Nyheder

Rigtige mænd går ikke op i sundhed!

rigtige maendMange “rigtige mænd” hader grøntsager, motion og sundhedsbudskaber. Til gengæld er de rigtige mænd i denne programserie stolte af deres livsstil med bajere, smøger og junkfood. De synes, salat er for kvinder og kaniner, og at sport er noget, man ser i fjernsynet. Kort sagt, at livet skal nydes.

De er håndværkere og laver fysisk hårdt arbejde hver dag. Alligevel er konklusionen, ifølge et forskningsprojekt fra Syddansk Universitet, at danske håndværkere er i en elendig form.

Selvom de har både råstyrke og muskler, er konditallet nærmest ikke-eksisterende, og deres kroppe er i virkeligheden langt ældre, end dåbsattesten viser. Blandt håndværkere er risikoen for hjerte-karsygdomme 20 procent højere end gennemsnittet af befolkningen.

‘Rigtige Mænd’ udfordrer fem mænd over fem måneder, på deres livsstil:

Kan de fem halvrunde håndværkere på den gode side af de 100 kg, som elsker deres usunde livsstil og stejler over hele sundhedsbølgen, på fem måneder komme så meget i form, at de i kan gennemføre en triatletisk ‘Xterra’?

Og vil de åbenlyse fordele, der følger med, som mere energi, kropslig mobilitet, velvære og lavere bodyage, overbevise dem om, at det er sjovere at være sund?

Hvad skal der så til for at motivere dem? Kodeordene er konkurrence, udfordringer og et endeligt mål. Ligesom fællesskaber og venskaber betyder meget, så er det heller ikke så ringe at få de dejlige damers opmærksomhed. Det er nogle af de midler, som denne programserie vil udsætte de fem mænd for.

Deltagerne
Jonas på 21 år er vestjysk landbrugselev, Lindy på 38 år er murer fra Himmerland, Søren på 43 år er smed fra Djursland, Palle på 32 år er nordjysk altmuligmand, og Hammer på 45 år er skraldemand og deltids-brandmand fra Aarhus.

De fem mænd kender ikke hinanden og aner heller ikke, hvad de skal udsættes for. De ved ikke, at de skal lave en mande-kalender. De ved heller ikke, at de på fem måneder skal trimmes af træner Jacob Søndergaard til at gennemføre et ekstremt hårdt triathlonløb i terræn: En ‘Xterra’ med 1500 m havsvømning, 30 km mountainbike i hårdt terræn og 10 km terrænløb.
Men en rigtig mand siger jo aldrig nej til en udfordring.

Rigtige mænd er en DR1-livsstilsserie på seks programmer, som sendes første gang onsdag den 7. januar klokken 20.30.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button