[responsive_menu_pro]

Radio4 erstatter Radio24syv på FM båndet

| lørdag 06. jul, 2019 09:49 | opdateret 06. jul, 2019 kl. 10:18 | 7 Kommentarer
Radio4 retro

Den nye regering vil ikke lade udbuddet af FM4-sendetilladelsen gå om. Dermed ligger det fast, at Radio24syv forlader FM båndet pr. 1 november 2019.

Kanalpladsen overtages af den eneste ansøger, et konsortium af ni regionale mediehuse ført an af Jysk Fynske Medier. De øvrige medlemmer er: Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Radio ABC, Skive Folkeblad, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Bornholms Tidende.

Den nye radiokanal kommer til hedde Radio4 og har fået sendetilladelse de kommende otte år. Hovedsædet for den nye kanal kommer til at ligge i Aarhus. Dermed overholder den kravet i udbuddet. Her lød det, at radiokanalens hovedredaktion og mindst 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skulle være lokaliseret i en afstand af mindst 110 kilometer fra centrum af København.

Radio4 bliver en anderledes radio end den Radio24syv har lavet, lyder det fra Anne-Marie Dohm, som er administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør på radiostationen.

– Vi har haft en ambition om at komme med et bud på en radio, der spejler hele Danmark. Og vi har ønsket at lave en radio, der laver nyheds- og aktualitetsindhold, der tager udgangspunkt i det perspektiv, danskerne har, hvor de er.

Radio24syv’s skæbne er uvis, for selv om der er en åbning for at fortsætte som DAB kanal, så kan det først ske fra januar 2020 og med 2 måneders lukning, kan det blive svært for kanalen at holde på medarbejdere og fortsætte.

Kilde: Via TV2.dk

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Radio og Podcast Nyt

7
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Anders

Bliver interessant at følge medielandskabet det næste stykke tid. Ændres udbuddet for den nye DAB-kanal til start 1. november så Radio24Syv kan fortsætte? Ændres spareplanen for DR? Hvilke kanaler kan Boxer tilbyde når der skiftes til DVB-T2 til april, og i hvilken kvalitet?

Fair nok at de kalder kanalen for Radio4 når det er FM4-sendetilladelsen de har, men hvorfor markedsføres det som “R4dio” jf deres hjemmeside http://www.radio4.dk. Det er kun overgået af DR som stadig bruger “K3NC2R1HUS4T” i logoet på http://www.drkoncerthuset.dk

C. Johansen

Det er i hvert fald svært at gætte, hvad medielandskabet udvikler sig til. Det er ikke ret længe siden, der var vældig stor interesse for, at DR’s tv-kanaler alle blev sendt i HD. Nå, det blev de så, og derefter skulle halvdelen af kanalerne lukkes for nu skulle der streames! Og så gjorde det pludselig ikke så meget at kvaliteten blev ringere. Hvad så med radio? Nå, der skal ikke streames. Det kan man da godt, ligesom der er mulighed på dab+, men for radio er der stadig en voldsom interesse for gammeldags FM. Og så er der endnu en… Læs mere »

Anders

Det er mere interessant at se på hvordan strømmen produceres, og hvilke drivhusgasser og partikler der udledes. Hvis al strøm blev produceret af vind, sol og vandkraft så er der minimal med udledning af gasser og partikler. Så er energiforbruget underordnet. Fly flyver på fossile brændstoffer, og er dermed til stor skade for alt og alle. Et datacenter kan køre 100% på grøn energi. Derudover kan man også stille sig dette spørgsmål: hvad udleder støre mængder af drivhusgasser og partikler. En tur ned til den lokale Blockbuster i en benzin/diesel bil, eller at blive hjemme for at vælge en film… Læs mere »

Per M

Hvis det endelig skal komme dertil, så har Netflix & Co også fået et par hak over tuden for længst for en forøgelse af CO2 i luften. Grundet den stærke forøgelse i streaming, skal der jo også produceres det mere strøm for at dette er mugligt. Opladelige el biler og busser, er de virkelig så miljø rigtige som det påstås på papiret? Næ, for en forøgelse af disse vil også medføre at der skal produceres endnu mere strøm for at de kan lades op. De eneste faktisk miljø rigtige køretøjer er dem der kører på Brint, for de laver selv… Læs mere »

Anders

Det er forkert at sige at brintbiler laver deres egen strøm, for det gør de jo netop ikke. Brint til køretøjer er menneskeskabt af fossile brændstoffer. Du skal stadig køre hen til en brinttankstation for at fylde dit køretøj op med brint.

Solceller, vindmøller og vandkraftværker laver netop deres egen strøm.
Et datacenter kan lave sin egen strøm. Et hus kan lave sin egen strøm. Du kan have din egne solceller, og nogle batterier (som en Tesla Powerwall), så kan du bruge din egen strøm til hele din bolig og din el-bil døgnet rundt.

C. Johansen

Det er ikke rimeligt at fremstille det, som om et datacenter bare kan lave sin egen strøm og dermed komme til at køre på 100% grøn energi. Placeringen af datacenteret ved Foulum er netop begrundet i den meget sikre elforsyning på stedet. Der satset altså ikke på at være selvforsynende med strøm men derimod en stabil ekstern forsyning. Det er meget muligt, at man på et excel-ark kan få det til at se ud, som om energiforbrug er underordnet, bare der er tale om 100% grøn energi. Men: Husker man nu også at få medregnet det hele, når fx vindmøller… Læs mere »

Anders

Kulturministeriet har i dag offentliggjort en ny tidsplan for den kommende DAB-kanal.
Kanalen må nu starte tidligst 1. november 2019 og senest 1. juli 2020. Dermed kan Radio24Syv byde ind på den hvis de har lyst.