Så er den analoge tidsalder ved at rinde ud for 56.000 Stofa husstande

| søndag 29. dec, 2013 17:31 | 8 Kommentarer

analogt sluk StofaStofa har valgt at slukke for det analoge tv-signal i de antenneanlæg som Stofa ejer. Det mastebaserede sendenet slukkede allerede tilbage i 2009 for det analoge signal, men siden er mange tv-kanaler fortsat blevet sendt både digitalt og analogt på kabel-tv. Årsagen til dette var, at mange danskere stadig har et ældre tv, som ikke er i stand til at vise de digitale signaler. Antallet af fladskærme er eksploderet, der er kommet mange nye kanaler i HD, og der er kommet nye digitale tjenester, som filmleje fra sofaen, muligheden for at starte programmer forfra og så videre. Alt dette gør, at pladsen er blevet trang i antenneanlæggene. Nutidens krav til billedkvalitet kræver mere plads – og én enkelt analog kanal kan give plads til op mod ti digitale kanaler.

Nu mener Stofa derfor at det blevet tid til at tage det endelige opgør med det forældede analoge signal. Det sker dog i første omgang som nævnt alene i de antenneanlæg der drives af Stofa selv, lokale Stofa antenneforeninger kan vælge at fortsætte med analoge kanaler et stykke tid endnu. Det vil blive besluttet i en dialog med den enkelte antenneforening. Det vil dog tidligst ske efter 1. juli 2014.

Omkring 56.000 husstande går over til et rent digitalt i starten af januar 2014. Stofa vurderer at op mod hver fjerde kunde i en eller anden grad vil opleve problemer på et eller flere tv-apparater i husstanden ved overgangen. 

Hvis du ikke kan se digitalt tv, er der er to muligheder:

 1. Du skal have en digital boks (med DVB-C tuner) for eksempel Stofa SmartTv
 2. Du skal have et nyt tv, som kan modtage de digitale kanaler

Læs mere på https://stofa.dk/vi-gaar-helt-digitalt

Del på:

Tags:

Gemt under:: Stofa

Kommentarer (8)

 1. Per M siger:

  Så varer det nok ikke længe inden Yousee følger trop, skal man gætte inden 2015 ?

  • reslfj siger:

   youSee har i jan/feb 2008 lovet at fortsætte med analoge kanaler i yderligere mindst 10 år dvs. indtil primo 2018.

   Det var naturligvis dumt – med youSee var ligeglad om det var klogt og sandt. For dem var det bare snak der skulle berolige deres daværende kunder.
   Det blev ikke sagt på baggrund af nogen saglig viden eller dybere omtanke. Det var marketing-udsagn (dvs. blottet for den mindste interesse i teknik og uden anden økonomisk indsigt end årest 2008 salgsbudget).

   Der er desværre mange kunder, der vil høre hvad de selvønsker at tro og ikke kan eller vil se ud over deres egne forhold. Hvor småt kan det blive.

   Man skal huske, at hvis det ikke gør ondt – i det mindste lidt ondt – så er der helt sikkert noget, man har overset.

   Når sådanne (youSee) marketing bullshittere udspreder deres tåbeligheder, bør deres firma naturligvis være forpligtet til at sende analoge kanaler indtil 1 februar 2018.
   Man skal lide så det kan ses og mærkes, når man snyder kunderne.

   Det er naturligvis teknisk og økonomisk tåbeligt at youSee ikke allerede har tvunget alle kunderne væk fra analoge signaler.
   Både kan der direkte være 4 HD kanaler i samme VHF/UHF kanal som han sende kun én analog kanal. Men når der ikke er flere analoge kanaler, kan man yderligere øge sendestyrken på alle de digitale kanaler og dermed yderliger øge bitraten i hver mux, da de digitale kanaler er mindre følsomme overfor støj end de analoge er.

   Lige nu er vi imidlertid så tæt på et gennembrud for HEVC video komprimering (masseproduktion fra 2014/2015). Dette vil autoomatisk give næsten dobbelt kapacitet i kablerne (i tv-delen) og frigive vigtig båndbredde til bla. mere internet via coax-kablerne.

   Lars 🙂

 2. Per M siger:

  Iflg Yousee selv til Mediawatch.dk i Februar 2013, så har ca. 85% af kunderne for længst skiftet til digital.
  Så skal man gætte på at de har nået 90% nu her ved udgangen af 2013, taget i betragtning af hvad der er blevet solgt i år af fladskærme ?

 3. mich siger:

  Ja, de kan blot beholde DR1, DR2 og TV2, og sløjfe resten 🙂

Skriv et svar