Fladskærme

Panasonic AX800 TX-65AX800 Ultra HD TV

Panasonic har i mange år leveret Plasma skærme med imponerende billedkvalitet. Nu er det slut med Plasma teknologien, også fordi Ultra HD er ved at tage over. DIGITALT.TV har fået mulighed for at teste Panasonics 2014 Ultra HD model, TX-65AX800, der byder på topbilledkvalitet, avancerede netværksfunktioner og Twin TV-tuner både til kabel, antenne og satellit-tv signaler.

Læs mere i vores anmeldelse nedenfor.

Panasonic AX800 serien introduktion

AX800 serien fra Panasonic er deres High End 2014 modelserie. Der er tale om en 4K skærm der både byder på Twin Tuner samt 2014 nyheden TV Anywhere.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Prismæssigt er vi i de højere luftlag. Et pristjek her primo juli siger at prisen på AX800 serien starter fra 18.000 og op til 35.000 for 65″ modellen vi tester.

4K / Ultra HD teknologien har 4 gange så mange pixels som på Full HD skærme. Det giver potentiale for finere detaljer og endnu klarere billeder. Panasonic har samtidig med AX800 fokus på at skabe en optimal billedkvalitet med de gamle Plasma dyder som imponerende sortniveau.

Med funktionen TV Anywhere kan du få adgang til TV-programmer og -optagelser, også selv om du ikke sidder derhjemme. TV Anywhere gør det nemlig muligt at streame tv fra skærmen på Smartphones og Tablets.

Twin Tuner giver en række nye muligheder. Du kan f.eks. se to programmer samtidigt, eller frit optage 1 program, mens du ser noget andet. Du kan f.eks. også sætte 2 ting til at optage samtidigt, mens du ikke er hjemme.

Udover dette er AX800 serien naturligvis også målrettet den moderne tv-forbruger med mulighed for sende billeder, videoer med mere fra dine mobile enheder op på fladskærmen.

AX800 Serien fra Panasonic er på markedet fra juni 2014 og kan købes i størrelserne 50, 58 og 65″. Vi anmelder 65″ udgaven i denne test.

Design og tilslutninger

Panasonic TX-65AX800 er en kæmpe og fylder naturligt nok en del, men skærmen fremstår enkel og elegant i sit udtryk.

Der er en tynd sort ramme omkring selve panelet, mens siderne og bøjlen under panelet er i metal chrome finish. Skærmen er noget tykkere end de slankeste fladskærmsmodeller, men på ingen måde noget der generer os.

Der medfølger en ekstrem tung fod til tv’et, foden har faktisk 2 håndtag at løfte den i, så tung er den. Monteringen af skærmen på foden er forholdvis enkel, når bare man rammer rigtigt, og så kan den enkelt fastgøres ved hjælp af de medfølgende skruer.

Foden tilbyder ingen justeringsmuligheder i forhold til at dreje eller vippe skærmen. Skærmen læner sig i øvrigt en smule bag over, når den er monteret  på foden.

På foden er der ledningsguides indbygget, så du kan trække kabler på en pæn måde.

Du kan dog også vælge at vægmontere skærmen.

På fronten af skærmen er der indikator for strøm tilstand (Rød: standby, Grøn: tændt, Orange: Standby med Optager/timer aktiveret. Der er desuden ved siden af denne en rumsensor, der kan justere billedet, i forhold til mængden af lys i det rum du ser tv i.

Alle tilslutninger er placeret på bagsiden. Tunerindgange, HDMI og USB tilslutningerne sidder samlet og er placeret, så de peger ned af eller til siden. Det er optimalt i forhold til at sikre, at der ikke er noget der stikker bagud ved vægmontering.

Tilslutning af signalkabler til de 2 DVB-S2 tunere sidder lidt tæt, så det kræver lidt fingerfærdighed at skrue dem på.

Rent tilslutningsmæssigt byder Panasonic  TX-65AX800 på følgende tilslutninger:

 • DVB-T2/C tunerindgang (dobbelt tuner)
 • 2 x DVB-S2 tuner undgange
 • 4 x HDMI (HDMI 4 med HDCP 2.2)
 • 1 x Display Port
 • 1 x Component Video ind (via adapterkabel)
 • 1 x Phono lyd ind (via adapterkabel)
 • 1 x Optisk digital lyd ud
 • 3 x USB
 • 1 x LAN port til kablet netværk
 • 1 x SD kort læser

Et rigtigt godt udvalg. Har du brug for scart, så medfølger der et adapterkabel.

Skal man være en smule kritisk, så er det værd at notere at det kun er den ene HDMI port der har 4K support. Det kan måske hen af vejen vise sig at være en lidt irriterende begrænsning, men kan løses med en AV-Receiver med 4K/HDCP 2.2 support. HDMI 4 porten har ligesom HDMI 2 porten understøttelse af Audio Return Channel, så den er oplagt til brug med 4K kompatible AV-Receivere.

Udover HDMI 4 porten, der håndterer 4K, så kan Displayporten også benyttes til denne opløsning.

Der er 2 porte til kortlæsermoduler, der på denne model monteres lidt på skrå. For at få fuld glæde at tv’et med kodede kanaler, så kan det klart anbefales at benytte begge. Ellers får du ikke fuld glæde af den dobbelte tuner, og du kan ikke optage fra én kodet kanal, mens du ser en anden kodet kanal samtidigt.

På bagsiden finder vi også basale knapper til at betjene skærmen uden fjernbetjening.

Fjernbetjeninger

Som det ofte ses på de dyrere modeller, så leveres Panasonic TX-65AX800 med 2 fjernbetjeninger.

Med rette kan man forvente lidt ekstra på en High End model som denne, og her skuffer Panasonic da heller ikke. Der er tale om en solid og veldesignet fjernbetjening med med børstet sølv metal overflade. Den er forholdsvis tung men ligger godt i hånden.  Der er et rigt udvalg af knapper i fornuftige størrelser og der mulighed for lys i disse, hvilket er et plus for hjemmebio fans.

Udover den store fjernbetjening i sølv, så får du også en mindre mere moderne model. Touch Pad remoten udmærker sig ved at have en berøringsområde, som du måske kender det fra f.eks. en bærbar computer.

Touch pad fjernbetjeningen forbindes via Bluetooth og er mere begrænset i antallet af knapper. Hovedknapperne som standby, kanal og lydstyrke får du naturligvis. Der er også knapper til hovedmenu og gå tilbage samt Apps, men derudover foregår navigeringen via Touch Pad cirklen i midten. OK knappen er i øvrigt placeret på bagsiden til enkelt brug med pegefingeren.

Du kan med touch remoten betjene alle funktioner bortset fra standby funktionen, uden at du behøver at pege den mod tv’et.

På Touch Pad remoten finder vi også en mikrofon knap. Med den kan du altså via stemmekommandoer styre visse funktioner på tv’et.

Vi vil komme nærmere ind på betjening og vores indtryk af touch fjernbetjeningen i afsnittet Betjening lidt senere.

Installation / TV-Tuner opsætning

Installationen foregår naturligvis via en guide, hvor du vælger sprog/land, opsætter netværksforbindelse trådløst eller kablet, og vælger den eller de tv-tuner signaltyper, du ønsker at anvende. Som tidligere nævnt så understøtter skærmen her både antenne (DVB-T2), kabel-tv (DVB-C) samt satellit-tv (DVB-S2) og alle typer med twin tuner mulighed.

Rent fysisk så er der 1 tuner indgang for tilslutning af enten kabel-tv eller alm. tv-antenne signal, dette gøres så internt i tuneren til twin tuner signaler.

Der er 2 tuner indgange til satellit-tv signaler. Du kan således tilslutte signaler fra twin tuner LNB, men der er også mulighed for at nøjes med et kabel, såfremt du benytter en SatCR LNB, hvilket skærmen også understøtter. Du kan således f.eks. forsyne tv’et med twin tuner signaler fra eksempelvis Canal Digital, uden at skulle trække 2 kabler fra parabolen ind til fladskærmen.

På satellit-tv siden så understøttes desuden DiSEqC 1.0, så du via en DiSEqC switch kan modtage op til 4 forskellige satellitpositioner.

Vi tester Panasonic TX-65AX800 med Kabel-TV signal fra Stofa, Antenne signal med DR og Boxer TV kanaler samt Satellit-tv signaler (Canal Digital).

I forhold til kabel-tv signaler så er der under opsætning mulighed for at vælge YouSee opsætning.

Der er ikke nogen automatisk kanalsøgningsoptimering i forhold til Stofa. Det kan som Stofa kunde anbefales at vælge 346.00 Mhz som start frekvens for kanalsøgning for en hurtigere kanalsøgning. Kanalsøgning tog dog trods dette egentligt længere tid, end vi havde forventet. Vi undlod at scanne efter analoge kanaler, men det er naturligvis også en mulighed på kabel-tv net, der fortsat tilbyder sådanne.

Efter endt kanalscanning og førstegangsindstillinger, så præsenterer Panasonic dig for en dansk stemmebaseret betjeningsguide, i forhold til de startskærmsfunktioner dette tv tilbyder. Det lyder lidt sjovt, fordi ordene tydeligvis er klippet sammen. Ser man bort fra det, så er guiden dog egentlig ganske fornuftig til at lige at komme i gang på.

Panasonic Startskærm

I stedet for bare at starte dit tv op på en tv-kanal, tilbyder Panasonic en funktion, de kalder Startskærm. Det blev allerede introduceret på sidste års modeller.

Med startskærm kan du vælge den opstartsskærm, du ønsker at få vist som standard, både når du tænder dit tv, eller når du trykker på home knappen på fjernbetjeningen.

Du kan vælge mellem:

 • TV Fuldskærm (hvis du bare vil starte tv’et på en tv-kanal)
 • TV Startskærm (med fokus på dine tv-kanaler, optagelser)
 • Livsstils-skærm (Med ur, kalender, begivenheder, nyhed/vejr apps)
 • Info-skærm ( Sociale netværk, Skype, Bogmærker)

Du kan både rette i de eksisterende startskærme eller lave din helt egen nye startskærm samt hente yderligere.

Den eneste interessante af sådanne var dog Eurosport startskærmen.

Vi synes at TV Startskærmen var den mest naturlige, i forhold til den måde vi bruger vores tv på.

På TV-startskærmen får du både live tv, kanalliste og adgang til optaget tv. Alle aktive signaltyper vises på hvert sit faneblad (DVB-C / DVB-S / DVB-T).

Det er også her man første gang opdager, at der er tale om et twin tuner tv. Udover live tv i hovedbilledet er der nemlig også live tv, når du bladrer i kanallisten til højre, i hvert fald sålænge der er tale om ukodede kanaler. Såfremt du ser kodet tv både i hovedvinduet og har kodede kanaler i kanallisten, skal du have 2 x kortlæser moduler + kort, ellers vises bare et sort vindue i kanallisten.

Udover at vise kanalnavne i kanallisten, kan du også se programtitel og indikation på, hvor lang tid der er tilbage af de enkelte programmer.

Nu hvor vi er ved emnet kanallister, så er der ofte nogle der spørger, om det er muligt at blande kanaler uafhængigt af signaltype på en fælles kanalliste. Det er det ikke. DVB-C eller DVB-T er adskilt fra DVB-S kanaler. Du kan enten skifte mellem signaltyper via tv-startskærmen eller ved at skifte på tv input knappen, hver signaltype har sin egen kanalliste/favoritlister.

Betjening og brugeroverflade

Man må rose Panasonic for at have gjort en del for at optimere brugeroplevelsen med dette tv. Der er tænkt mange gode tanker omkring at tilpasse brugeroverfalden til ens behov. Det er smart, at man på dansk kan få hjælp på skærmen i det der kaldes ehjælp. Her kan du slå en masse ting op omkring funktioner, uden at skulle sidde med en manual samtidigt. Ulempen er dog, at man så skal huske det man læste i ehjælp, når man går ud igen og skal bruge det man læste.

Generelt er brugeroverfladen lidt delt imellem det klassiske Panasonic menulayout, og det nyere moderne udtryk på startskærme og i apps. Det fungerer ganske godt, omend man måske kunne ønske sig et mere konsekvent gennemgående design på alle brugeroverflader. Panasonic og mange andre producenter har det med at bygge nye ting til det eksisterende, og ikke lave et samlet ensartet styresystem, og det går ud over helhedsindtrykket af og til.

Panasonics vision for sine topmodeller i 2014 er begrebet Life+ Screen. Altså at ens liv afspejles i det man ser og bruger skærmen til.

Startskærmene er en ganske fin måde, at give hurtig adgang til de ting man bruger mest, og det er et plus, at man kan redigere og tilpasse dem efter ens egne behov.

Nyt på 2014 modellen her er Panasonics forsøg på at give et samlet overblik med anbefalinger af både indhold på traditionelle tv-kanaler og fra nettet. Det sker i funktionen Min Stream. Her glider favoritprogrammer og andet personligt indhold forbi i en strøm af miniaturebilleder.

Du kan via favoritknappen på touch remoten oplære tv’et i, hvad du synes om og derved få bedre anbefalinger. Tanken om en optimeret forslagsfunktion, der er tilpasset den enkeltes interesser er ikke ny, og Panasonic forsøger også at brede den ud ved inkludere både tv-kanaler, ting du har optaget, musik, fotos og apps som f.eks. YouTube, samt hvad du måtte afspille af lokalt indhold over netværket.

Det vil dog nok være individuelt, hvor meget glæde og brug man vil gøre af denne funktion.

Er man flere i husstanden, kan man naturligvis oprette flere brugerkontoer på tv’et.

Panasonic AX800 har indbygget kamera, som giver mulighed for automatisk genkendelse af den der ser tv. Panasonic har også lavet en bevægelsessensorfunktion der sammen med det indbyggede kamera med ansigtsgenkendelse registrerer, hvem der befinder sig i nærheden af skærmen og viser informationsbar på skærmen som vejrudsigter, meddelelser, påmindelser og tid.

Vi inkluderer herunder en videogennemgang fra Panasonic omkring Min Stream funktionen.

https://youtu.be/UMY5zELBiGo

Rent hastighedsmæssigt så virker betjeningen med rimelig hastighed, men vi kunne godt ønske også lidt nytænkning fra Panasonic på betjeningssiden.

De to fjernbetjeninger komplimenterer hinanden. Til almindelig tv-kigning foretrak vi den store traditionelle, men skal man benytte talekommandoer skal man have fat i touch pad udgaven.

Så for de der ikke kan lide at have to fjernbetjeninger liggende fremme, er det måske et minus, at den ene ikke altid er nok.

Styr dit Panasonic TX-65AX800 med stemmen

På touch pad remoten er der også indbygget mikrofon til stemmestyring af tv’et. Det kræver, at du benytter dig af de prædefinerede kommandoer, for at det virker. Mange vil nok synes, det er lidt fjollet at tale til sit tv, men af og til syntes vi faktisk, at det gav mening. En af de situationer, hvor vi faldt mest for funktionen var muligheden for at søge efter programmer i TV guiden via stemmestyring. Skal man sætte, lad os bare sige, Hammerslag til at optage, så er det hurtigere bare at sige det, end at give sig til at bladre eller søge ved at bogstavere. Og det virkede faktisk rimeligt godt, naturligvis er det dog ikke 100%.

Stemmestyringen kunne godt forbedres. Ofte skal man sige funktionknappers farve som f.eks. Grøn Knap for at gennemføre en kommando, og ikke bare det man ønsker skal ske, og det virker ulogisk. Desuden virker stemmestyring ikke i apps, så du kan ikke søge efter noget med stemmen i Netflix app’en.

Kanalskifte sker hurtigt på Panasonic TX-65AX800 både ved ukodede kanaler, men også kanalskifte mellem Canal Digital kanaler via kortlæser var med super hastighed. Boxer TV’s CI+ kodning kræver en anelse mere tålmodighed for en aktiv kanalzapper, men absolut med fin hastighed i forhold til hvad vi har set på flere CI+ tv bokse.

TV-Guiden kan ses enten som stående eller liggende og ligner sig selv fra tidligere års Panasonic modeller.

Billede i billede funktionerne er godt hjulpet af twin tuner muligheden. Du kan se 2 kanaler samtidigt på skærmen og tv-guide samtidigt. Eller to kanaler side om side.

Stofa TV på Panasonic TX-65AX800

Vi har udelukkende testet med ukodede tv-kanaler hos Stofa. Der har vi ikke observeret problemer.

Alle kanaler blev fundet ved kanalscanning. Vi kunne dog godt have ønsket os en mulighed for kun at søge efter ukodede kanaler ved førstegangsinstalltionen. Det er muligt efterfølgende at begrænse til disse ved nye kanalsøgninger.

Boxer TV på Panasonic TX-65AX800

Alle kanaler blev fundet uden problemer ved kanalsøgning. Undertekster og EPG fungerede fint i det omfang vi har testet.

Canal Digital TV på Panasonic TX-65AX800

Vi har testet Canal Digital med 2 kortlæsermoduler/kort monteret, og det har fungeret fint. Alle kanaler blev fundet ved scanning og lagt i dansk prioriteret rækkefølge.

Vi oplevede lidt problemer med den elektroniske programguide, i forhold til hvor meget information der var tilgængelig og hvor hurtig. På nogle kanaler var der af og til huller eller kun nu og næste informationen omkring programmer i programguiden.

Billedkvalitet

Vi har testet dette tv udfra en almindelig forbrugers synsvinkel, det vil sige uden dyre måleinstrumenter i forhold til billedkvaliteten, som det oftest også vil være for de fleste almindelige forbrugere.

Vores betragtninger omkring denne er således ud fra almindelige visuelle observationer med baggrund i almindelig tv-kigning og brug af forskellige testmønstre/billeder på skærmen.

Vi startede med at kigge på skærmen i slukket tilstand for at vurdere, i hvor høj grad den fungerer som spejl.

Panasonic TX-65AX800 spejler ikke helt så meget som vi har set på andre skærme. Sidder du i dagtimerne i et meget lyst rum foran skærmen, spejles der dog en del i skærmen, når den er slukket.

Lad os så tænde skærmen for at kigge nærmere på de forskellige billede indstillingsmuligheder.

Som standard er overscan aktiveret på skærmen, så det startede vi med at slå fra og det kan naturligvis klart anbefales at man gør dette.

De forskellige billedindstillingerne der tilbydes er:

 • Dynamisk
 • Normal
 • Biograf
 • THX Cinema
 • THX Bright Room
 • True Cinema
 • Brugerdefineret
 • Professionel 1
 • Professionel 2

Konsolspil fans kan her måske savne en Spil indstilling, den er gemt under Indstillingsmuligheder / Spil indstilling.

Af de prædefinerede billedindstillinger fandt vi de to Professionel indstillinger som de mest naturlige som udgangspunkt for finjustering, hvilket der er rig mulighed for med utroligt mange finjusteringsparametre for de mere garvede.

Panasonic TX-65AX800 har et VA panel, og ikke et IPS panel som på den Panasonic model vi testede for nylig. Det giver et klart bedre sort niveau. Udover paneltypen så kan forskellen også tilskrives Panasonics LED dimming system. Indstillingen mellem kan anbefales.

Der er generelt en rimelig god betragtningsvinkel, dog ikke så god som på ips paneler. Sidder du nogenlunde midtfor, så har du den bedste oplevelse.

I forhold til billeder med bevægelse, så fungerer Panasonic skærmen her rigtigt flot.

Panasonic kalder deres teknologi i forhold til farver for Studio Master Colour, og det er en positiv oplevelse. Vi følte os her ikke generet af farvesløringer, Panasonic AX800 håndterer farver rigtigt flot generelt også sværere i mørke scener.

Også opskaleringen synes at fungere glimrende på denne model.

Skærmen tilbyder bevægelsesoptimering (Intelligent Frame Creation / IFC) i forskellige grader. I forhold til den tidligere anmeldte AS750 model, så virkeder AX800 ikke at behøve denne slået til i nær så høj grad. Minimumsindstillingen giver dog ikke nogle bivirkninger, såsom at få film og tv-serier se forkerte ud. IFC minimum indstillingen kan hjælpe lidt ved f.eks. sport.

I forhold til ensartetheden i lyset på skærmen, så oplevede vi ved helt sort skærm, intet nævneværdigt lysgennemfald fra nogle af siderne/hjørnerne.

Af andre bemærkninger i forhold til billedkvaliteten, så har denne skærm, ligesom Edge LED skærme generelt, en svag tendens til den effekt der kaldes Dirty Screen effekten. Ved panoreringer henover f.eks. en foldboldbane, kan det fremstå som om der sidder noget på glasset på skærmen. Det er nok den eneste på billedfronten der trækker lidt ned. Men det fremkommer altså kun i bestemte situationer.

Ultra HD på TX-65AX800

Panasonic AX800 serien er en Ultra HD serie og dermed i stand til at håndtere og vise de nye Ultra HD / 4K signaler med en opløsning på hele 3840×2160. For at få maksimal glæde af dette, så skal videomaterialet naturligvis også være i denne høje opløsning.

Endnu er Netflix ene om at levere indhold til danske husstande i 4K, og det endda endnu i en meget begrænset mængde. Netflix 4K kræver noget specifikt af hardwaren i fladkskærmene, og længe forlød det at Panasonic AX800 uden denne support også selvom den ellers undersøtter HEVC video komprimering. I forbindelse med IFA messen september 2014 melder Panasonic dog at Netflix 4K support er på vej via en firmware opdatering. Ny software med Netflix 4K support blev lanceret 17. november 2014.

Panasonic AX800 har vi kun kunne teste med Ultra HD / 4K demoindhold fra Panasonic, og det giver bestemt smag på mere. Man oplever en forbedret klarhed og detaljerigdom i billedet, f.eks. i Barcelona FC fodbold demoen der til tider også virker 3D agtig i sin dybdegengivelse.

Demoerne som Panasonic medleverede på USB nøgle med vores testeksemplar omfattede også smukke naturbilleder, igen med imponerende klarhed og detaljerigdom. For den fulde oplevelse skal dog sidde rimeligt tæt på skærmen.

Pansonic tilbyder en 4K demo app som du kan hente med noget Internet leveret indhold. Vi synes dog USB indholdet så bedre ud, så formentlig så er Internet indholdet i en lavere kvalitet.

Lyd

De indbyggede højtalere i TX-65AX800 leverer en brugbar lyd, men føles i forhold til et rigtigt anlæg eller soundbar løsning klart mere indelukket og tam. Det er på ingen måde her Panasonic har lagt energien og det er generelt ikke let at få lyd med god dybde i en fladskærm.

Hvis du investerer i et dyrt tv som dette, bør der også være råd til et rigtigt surroundanlæg eller en topklasse soundbar som minimum.

Optag TV med Panasonic TX-65AX800

Panasonic_USB_HDD_recordingAt optage tv er oplagt på denne fladskærm er oplagt, faktisk kan skæmen med sine to tunere for mange erstatte behovet for en ekstern harddiskoptager.

Ved at tilslutte en USB harddisk, og formatere denne til brug med tv’et, får du mulighed for at optage op til 2 ting samtidigt.

Som nævnt skal der 2 kortlæsermoduler + kort til, for optimalt at kunne udnytte optage funktionen ved kodede kanaler. Vi har testet både med 2 Canal Digital og Boxer TV kortlæsermoduler + kort.

Optagelser er låst, til det tv du optager det på, du kan således ikke afspille det på et andet tv eller en computer. Her har Panasonics harddiskoptagere en fordel, eftersom de kan arkivere tv optagelser mere permanent på DVD eller Blu-ray skiver.

Udover at optage tv enten manuelt eller via TV-Guiden, så kan du også aktivere mulighed for hele tiden at gemme live tv. Det giver mulig for at spole tilbage, i det du har set.

Forsøger du at optage flere end 2 ting samtidigt, bliver du gjort opmærksom på det, og du kan ikke skifte kanal, mens der optages 2 ting samtidigt, uden du annullerer en optagelse.

Smart TV apps

Panasonic er ikke blandt de allerforreste, når det gælder tilgængelige Smart TV apps til danske tjenester. Både Netflix, Viaplay, Eurosport og SF Anytime er tilgængelige og fungerer på denne skærm med ganske hurtig opstartstid, i hvert fald i forhold til for bare nogle år siden.

Efter at have afprøvet LG’s webOS så kan vi dog ikke lade være med at håbe at Panasonic kigger lidt den vej i forhold til at gøre det mere brugervenligt og integreret.

Panasonic kræver registrering af brugerkonto for at hente apps, en lidt omstændig proces, men det skal heldigvis kun gøres 1 gang.

YouTube kan naturligvis parres med din YouTube konto og andre enheder. Så du enkelt kan se YouTube indhold fra dine øvrige enheder og styre afspilningen derfra. Du kan også, uden at have parret, afspille direkte på skærmen fra en computer ved at vælge den som afspilningsenhed.

Ellers er det i høj grad Panasonics egne Smart TV applikationer, der præger udbudet. Der er fin support for netværksafspilning/DLNA fra delte drev på din computer.

Har du flere Smart Viera tv i husstanden, kan du også se både live tv og optagelser fra Panasonic AX800 over dit hjemmmenetværk.

Udover de tilgængelige Smart TV apps, har vi også haft lejlighed til afprøve HBB-TV fra DR, som tv’et understøtter uden problemer. Det giver dig adgang til DR’s HBB TV indhold streamet via nettet.

TV Anywhere

TV Anywhere er en af de større nyheder fra Panasonic her i 2014. Som navnet antyder, så er det en funktion, som gør det muligt at streame dine tv-kanaler eller optagelser fra dit tv over Internettet til din Smartphone eller Tablet. Det virker med Android og iOS.

Du skal dog være opmærksom på, at TV Anywhere funktionen kun tilbydes med ukodede kanaler, altså kanaler der ikke kræver kortlæsermodul og kort.

TV Anywhere indgår som en del af Panasonics Remote app (TV Remote 2), hvor du kan tilgå den med dit Panasonic login og adgangskode.

Det tager noget tid at få forbindelse. Til at starte med logges man ind, så man kan se kanalliste, tv-guide med videre.

Ønsker man aktivt at streame tv, skal man klikke på det grønne play ikon.

Man skal dog vente på, at der kommer en grøn forbindelsescirkel i forbindelsesikonet i app’en, og det kunne tage temmelig lang tid for os af og til.

Som standard er streamingkvaliteten sat til QVGA 400kbps, og det ser naturligt nok ikke ret godt ud. Du kan gå ind og sætte den til VGA 1.5Mbps, men det er også maks. VGA kvaliteten er brugbar på en Smartphone skærm, men vi synes ikke kvaliteten var god nok til at se fodbold på vores iPad. Vi havde gerne set en bedre kvalitetsmulighed end de 1.5Mbps.

Du kan ikke streame live tv via TV Anywhere app’en, såfremt alle tunere er optaget af optagelse eller live tv visning på selve tv-skærmen.

Udover at streame live tv, så kan du også streame de optagelser, du måtte have liggende på den USB harddisk, du har tilsluttet til fladskærmen derhjemme.

Streaming af tv er ikke det eneste interessante i app’en. Der er også TV-Guide, så du kan sætte ting til at optage, uanset hvor du måtte være, bare du har Internetforbindelse.

Når du har fundet et program i tv-guiden i app’en, kan du klikke på det og sætte det til at optage. Det er også muligt at oprette en manuel timeroptagelser i app’en.

TV Anywhere app’en virker mere stabil nu, end da vi testede Panasonic AS750 modellen tidligere på året.

Du kan få et visuelt indtryk af TV Anywhere i videoen herunder. Bemærk den er lavet i forbindelse med vores test af Panasonic AS750 modellen, men AX800 fungerer på samme måde.

https://youtu.be/u4Y5zMWrH9Y

TV Remote App

Som nævnt så indgår TV Anywhere, som vi netop har omtalt, i Panasonic mobilapp TV Remote 2, som kan hentes til Android og iOS enheder. Når du er derhjemme på hjemmenetværket, kan du benytte denne app til at styre dit TX-65AX800 med.

Der er både pad kontrol skærm, alm. fjernbetjening samt tastatur, der kan hjælpe ved indtastning af f.eks. loginoplysninger på skærmen. Problemet med tastaturdelen er imidlertid, at den ikke virker overalt. Søgning i Netflix er ikke muligt på denne måde, her skal man bogstavere med fjernbetjeningen.

En anden mulighed er at vise indhold fra dine mobile enheder på Panasonic skærmen. Du finder det billede, video eller musik, du gerne vil have afspillet, og swiper det så op på tv-skærmen i app’en.

I samme sektion kan du også vælge dit Panasonic TX-65AX800 som kilde og se tv eller optagelser. Det er hurtigere og bedre billedkvalitet at gøre det denne vej, end via TV Anywhere, men altså kun muligt når du er på hjemmenetværket med din mobile enhed.

En lækker funktion er muligheden for at kontrollere og justere dine billedindstilinger via app’en.

App’en indholder også en webbrowser, hvor du kan dele websider og få dem vist på fladskærmen.

Konklusion

Panasonic TX-65AX800
85.3 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt

Billedkvalitet
Twin Tuner
TV Anywhere

Billedkvalitet90
Funktioner86
Betjening80

Panasonic TX-65AX800 er det bedste Panasonic kan levere lige nu her medio 2014, og de skuffer bestemt ikke.

Samlet set kan vi på det varmeste anbefale Panasonic AX800, specielt til de Panasonic fans der vil have den bedste billedoplevelse lige nu og her. Du skal ikke købe den, fordi det er en Ultra HD skærm, men for dens glimrende billedkvalitet, der er forenet med meget brugbare funktioner i forhold til twin tuner og det at kunne optage tv.

Billedkvaliteten er noget af det bedste vi har set på et LED TV, både hvad angår almindelig HDTV og Ultra HD materiale. Specielt farvegengivelsen er super flot.

Ultra HD indhold egner sig fantastisk til en 65″ skærm, specielt såfremt du er tæt på skærmen fornemmer du en imponerende klarhed og detaljerigdom i billederne.

Det er et stort minus, at Netflix 4K indhold manglede da vi anmeldte skærmen men det er altså kommet til nu via en opdatering

TX-65AX800 byder på mange fine funktioner, der taler til den moderne tv-forbruger.

Den nye TV Anywhere funktion er interessant, specielt på et twin tuner tv som dette, der lægger op til, at man skal bruge det både til live tv og optagelser. Med TV Anywhere kan sætte ting til at optage, hvor du end måtte være med en internet forbindelse og desuden streame tv til dine mobile enheder. Selv om billedkvaliteten kunne være bedre er det fint med muligheden, men vi håber at Panasonic kan optimere stabiliteten der ikke virkede helt optimal.

Også på brugeroverfladen med Min Stream funktionen tænker Panasonic på at smelte de forskellige mediekilder sammen i et målrettet overblik. Vi tror dog ikke nødvendigvis alle vil gøre brug af denne funktion i praksis.

Stemmestyringen er nyttig i visse situationer og dermed et fint supplement. Den kunne sagtens blive endnu mere nyttig, såfremt den også virkede i apps som Netflix og Viaplay.

Vi synes godt om funktionen Startskærm, hvor man kan tilpasse de funktioner, man bruger mest, så de er lige ved hånden.

Kan man vente lidt så ser Panasonics kommende AX900 model endnu mere fristende ud, her loves der også Netflix 4K support men den bliver nok endnu dyrere vil vi gætte på…

DIGITALT.TV takker Panasonic Danmark for at låne os produktet til denne anmeldelse.

Pristjek Panasonic AX800

Klik her for dagspriser på Pricerunner.dk

Specifikationer Panasonic TX-65AX800

OVERBLIK
Modelnavn TX-65AX800
Produkttype Ultra HD VA LED Fladskærm
Trådløs WiFi + Bluetooth
Streamingtjenester Netflix, Viaplay, SF Anytime, Eurosport Player, YouTube m.fl.
Indhold i kassen 2 x Fjernbetjening, Batterier, Brugervejledning, 2 x 3D briller,Scart-adapterkabel, fodsokkel
TEKNIK
Paneltype VA
Bagbelysningsteknologi Edge
Mikropixelstyring (Local Dimming) Ja
Video/audio HEVC/H.264/AVCHD 3D/Progressive, SD-VIDEO/AVI/MKV/WMV/MP4/M4v/FLV/3GPP/VRO/VOB/TS/PS, MP3/AAC/WMA Pro/FLAC/Apple Lossless/WAV, JPEG/MPO
Strømforbrug standby 0,1 W
TILSLUTNINGER
HDMI ind 4 (HDMI 4 4K support)
Digital lyd ud 1 Optisk
Display port 1
Ethernet / Netværk Ja
USB 3
DIVERSE
HbbTV Ja
Remote App Android / iOS
Lydsupport Dolby Digital, DTS 2.0

I samme kategori

Back to top button