Radio og Podcast Nyt

Radio4 erstatter Radio24syv på FM båndet

Den nye regering vil ikke lade udbuddet af FM4-sendetilladelsen gå om. Dermed ligger det fast, at Radio24syv forlader FM båndet pr. 1 november 2019.

Kanalpladsen overtages af den eneste ansøger, et konsortium af ni regionale mediehuse ført an af Jysk Fynske Medier. De øvrige medlemmer er: Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Radio ABC, Skive Folkeblad, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Bornholms Tidende.

Den nye radiokanal kommer til hedde Radio4 og har fået sendetilladelse de kommende otte år. Hovedsædet for den nye kanal kommer til at ligge i Aarhus. Dermed overholder den kravet i udbuddet. Her lød det, at radiokanalens hovedredaktion og mindst 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skulle være lokaliseret i en afstand af mindst 110 kilometer fra centrum af København.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Radio4 bliver en anderledes radio end den Radio24syv har lavet, lyder det fra Anne-Marie Dohm, som er administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør på radiostationen.

– Vi har haft en ambition om at komme med et bud på en radio, der spejler hele Danmark. Og vi har ønsket at lave en radio, der laver nyheds- og aktualitetsindhold, der tager udgangspunkt i det perspektiv, danskerne har, hvor de er.

Radio24syv’s skæbne er uvis, for selv om der er en åbning for at fortsætte som DAB kanal, så kan det først ske fra januar 2020 og med 2 måneders lukning, kan det blive svært for kanalen at holde på medarbejdere og fortsætte.

Kilde: Via TV2.dk

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button