Radiokanalerne NRJ og Classic Rock bliver landsdækkende på DAB+ fra 15. april

| torsdag 11. apr, 2019 10:05 | opdateret 21. apr, 2019 kl. 9:24 | 9 Kommentarer
NRJ Radio

Radiokanalen NRJ gik i luften i Danmark i efteråret 2018 efter fem års fravær i Nordsjælland og Storkøbenhavn, men nu får kanalen plads på DAB+ nettet og når dermed ud til 91,3 pct. af Danmark.

Det var planen ved lanceringen i efteråret 2018 at sende NRJ ud til hele landet i løbet af to år, men selskabet har altså besluttet sig for at speede processen op. NRJ er tilstede i 18 lande.

“De fleste af vores kunder er lokale og regionale kunder, men nu kan vi tilbyde de landsdækkende kunder at komme med ombord, og det arbejde glæder jeg mig utroligt meget til,” siger Lars Nielsen, salgsdirektør og medejer af TVR Media, i pressemeddelelsen.

Udover NRJ, så er radiokanalen Classic Rock København nu også at finde på DAB+.

Kilde: NRJ presse via Mediawatch.dk

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: Radio og Podcast Nyt

9
Kommentarer

for at kommentere
3 Kommentartråde
6 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
glkirkevej11

De bliver ikke landsdækkende! Det er kun 81,7 % af Danmark der er dækket. Da dab+ afløste Dab fik 18 % af Danmark reduceret Dab kanalerne fra 18 – 20 stykker til 8, udkantsDanmark har kun DR’s kanaler og så 24/7 – som nu bliver lukket.
Så landsdækkende “No Way”

evilguy

Det er korrekt, at hvis man bor på Bornholm, Sydhavsøerne, Lolland eller Falster, så er dækningen elendig.

Men det billed du tegner af virkeligheden er altså ikke retvisende. Cibicom skal dække mindst 81,3 % af Danmarks geografiske landareal med DAB+. I praksis er dækningen højere.

Hvis man udelukkende kigger på den geografiske indendørsdækning, så er tallet over 81,3%

Det kan dog godt undre mig, at Cibicom ikke bare lige får sat de 5-6 sendere mere op, så der bliver reel dækning i hele landet.

Jim

Og jeg forstår ikke hvorfor de ikke skruer op for sendetyrken, på de sendere der allerede er i drift??

evilguy

Fordi sådan fungerer det ikke, når vi taler om digitale radiosignaler.

Der er f.eks. et guardinterval, der skal tages hensyn til – dvs. hver sender har en maksimal senderadius uanset sendestyrken.

Cibicom skal sætte flere sendere i drift for at sikre dækning på Bornholm, Lolland/Falster og Sydhavsøerne, men om de gør det… Godt spørgsmål.

glkirkevej11

De gør kun det, de er forpligtet til – ikke en skid mere. Mig bekendt kan Bornholm ikke tage de kommercielle kanaler.

glkirkevej11

Jeg bor på Læsø. Vi har lokal dab og tvsender, men der bliver kun sendt DR og 24/7 derfra. Så det er reelt kun DR p5 som er interessant fra almindelige folk, vi har på dab. Alle de andre – plus en del flere lokale kanaler kan vi høre på Fm-båndet fra Tolnesenderen i Vendsyssel med en rimelig god transistorradio Dab kræver jo en væsentlig bedre antenne /modtager end Fm gør. Og nu røvrender igen os i udkanten med tv. Til næste år skal vi igen skifte tv eller digitalbokse ud, fordi at DR’s tv-kanaler ryger over på T2 istedet… Read more »

glkirkevej11

Vi fik jo tudet ørerne fulde om alle de radiokanaler, vi ville kunne høre ved at skrotte den gamle dabradio og købe en ny! Facebook var ved at bryde ned med klager fra alle dem, der kun kunne høre DR på det nye vidunder. Ingen fortalte den fulde sandhed. Fra 18 til 8 kanaler.

glkirkevej11

De er forpligtet til at sende DR og 24/7 til alle dabsenderne – men de kommercielle kanaler behøver de kun at sende til 81,3 % af Danmark.
Der er noget der hedder dan+ 1 og dab+ 2 – den ene er DR og den anden er de kommercielle kanaler.
DERFOR! Jeg har fuld styrke fra den lokale dabsender, men kun de 8 kanaler. Jeg kan iøvrigt se masten fra mit køkkenvindue, den er 2 km borte.

glkirkevej11

Dab blok 1, 2, 3.
Her står det sort på hvidt, at Teracom selv bestemmer om de vil dække hele landet – og det vil de ikke. Og det dækningskort de viser passer ingen steder.
https://mereradio.dk/hvordan-er-daekningen-paa-dab