Branche-Nyt

Samsung: Danskerne efterspørger Smart TV

samsung_eurosportplayerSamsung har hos TNS SIFO fået foretaget en undersøgelse omkring TV vanerne i de nordiske lande. Over 4000 personer fra Danmark, Sverige, Norge og Finland i alderen 18-65 år er blevet spurgt .

Undersøgelsen viser, at Smart-TV tilsyneladende har fået godt tag i de danske forbrugere. 26 procent af de adspurgte danskere fortæller, at de har et Smart-TV derhjemme, dog nævnes der ikke noget omkring hvor mange af disse der så rent faktisk bruger Smart TV funktionerne. 

Samsung undersøgelsen fremhæver ønske om mulighed for at kunne hente film direkte til TV’et, ed derudover efterspørger de danske forbrugere også muligheden for at hente nyhedsapps og lignende på deres kommende fjernsyn. Hver tredje danske forbruger er positivt stemte over for, at TV’et kan anbefale programmer ud fra deres interesser og de programmer de sædvanligvis ser. 

”TV’et gennemgår de samme forandringer som mobiltelefonen også har gjort de senere år. I dag bruger vi ikke kun vores telefon til at ringe fra, og det samme gælder for vores brug af TV’et. Flere og flere danskere ser TV’et som en gadget frem for en kigkasse” udtaler Martin Engen, salgschef for AV hos Samsung Danmark. 

Vi holder fast i den gammeldags fjernbetjening

Den nye generation af Smart-TV har givet os mulighed for at styre TV’et med smartphone eller via håndbevægelser. Samsungs undersøgelse viser dog at vi danskere er dem ud af de fire nordiske lande der har sværest ved at slippe fjernbetjeningen. 

Hele 94 % af de adspurgte danskere svarer, at de fortsat ønsker at kunne styre TV’et med en fjernbetjening. Undersøgelsen viser dog, at cirka hver fjerde dansker godt kan se potentialet i at bruge mobiltelefonen eller tabletten som et alternativ til hvordan man kan styre TV’et. 

Herunder et par spørgsmål med svarfordeling fra undersøgelsen:

Hvilke funktioner ønsker du i dit TV (multiple choice)?

45% Internet/browser
45% Harddisk
35% Mulighed for at leje film
29% Ved ikke/kan ikke svare
26% Musiktjeneste
22% 3D
19% Mulighed for at downloade apps
13% Spil på TV’et
8% Touchscreen 

Hvordan vil du kontrollere dit TV (multiple choice)?

94% Med fjernbetjening
23% Med smartphone
24% Med tablet
9% Med touchscreen
9% Med stemmen
5% Med bevægelse
3% Med tankens kraft
3% Ved ikke/kan ikke svare
2% Med øjnene

Kilde: Samsung

I samme kategori

Back to top button