Branche-Nyt

Så meget billigere er 2014 UHD TV blevet siden de kom på markedet

tv prisfald 2014 20152015 modellerne er på vej på markedet, og det betyder, at prisen på 2014 modellerne er lavere end nogensinde. DIGITALT.TV har kigget lidt på, hvor meget prisen er faldet på udvalgte modeller.

Her er de modeller vi tjekker før og nu prisen på

En af de modeller vi har set på udsalg flere gange siden lanceringen er Sony Bravia KD-55X8505B, der generelt har fået positive anmeldelser.

I High End segmentet testede vi i 2014 blandt andet Panasonics Ultra HD AX800 model i 65″ udgaven, der fik Netflix 4k support efter den del venten.

LG’s 55UB850V var også på testbænken hos os i 2014. Ultra HD skærmen var udrustet med første version af webOS Smart TV, som vi var positive overfor.

Hvad går du glip af ved at købe en 2014 skærm?

Naturligt nok så har producenterne nye ting klar i deres 2015 sortiment, som du ikke får ved at købe en 2014 model.

De nyeste Smart TV systemer

2015 tegner til at blive året, hvor producenterne for alvor dyster om at gøre Smart TV delen bedre og mere brugervenlig.

LG’s webOS kommer i en forbedret udgave. Sony og Philips satser på Android TV, mens Samsung vil anvende deres Tizen, og Panasonic har valgt Firefox OS som grundlag for deres Smart TV.

Men er du ikke typen, der rigtig anvender Smart TV, så er tabet ved en 2014 model måske til at leve med.

High dynamic range (HDR)

High dynamic range, forkortet HDR, er betegnelsen for billedforbedring i forhold til at skabe større dynamik i billedet i forhold til lys og mørke med flere detaljer.

Netflix kommer med sådant indhold, men det er altså generelt begrænset, hvad du endnu kan se af HDR indhold. 4K blu-ray vil understøtte HDR, når de kommer, men 2015 fladskærme med HDR er ofte forbeholdt de dyre topmodeller og der er aftalt en egentlig standard, så HDR er fortsat lidt usikkert….

Bedre farver

En del producenter kommer med skærme med en større farvepalette. Men for at få glæde af dette, så skal kildematerialet også være klar til dette, og det tager tid før det sker i stor stil.

4K fra YouTube

2015 skærme har i stort tal også support for YouTube’s VP9 codec, der anvendes på 4K indhold på YouTube.

I samme kategori

Back to top button