TV-Sport

Så meget sport har vi set henover sommeren 2021

I 2021 har hver dansker i snit brugt 30 timer 14 minutter på at se EM-fodbold, Tour de France og OL på tv – mere end 13 timer på EM-fodbold, 11 timer på OL og knap seks timer på Tour de France. Seningen af sportsnyheder er ikke medregnet, og det er heller ikke seningen af OL-begivenheder, som alene blev vist på en streamingtjeneste.

Selvom det lyder af meget, så er det ikke på højde med tidligere store sportsår.

I 2016 – den seneste sportssommer med EM-fodbold (dog uden dansk deltagelse) og OL – brugte hver dansker knap 38 timer i snit på disse store begivenheder. Dengang blev de tre store begivenheder transmitteret på TV 2s og DR’s tv-kanaler (og på stationernes streamingtjenester).

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I 2012 brugte hver dansker i snit godt 33,5 timer på de tre sportsbegivenheder, som blev transmitteret på TV 2s og DR’s kanaler. Dengang foregik OL i London og havde rekordstor sening, mens EM-seningen var lavere end i år. Det skyldes især, at EM-slutrunden i 2012 var mindre med kun 16 deltagere (herunder Danmark, som dog ikke gik videre fra den indledende gruppe).

OL har altid være årets mest sete sportsbegivenhed i årene med sommer-OL – også under konkurrencerne i Beijing og Sydney med stor tidsforskel til Danmark – men det er for første gang ikke tilfældet i 2021.

Den relativt lave OL-sening på tv skyldes – foruden tidsforskellen til Japan – især lille sening af OL-transmissioner og OL-magasiner på Discovery-kanalerne Kanal 5 samt Eurosport 1 og 2. Godt fem procent af OL-seningen på tv foregik på Discovery-kanalerne, mens knap 95 procent af OL-seningen lå på DR1 og DR2. Seningen af rene streamingtransmitterede OL-begivenheder kendes ikke og er derfor ikke medregnet.

De store sportsbegivenheder vender tilbage på DR og TV 2

VM-fodboldslutrunderne i 2022 og 2026 samt EM-slutrunderne i 2024 og 2028 sendes på TV 2-og DR-kanalerne (og på TV 2 PLAY og DRTV).

Også vinter-OL i 2022 i Beijing og sommer-OL i Paris i 2024 kan følges på tv hos TV 2 og DR. Discovery har solgt disse rettigheder videre, men har dog fortsat mulighed for at streame alt fra OL på Discovery+.

Læs også


I samme kategori

Back to top button