TV-Nyt

TV 2 og DR sender FIFA VM-fodbold slutrunden 2026

DR og TV 2r har købt VM-rettighederne til FIFA VM-fodboldslutrunden i 2026. FIFA VM-fodboldslutrunden i 2026 er for første gang udvidet til 48 hold og foregår især i USA. Der spilles også kampe i Canada og Mexico – 40 år efter Danmarks første VM-slutrunde i netop Mexico.

Dermed sendes både VM-slutrunderne 2022 og 2026 samt EM-slutrunderne 2024 og 2028 på TV 2 og DR.

Turnering med flere knockout-kampe
Til og med fodbold-VM i Qatar 2022 vil der være 32 deltagende hold og 64 kampe. Ved VM i 2026 vil der være 48 deltagende hold og 80 kampe. I gruppespillet er der tre hold i hver pulje.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De to bedste i hver gruppe går videre til knockout-fasen, som starter med 1/16-finalerne. Turneringsformen betyder dobbelt så mange knockout-kampe som ved tidligere VM-slutrunder.

Rettighedsaftalen omfatter også FIFA World Cup for U17- og U20-landshold i 2023 og 2025, FIFA Futsal World Cup i 2024 samt FIFA Beach Soccer World Cup i 2023 of 2025. Disse rettigheder skal ligeledes deles mellem TV 2 og DR.

Reaktioner på rettighedskøbet

TV 2 kommentarer på aftalen:

– Gennem tiden har vi fejret mange store sportsbegivenheder sammen med danskerne, og det er en stor glæde, at vi nu kan føje endnu en VM-fodboldslutrunde til rækken af store samlende events, som fortjener at blive vist på de danske public service-stationer, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

– I kampen med andre streamingtjenester er det vigtigt for TV 2 at kunne bevare sin gennemslagskraft. Det sker blandt andet ved at investere i stor sport og dermed dele de store sportsfællesskaber med danskerne – altid kombineret med en solid journalistisk dækning, som er det, vi er gode til, når disse events løber af stablen. Landsholdet vender i 2022 tilbage til TV 2, og det er skønt også at have verdens største fodboldbegivenhed, VM, at se frem til i både 2022 og nu også i 2026.

– VM i fodbold er allerede en af de største begivenheder i verden, og i 2026 bliver den endnu større med flere hold og flere kampe til de danske seere og brugere. Vi kan også glæde os over, at det betyder endnu større chance for, at det danske landshold kvalificerer sig, for selvom et VM i sig selv er stort, får det selvfølgelig for os en helt ekstraordinær betydning, når det danske landshold er med. Ligesom dengang i 1986, VM sidst blev spillet i Mexico – for os, der er så privilegerede at kunne huske det, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

VM-slutrunder emmer af historie og fællesskab. Det er netop Danmarks første VM-deltagelse i 1986 – gruppevinder efter sejre over Skotland, Uruguay og Vesttyskland og et smertefuldt exit efter 1-5 til Spanien – et godt eksempel på.

– Med aftalen med FIFA er TV 2 og DR med til at gøre FIFA VM så tilgængeligt som muligt for så mange mennesker som muligt. VM i fodbold er for TV 2 ’alt det vi deler’, og vi vil under de store fodboldslutrunder dyrke fællesskabet og give disse events endnu større betydning for danskerne, siger Frederik Lauesen.

Om aftalen siger mediedirektør i DR Henriette Marienlund:

– Jeg er utrolig glad og stolt over, at det er lykkedes DR at sikre, at alle danskere får mulighed for at se slutrunden i VM-fodbold i 2026. DR er nu i en fuldstændig unik position, hvor vi de kommende år kan give danskerne de allerstørste sportsbegivenheder med både EM og VM i fodbold, De Olympiske Lege og håndbold-VM. Dermed er vi tæt på at nå en af DR’s vigtigste målsætninger for sporten, og det er vi stolte af, fordi det er et område, hvor konkurrencen er hård og rettighederne svære at få fat i.

Henriette Marienlund tilføjer:

– Sport er en del af danskerens folkesjæl, og fodbold er noget af det, der stadig kan samle os på tværs og minde os om, at vi er sammen og holder sammen. Derfor hører fodbold-VM i 2026 til præcis, hvor det er endt, nemlig hos hele Danmarks DR.

Fordelingen mellem DR og TV 2 af kampene under VM i 2026 er endnu ikke besluttet, men det er aftalt, at de skal fordeles ligeligt. Rettighederne omfatter både tv, radio og streaming.

Læs også


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button