Radio og Podcast Nyt

Radio Loud vil gerne skifte navn til 24syv

Påtale i forhold til Public Service redegørelse og ændrede ejerforhold gør at Radio Loud planlægger et navneskifte til 24syv.

Radio- og tv-nævnet har påtalt Radio LOUDs underopfyldelse af live-forpligtelsen, manglende efterlevelse af kravene til lytterinteraktion, herunder mulighed for interaktion via kanalens hjemmeside og app, kanalens manglende nyheds- og aktualitetsredaktionelle tilstedeværelse ude i landet, samt kanalens manglende iagttagelse af forpligtelsen til at indhente Radio- og tv-nævnets godkendelse, førend væsentlige ændringer foretages.

De ændrede ejerforhold skyldes, at kapitalejerne Radio Diablo ApS, Radio Max Danmark ApS og Foreningen Radio Limfjord ønsker at trække sig ud af ejerkredsen bag Kulturradio Danmark A/S. Disse kapitalejeres aktier vil blive overtaget af Berlingske Media hvis det ellers blivergodkendt. Overtagelsen vil indebære, at selskabet fremover ejes af Berlingske Media A/S med 91% af aktierne, mens Our Media A/S og Klinkby Holding ApS fastholder deres nuværende ejerandele.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Berlingske Media A/S’ øgede ejerandel samt Our Media ApS’ og Klinkby Holding ApS’ fortsatte deltagelse skal medvirke til at sikre, at sendetilladelsen opfyldes. Selskabets ambition er at skabe et alternativ til DR for den unge generation, som bidrager til den demokratiske samtale og den kulturelle dannelse.

Samtidigt meldes det at Radio LOUD gerne vil skifte navn til “24syv” pr. 3. januar 2022 eller snarest derefter. Navneskiftet afventer nævnets nærmere stillingtagen. Berlingske Media A/S har nemlig rettighederne til brandnavnet “24syv.”

“Kulturradio Danmark A/S, der er selskabet bag radioen, melder at man er i fuld gang med en omfattende forbedring af programfladen, der skal skaffe flere lyttere. Vi skal have bedre journalistik, bedre programmer, klare værtsprofiler, mere magtkritik, god satire og stærk kulturdækning. Men LOUD-navnet er så medtaget, at det står i vejen for, at de fremragende programmer, der laves og vil blive lavet, kan slå igennem. Derfor vil vi skifte navn til 24syv,” siger programdirektør Simon Andersen.

“Kulturradio Danmark A/S ønsker ikke at “genskabe” Radio24syv, der er et mere end ti år gammelt brand på FM, men at skabe en digital radio for den yngste halvdel af befolkningen ved at lade sig inspirere af det bedste fra Radio24syv – værter med høj profil, den magtkritiske journalistik, de normbrydende, originale, morsomme og vanvittige programmer i den “24syvske ånd. ”Med respekt for sendetilladelsen vil Kulturradio Danmark skabe en moderne, digital taleradio i en ny tid,” tilføjer han.

Kilde: Radio Loud presse

Image

I samme kategori

Back to top button