningen i høj eller meget høj grad
 • 37 % af de adspurgte vil ikke gå glip af Disneys Juleshow. 49 % mener, at programmet skal ses på direkte TV.
 • 30 % af de 18-34-årige vil ikke gå glip af Alene Hjemme i juledagene, mens 26 % af de 55-74-årige ikke vil gå glip af DR’s store juleshow.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1017 interviews via internettet i perioden 11.-13. december med danskere i alderen 18-74 år.

*Ifølge Samsungs Techonomic Index undersøgelse fra Juli 2015.

Kilde: Samsung

I samme kategori

Back to top button