TV-Nyt

DR og TV 2 sammen om rettighederne til De Olympiske Lege 2022 / 2024

TV 2 og DR har købt OL-rettigheder af Discovery og dækker De Olympiske Vinterlege Beijing 2022 og De Olympiske Lege Paris 2024. I forvejen har DR allerede rettighederne til De Olympiske Lege Tokyo 2021 sammen med Discovery Networks.

Reaktion fra TV 2

– De Olympiske Lege er verdens største event, der følges af milliarder af mennesker i hele verden – og som også samler danskerne, som vi oplevede det senest i Rio i 2016 og i London i 2012. De Olympiske Lege er et væld af sportsbegivenheder, og vi er superglade for, at vi sammen med DR kan præsentere OL for danskerne i 2022 og 2024. Særligt høje er vores forventninger til De Olympiske Lege i Paris, som ligger så tæt på – og uden tidsforskel til – Danmark, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Siden de seneste Olympiske Lege har TV 2 markant udvidet sit sportstilbud til danskerne med nye rettigheder og via en ekstra sportskanal, TV 2 SPORT X, samt en lang række live-kanaler på TV 2 PLAY. Og alle disse platforme kommer i brug, når dækningen af OL skal i gang.

– De Olympiske Lege er slaraffenland for sportselskere, og begivenheden passer perfekt til TV 2 med vores brede hovedkanal, to sportskanaler og mange live-kanaler på TV 2 PLAY. TV 2s dækning af de kommende Olympiske Lege bliver den mest intensive nogensinde for de danske seere og streamere, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

OL er – med afstand – årets mest sete sportsbegivenhed i de år, hvor De Olympiske Lege finder sted og dækkes på nationale kanaler. Ved de seneste Olympiske Lege i Rio brugte hver dansker mere end 20 timer på at følge OL i tv.

Reaktion fra DR

DR’s mediedirektør Henriette Marienlund siger:

– Vi er utroligt glade for denne aftale, da De Olympiske Lege er verdens suverænt største sportsbegivenhed. Vi ved, at sport er noget af det, der er allerbedst til at binde os sammen som nation. Derfor er det en vigtig public service-opgave for DR at sikre adgang for hele befolkningen, så vi sammen kan følge de danske medaljehåb og andre højdepunkter.

Henriette Marienlund er især glad for, at De Olympiske Lege Paris 2024 er med i aftalen, da et sommer-OL i dansk tidszone giver en helt unik mulighed for at samle befolkningen om de danske sportsfolks præstationer.

– Som public service-udbyder er det også vigtigt for DR at vise sportens store mangfoldighed ved en begivenhed som De Olympiske Lege. Mange af de mere smalle sportsgrene, som ellers har svært ved at få mediernes opmærksomhed, får her mulighed for at vise sig frem, siger Henriette Marienlund.

Hvordan sportsgrenene i 2022 og 2024 fordeles mellem DR og TV 2 afgøres senere, men de vil blive fordelt ligeligt imellem de to partnere.

Reaktion fra Discovery

– Vi evaluerer løbende vores drift og struktur for at blive mere effektive og finde nye måder at give vores brugere det indhold, de elsker. De ændringer, vi laver nu, er i overensstemmelse med den strategi og vores mål om at have en af de førende streamingtilbud målrettet nordiske brugere og en succesfuld forretning på tværs af Norden. Sport er en vigtig del af Discoverys DNA og forbliver en prioritet for os. Vores OL-partnerskab med DR og TV 2 er en stor gevinst for danskerne, fordi vi sikrer bred adgang til dækningen af De Olympiske Lege, og bibeholder vores Eurosport dækning, der forkæler fans med hvert et minut af legene og enestående sportsekspertise på tværs af digitale vinduer på Discovery+, siger Nicklas Norrby, GM for Discovery Nordic.

Discovery fremhæver at Discovery+ bliver det eneste sted, hvor man kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje, både live og on-demand.

Kilde: TV 2 og DR presse

Læs også


creativeref:1100l97140

I samme kategori

Back to top button