Branche-NytNet-TV

Prognose – Danskerne rykker fra kabel-tv til mere tv via Internettet

Streamingtjenester sammenligningHver fjerde bruger i dag internettet til at dække en del af deres behov for tv, mens tre ud af fire overhovedet ikke gør brug af internettet, når de skal se fjernsynsprogrammer. Men går vi 3 år frem så vil det se ganske anderledes, i hvert fald hvis man skal tro resultaterne af en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Arkena, Europas største virksomhed inden for broadcast services. Undersøgelsen bygger på 4.057 besvarelser fra tv-brugere i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Ifølge tallene i undersøgelsen så vil der ske meget i de kommende 3 år. Hvor halvdelen af danskerne i dag får hele deres behov for tv-sening dækket gennem kabel-tv,  så viser svarene, at det om 3 år er nede på hver fjerde.  Til gengæld vil antallet af nettv-brugere stige betydeligt, og over halvdelen af befolkningen, nemlig 60 procent, vurderes til at ville benytte internettet til at se tv. I dag er det kun 27 procent.

Tv-brugerne bliver i undersøgelsen bedt om at svare på, hvorfor de tror, at de vil se mere tv via internettet om tre år. 72 procent svarer, at det skyldes fleksibiliteten i at kunne se tv over internettet, når man har tid og lyst.

Det er særligt aldersgruppen 18 til 34, der tager godt imod internettet som en mulighed for at se tv. Kun halvdelen svarer, at de aldrig bruger internettet til at se tv, hvor de ældre aldersgrupper tæller mellem 73 procent og 87 procent, der ikke bruger internettet til tv.

Inden man begynder at dømme de traditionelle tv-udbyder og tv-kanaler ude, så er det trods alt fortsat en relativ lille gruppe brugere, der udelukkende vil se tv via internettet om tre år. Det er 7 procent, der udelukkende forventer at se tv via nettet om 4 år, og det kan tyde på, at mange danskere fortsat ser internet-tv som et supplement. DR’s kanalredaktør Anders Kappel vurderer, over for politiken.dk, at der naturligvis vil ske en stigning i streamingforbruget, men han mener ikke det er indvarslingen af de traditionelle tv-kanalers død. Det er bare en ny måde at tilgå tv-kanaler på. DR vil dog være tilstede i den nye virkelighed og lover særlige tv-apps til juni, der vil gøre det lettere for brugerne at se DR’s kanaler på smartphones, tablets og smart-tv.

Styrke forholdet mellem Netflix, Viaplay og HBO Nordic 

Undersøgelsen har også kigget på styrkeforholdet mellem de 3 nordiske streaming udbydere Netflix, Viaplay og HBO Nordic. Som forventet ligger de netop i den rækkefølge. Netflix sidder på 64%, Viaplay 26%, mens HBO Nordic må nøjes med 10% af markedsandelen for online streaming tjenester. 

Computeren stadig foran tablets

Computeren er ifølge undersøgelsen fortsat suverænt det apparat, der bruges til at se tv på internettet og ikke tablets. 82 procent svarer, at de bruger deres bærbare eller stationære computer til at se tv på internettet, mens kun hver tredje bruger tablet og hver fjerde smartphone.

Kilde: Politiken.dk, nordicvideoindex.com 

I samme kategori

Back to top button